AUTOMOBILI - kvarovi, popravke i održavanje ...

Ma daj kakvo remontovanje ? Moze i novo da se nadje jako povoljno a ko da ti skida ramena , pa kako da ga skine sa dizalice na klocnove dok ne stignu ,... Jos da kazem u zadnje vrijeme se priblizio kvalitet kineskih dijelova trapa sa Evropskim. 90% dijelovatrapa se proizvodi u Kini . Kvalitet se popravio jer uvoze i prepakuju desetine evropskih firmi a oni pritiscu kineze za garancije i to. Istovremeno je pao kvalitet renomiranih firmi bilo da i one rade u kini bilo u evropi pa se tako priblizilo.
Da smo blize ili bar ista drzava slao bi za forumase dijelove sa maks popustom pa bi vidjeli kakve cijene mogu da budu. Uglavnom su marze velike od fabrickih do maloprodajnih pa se cesto moze naci i 50% jeftinije.
 
Koliko se sećam ja sam rame lemforder platio 50 evra. Remontovano je oko 12 evra bilo pre oko 10 godina, kada sam imao b5.
Tada sam pljunuo 100 evra za 2 ramena čim sa kupio auto, i nije mi bilo prijatno. Posle toga sam saznao za Kragujevac.
 
Ja sam pre 8god na Pežo 309 reparirao desno rame. Novo je bilo 50€ a repariranje 1.000din. Svi su mi rekli sa ne radim to, kratko traje međutim ja sam prešao preko 100k km i eno ga još dobro. Pre dve godine nađem povoljno preko euro07 levo rame. Negde oko 20€. Posle 6meseci podignem auto sa zamenim osovinu, stisnem gumicu na rame a ono izlazi rđava voda iz njega. Napunio sam ga sa LPD ali nedugo zatim sam prestao sa ga vozim i još čeka da ga oteram na otpad
Ovaj kada reparira stavlja bele, silikonske, skoro pa providne gumice. Uglavnom radi kamiondžijama jer za auta to rade samo stipse kao Ja

Pežo 607 lađa od auta, a da ima skupe kvarove ima. Set kvačila sa zamajcem i veliki servis 1200€. Tako mi skoro reče jedan mehaničar, radio ga za te pare.
 
Takodje preporuka za Tejovica, odlican odnos cene i kvaliteta. Njegove reparirane viljuske mnogo bolje od novih zamenskih koje se mogu naci na trzistu.
 
Ima jos dobrih koji to rade, ali Tejovic je vec institucija.A i covek je inzenjer.Njegove reparirane ugradjuju i ovlasceni servisi, cak udara i svoj zig na delove.
 
Jel ima neko iskustva sa semperit master grip 2 zimskim gumama, dobijam sve 4 za 120e.Dot kraj 2018, vozene samo proslu zimu.
 
Jel ima neki Dragoljub u Kragujevcu koji je remintovao ramena za pasata. Vršio je livenje gume. Ne znam jel radi i sada i da li je radio za druge marke. Svi su bili zadovoljni kvalitetom rada, a remont je izlazio oko 100 evra da se sva ramena izremontuju kod pasata b5 ili b5.5
Има и даље ради, више пута од њега узимао....ради за више марки.....пошаље ти а ти кад уградиш вратиш му старе. Човек је за сваку препоруку и веома предусетљив.

Послато са Mi 9T помоћу Тапатока
 
Je l' imao neko sličan problem sa DSG menjačem? Dešava se da se u toku vožnje iz čista mira pogubi i izbaci iz brzine, tačnije ostane u D ali ne pokazuje ni jednu brzinu, na bordu piše samo D. Ugasim auto, upalim i onda bude sve normalno. U pitanju je Seat Leon 2016 godište.

Послато са SM-J510FN помоћу Тапатока
 
Ove nedelje ide u servis pa ćemo videti šta je. Nekad uopšte nije prijatna situacija stati na sred puta, a iza kolona.

Послато са SM-J510FN помоћу Тапатока
 
У суседном селу један вуче са голфом 2 тандем приколицу. На њу се товари све што може да стане физички, килажа није битна. Ако се југо/стојадин ојача назад може исто чудо да повуче и преживи.

Сви мисле да је мени лако, не дај боже да им је овако.
 
Nazad
Vrh