AUTOMOBILI - kvarovi, popravke i održavanje ...

Kad je golf IV u pitanju ja bi prednost dao 2.0 benzincu, bas kao Zombi sto je kupio. Jednostavan, pouzdan, a dobro ide.

Sto se tice tih TDI motora i kako oni " kidaju " svakog benzinca jednostavno nije tacno. To je moguce samo kad su u podrucju najveceg obrtnog momenta i to u medjuubrzanjima. Pre nekoliko godina ja sa mojom astrom 1.8 16 V 125 ks u Nis sa drugarima nas cetvoro u kola. Zakaci mi se neki pasat 5.5 TDI 130 KS od semofora do semofora ne da nije mogo da me kida nego je cak za neki metar i zaostajao.

Ja ne razumem vas mlade,kako se vama to uvek dogodi da se kidate od semafora do semafora,kao da nema tu saobracaja,ili da potezete negde pa da vidite koji bolje ubrzava ili tako neke situacija pa znate ko je startniji.Juce su kod mene izvlacili momka iz reke ispod mosta jer je mislio da njih par u autu treba da probaju koliko moze da ide auto velicine prese za sijeno.JA znam vrlo dobro kako ide golf na autoputu sa tim motorom i ide fantasticno.A uostalom ne vidim sta imas od toga sto si kidao izmedju semafora nekog kad ta astra vredi 300e od 500 a taj passat 3 do 4000e.i kad ta astra bude vredela samo na kilo taj passat mozes da prodas u svako doba za bar neke pare.

Naravno bez uvrede,nekome su takva auta i vredna i sluze ih,ali bih u svakom slucaju izmedju astre koja dobro kida od 125 konja al mozes sa njom mozda po Srbiji samo da ides i to da se brines dal ce negde stati i auta od 80 konja koji ne moze da kida al je sigurniji,noviji i kvalitetniji da mozes bar do austrije da odes uvek uzeo ovo drugo.

A zašto ti misliš da će njegova Astra negde da stane, a taj Pasat neće? Ja sam sa tim trulim, nezaobljenim, sekirom tesanim Kadetom, a 100 puta zaobljenijem od Golfa, mogao bilo gde, po Srbiji, van Srbije, bez bilo kakvih problema, dok starac, npr. ima B3 koji godišnje ne pređe više od 2000 i koji je više proveo vremena kod majstora, nego na putu. O neudobnosti VW vozila da i ne pričamo, taj Pasat oseti svaku rošu na putu, Golf je još gori. Shvatam ja da se tebi sviđa Golf, svako ima pravo da nešto voli ili ne voli i ja to poštujem, ali budimo malo objektivni.

A to koji auto koliko košta, može da ima veze samo onima kojima kola služe da bi se ku*cirali po selu "čiji je veći", mene takve stvari ne interesuju, vozim ono što mogu finansijski da priuštim, ne služi mi auto da bih doakao komšiji.

Zato sto joj je 30 godina eto zasto.Samo kod nas vazi stereotip da ako nesto imamo to je najbolje iako je to nigde na svetu nije tacno.Moze da stane i taj passat al za to je mogucnost 10 posto a za astru bar pet puta toliko.A tek da ne krecem od price o potezanjima kidanjima i trkanjima 4 mladih ljudi u gradu u autu starom 20 ili 30 godina..
Uostalom ja se ne bi usudio ni do slovenije sa golfom 2,kadetom,takvom astrom ma koliko god ona bila ok,osim ako nije u perfektnom stanju.
Slabo menjamo auta,uglavnom kupimo novo ili skoro novo i to ostaje,i sam znam koje su mane golfa kao i svakog drugog auta al budimo malo realni to je sve.
I apsulutno nisam mislio na cenu kostanja,jer sam pasat b6 platio 1200f u ch sa 360 000 km od privatnog lica u odlicnom stanju i to nije mjerilo kvaliteta tog auta,nego cena diktira godiste i kvalitet auta to je sve.
Naravno da svako vozi ono sto moze da priusti a i podrazumeva se da bi voleo da mladi kolega sutra kupi novu astru,sto da ne,ali da se mane gluposti koliko moze da razvije i da se kida po gradu izmedju semafora i slicnih sr*** jer mu je jedna glava i treba da bude citava i zdrava da stvori porodicu i neku buducnost sebi.djavo ne spava.

Noviji dizeli idu kao benzinci ako ne i bolje,potrosnja ista tako i odrzavanje,sada je jedino stvar ukusa,ja benzin nikad vise dok cale samo benzin.

Kad je golf IV u pitanju ja bi prednost dao 2.0 benzincu, bas kao Zombi sto je kupio. Jednostavan, pouzdan, a dobro ide.

Sto se tice tih TDI motora i kako oni " kidaju " svakog benzinca jednostavno nije tacno. To je moguce samo kad su u podrucju najveceg obrtnog momenta i to u medjuubrzanjima. Pre nekoliko godina ja sa mojom astrom 1.8 16 V 125 ks u Nis sa drugarima nas cetvoro u kola. Zakaci mi se neki pasat 5.5 TDI 130 KS od semofora do semofora ne da nije mogo da me kida nego je cak za neki metar i zaostajao.

To me podsjetilo na moje mladenačke dane, početkom 70-ih prošlog stoljeća. Vozio sam Fiat 850, tek malo jači od fiće. No, u Zagrebu sam uvijek radio ovu istu grešku koju ti sad radiš. Najveće adrenalinsko zadovoljstvo s tim slabim autom mi je bilo ući u zeleni val na zadnje žuto, a nakon 5-6 semafora se još nije stiglo upaliti prvo žuto poslije crvenog. Vožnja slaloma u lijevoj i desnoj traci, a srednja je poslužila samo za proći na drugu stranu. Sad s odmakom od 40+ godina drukčije gledam na to. Mladost, ludost. Puno puta me samo dragi Bog sačuvao od nesreće. Kada sam shvatio da se u prometu može požuriti samo na groblje, vozim potpuno drukčije. Unatoč sporijoj vožnji, uvijek dolazim na odredište 10-15 min prije planiranog.

@Putin

Nema veze koliko koji ima godina, već u kakvom je stanju. Kupiš duplo mlađeg Fokusa, a on ti se malo-malo ugasi pred raskrsnicom, jer su mu otišle dizne. Pa pre bih sa Kadetom do Slovenije, nego sa njim.

Немој да мешамо бабе и жабе,дизне су променљива роба и то није сад одлика да тај фокус има проблем фабрички са њима(можда и има,форда нисам имао никад нити верујем да хоћу),То се поправи и иде као ново,Цена је већ нека споредна ствар ал да тако гледамо сви би и остали до сад на кадетима,2 кама,ескортима и мени најцрњим Форд Сиерама.
th
Ако буде здравља ово је следећи пик.

Vozio sam benzince,opele,azadaje od automobila,takodje i benzin gas,sticajem okolnosti kupio sam dizelasa,sada i vise ne,nijedan dizelas ne moze biti ekonomican sa potrosnjom kao benzin gas varijanta,niti hocu da mislim o diznama,plivajucem zamajcu,egr,turbini....trenutno najekonomicniji dizelu su 1.5 dci reno,serije posle 2005 godine kada je resem problem ubrizgavanja,neka prica ko sta hoce,francuzi su u zadnjih deset godina presisali nemce na putevima,preovladali su,kvalitet dobar,udobnost bez premca a cene pristupacne.

Svako auto je dobro koje se nekvari i u koje je covjek siguran....ja sam imo ford eskorta i kad me je par puta ostavio vise nisam siguran bio u njega i posto sam radio u Derventi uvijek sam strepio da ce stat.Evo ,ovaj moj audi je 87 godiste al bi u svako doba smio u njega sjest i otic gdje treba (bio sam par puta u Zadru sa njim i 3 puta u Beocinu od duzih relacija).Vozim na plin a motor je 19E sa ka glavom i mislim da je gotovo nemoguce da taj motor stane (moze ga zaustavt samo prekid struje oko bombine ili svjecica)

Vala Putine da ti kazem da si me onim postom skoro uvredio. Ne znam koje ti je zadovoljstvo da stalno omalovazavas? Ti si se prvi uhvatio kako dizel "kida " i sad mi solis pamet. Lepo sam napisao da mi se taj nakacio, a ti izvlacis iz konteksta. Ne kudi konja koga nisi jahao. Samo cu ti reci da je ta astra presla celu Srbiju uzduz i popreko i da nikad, ali nikad nije stala. Na tehnickom pregledu su se cudili da za kocnice da je razlika 0%, a i za izduvne gasove. Kazu da su izduvni gasovi kao kod dosta mladjih kola. Krivo mi sto nisam slikao da postavim ovde. Ne zbog tebe jer vidim da si isfrustriran, vec zbog drugih ljudi. Ipak ti znas najbolje.

Vala Putine da ti kazem da si me onim postom skoro uvredio. Ne znam koje ti je zadovoljstvo da stalno omalovazavas? Ne kudi konja koga nisi jahao. Samo cu ti reci da je ta astra presla celu Srbiju uzduz i popreko i da nikad, ali nikad nije stala. Na tehnickom pregledu su se cudili da za kocnice da je razlika 0%, a i za izduvne gasove. Kazu da su izduvni gasovi kao kod dosta mladjih kola. Krivo mi sto nisam slikao da postavim ovde. Ne zbog tebe jer vidim da si isfrustriran, vec zbog drugih ljudi. Ipak ti znas najbolje.
Извињавам се,није ми била намера да те увредим нити да кудим твоје ауто или омаловажавам,свака част ако га тако одржаваш.Писао сам у глобалу око сигурности и поузданости тих аута и свих аспеката везаних за то.,а и није ми нимало било свеједно кад сам прочитао за то глупирање са аутима,за твоје добро и свих осталих.Тако да извињавам се још једном али такво је моје мишљење а не омаловажавање.
А да ауто дизел са пумпа дизна наспрам неких бензинаца хваљених иде боље и повлачи боље ал то није поента да се мора тркати између семафора јер ми се неко накачио.И сутра јер ми се неко накачио треба да убијем пјешака или неког у другом ауту..
За такву вожњу НЕМА оправдања увредио се ти или не.
И извини не обраћам пажњу на издувне гасове,јер кад купујем ауто старо 2.3 или 5 година рачунам да је то уреду.
А и не разумем како си се толико увредио кад неко спомене твоје ауто а друга аута пљујеш?и они имају власнике ваљда?

Prihvatam izvinjenje.
Mada sam i dalje misljenja da si preterao u nekim stvarima. Zbog tog preterivanja sam se SKORO uvredio. Tu sam astru prodao i kupio je prvi koji je doso da je pogleda. Vozio sam i NOVU H, ali ne pratis temu. Naravno da trke u saobracaju ne podrzavam i nije preporucljivo. Druga auta nisam nikad pljuvao to ne mozes da mi kacis.

Al me smaraju komentari na plin se kuva ,sure svinje itd.Inteligentno nema sta . Jesi ti druze moj kad video na dyno testu da auto moze da izbaci vecu snagu na plinu nego benzinu? Vidis ja jesam , bila je u pitanju astra 2.0 turbo i gasni uredjaj sa tecnim obrizgavanjem gasa.

Ko ne moze ukapirati da je jeftinije voziti se na plin ima problema sa matematikom i to ozbiljno. I potpisacu benzinac iste kubikaze i konstrukcijski na plinu dere sve i jednog dizela ! I jeftinije se voziti na plinu i bolje ide i zimi na pola kljuca pali, nema skupih decijih bolesti tipa dizne,pumpa, zamajac itd itd.

Kad poredimo turbo dizela poredimo sa turbo benzincem.

Ili atmo dizela sa atmo benzincem .Nemojmo mesati babe i zabe.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
Nesto se ne sjecam da sam ja igdje pominjao tvoju inteleganciju, i nemas pravo da mi se tako obracas, a sta tebe smara- to me ne zanima. I dalje tvrdim da je plin za sporet samo, i kao takvog ga uopste ne uzimam u razmatranje kao pogonsko gorivo za auto. Poredio sam auto na dizel i benzin, i tu je bar za mene ovaj prvi bog i batina.
Ove sljedece postove necu ni komentarisati, tipa da benzinac bolje povlaci od dizelasa,(pa nije ovo 1985g), da su Francuzi bolja auta od Svaba (e to me tek nasmijalo) i sl.
Zombi gdje ti zivis u Roterdamu, eto rekao ti je Putin koliko kosta servis zupcastog.
Na kraju da uprostim, treba pogledati oglase i vidjeti koliko kosta sta.Posto je benzinac, a posto dizel u istom modelu bilo koga auta. Onda posto je vw (narocito golf). a posto je opel, reno, alfa i sl. I to vidjeti i na oglasivacima kao sto su mobile.de, autoscout, ili su i oni blesavi pa cijene polovnog golfa onako bez veze.

Немој да мешамо бабе и жабе,дизне су променљива роба и то није сад одлика да тај фокус има проблем фабрички са њима(можда и има,форда нисам имао никад нити верујем да хоћу),То се поправи и иде као ново,Цена је већ нека споредна ствар ал да тако гледамо сви би и остали до сад на кадетима,2 кама,ескортима и мени најцрњим Форд Сиерама.
th
Ако буде здравља ово је следећи пик.
Zapravo, Fordovi 1.8 TDCI motori su baš poznati zbog problema sa diznama, a ni cena popravke nije baš sporedna stvar, remont im je 500 evra, a garancija na to 6 meseci. Kum mi je automehaničar, svakakvih mi je stvari napričao o njima. Takođe imaju problem i sa PVP. Inače, ni ja ne bih imao Forda, da ga starac nije kupio ženi na poklon.

Vozio sam benzince,opele,azadaje od automobila,takodje i benzin gas,sticajem okolnosti kupio sam dizelasa,sada i vise ne,nijedan dizelas ne moze biti ekonomican sa potrosnjom kao benzin gas varijanta,niti hocu da mislim o diznama,plivajucem zamajcu,egr,turbini....trenutno najekonomicniji dizelu su 1.5 dci reno,serije posle 2005 godine kada je resem problem ubrizgavanja,neka prica ko sta hoce,francuzi su u zadnjih deset godina presisali nemce na putevima,preovladali su,kvalitet dobar,udobnost bez premca a cene pristupacne.
Ja sam pre 3 meseca uzeo Megan 2 karavan restajling 1.9 dti 2002. 80 KS. Nema elektronske dizne, niti plivajući zamajac. Uzeo sam ga od poznatog čoveka, dobio veoma povoljno, zasad sam zadovoljan, mali je potrošač, lagan za vožnju, za svoju konjažu dosta živahan, a udobnost zaista bez premca.

Svako ima pravo na misljenje ali jedna je stvar sasvim sigurna.Voznja na plin je najjeftinija.Ja cu sa G4 na plin trositi 4 evra na 100km a neko ce sa G4 na dizel trositi najmanje 6 evra,zimi i vise.Razlika u cijeni goriva je i sada a i kada krenu akcize na strani plina,ravno 2 puta je jeftiniji.

Sent from my A6 using Tapatalk

De si ti video da su Francuzi bolji od svaba?
A i to oko konja, ajd sad mi recite, kome je potrebno auto od 130, 150 KS?
Pa ja sam sa astrom od 70 KS nosio pun gepek semena, veštaka, drva pa nisam osetio da mi treba još tih 60-70-80.
I gde da ja iskoristim tu njegovu snagu, krenem ujutro na teren, dočeka me radar na izlasku iz Sombora, pa u Staparu, pa Doroslovu.
Selo do sela.Do Novog Sada sam znao proći pored 7-8 patrola.
Kad sam seo u pežoa peti dan me navata radar 130 kod Topole, ajd srećom smo se dogovorili.
A vratio bih se u astru ovog momenta što se tiče udobnosti i stabilnosti na putu.

Prije par mjeseci sam tražio da kupim noviji automobil koji bi zamijenio stari pežo 309. Po satu imao oko 350 hiljada, a kupljen kao i svako auto iz uvoza sa 160 hiljada. :osmeh:
Služio bez problema 17 godina uz smiješnu potrošnju (otvorene 4.5-5 l/100 km, po gradu oko 7), ali nije nešto ni išao. Taman za po gradu i malo oko grada, ali šta očekivati od dizelaša sa 47 kW.

U tom segmentu gledao razna auta i najbolji odnos uloženo/dobijeno za nekih 5000 mi je bio pežo 307. Tražio sam 1.6 benzinca i nisam našao u blizini nijedan da nije lupan ili ugrađen žnj plinski uređaji za prodaju pa na kraju opet pala naftarica (2.0 Hdi, 66 kW).
Komšija tih dana prodao klot golfa 4 sdi za slične pare i sam kaže da ne konta kako bilo ko može toliko platiti auto koje od dodatne opreme ima samo klimu. Znam sad da ide priča kako će golf i za par godina imati jaču cijenu ili da su mlađi vozači razmaženi, ali sam ga kupio da uživam u korištenju i svim opcijama koje olakšavaju boravak na drumu.

Nazad
Vrh