AUTOMOBILI - kvarovi, popravke i održavanje ...

Ja sam imao opel askonu 2.0 gsi,trosila je prilicno kao neka lada,jedino sto je isla kao nevreme za ono doba.Lim je bio sranje naspram VW.

Malo sam ostario pa sam samim tim nostalgičan a malo ste me i potakli pa evo par slika.
Tko vidi vidiće .
DfOCIpu.jpg

cMXr0qU.jpg

1crUNUJ.jpg

Zombi, sta je STAG plin, jel' to nesto posebno?Ako nije kakva extra tehnologija, smanjuj ribu.

Kakvu ribu, ne razumijem? STAG je proizvodjač opreme, uradjen sekvent sistem na 2.0 motor, potrošnja mjerena na 100km, napunjen pa vožen pa dopunjen, potom isto tako na 200km a potom i na 300km, ukupno 600km prešao od ugradnje i potrošnja je uvijek bila 8l. Ugradnja podazumijeva i posebne svjećice za rad sa plinom. NIje mi ovo prvo auto sa plinom, imao sam Passat 3 sa 1.8 motorom i 107KS sa Lovato klasičnom instalacijom, trošio je 9-10l, 7 godina ga vozio na plin, oko 100.000km prešao bez ikakve interevencije na plinskoj instalaciji sem redovne zamjene filtera na svakih 15.000km.

http://www.stag.pl/?set_locale=en_GB

Nemojte se dzaba raspravljati, jer nevredi objasnjavati nekom ko uporedjuje krs- citaj Opel sa VW. Golf je trosio 5l samo kada se manijaci sa njim, inace je potrosnja bila nesto iznad 4l. Nepricam cula kazala, u nase domacinstvo su stigli novi Golfovi 1, 2 i 6ica, uz njih Pasati 3 i 5,5 restajling. Vektra o kojoj divanite je trosila od 9 do 12l ali je isla kao nebesko vreme.

Kakvu ribu, ne razumijem? STAG je proizvodjač opreme, uradjen sekvent sistem na 2.0 motor, potrošnja mjerena na 100km, napunjen pa vožen pa dopunjen, potom isto tako na 200km a potom i na 300km, ukupno 600km prešao od ugradnje i potrošnja je uvijek bila 8l. Ugradnja podazumijeva i posebne svjećice za rad sa plinom. NIje mi ovo prvo auto sa plinom, imao sam Passat 3 sa 1.8 motorom i 107KS sa Lovato klasičnom instalacijom, trošio je 9-10l, 7 godina ga vozio na plin, oko 100.000km prešao bez ikakve interevencije na plinskoj instalaciji sem redovne zamjene filtera na svakih 15.000km.

http://www.stag.pl/?set_locale=en_GB
A je l' bilo kakvih intervencija na bubrezima? :osmeh:

Jbm ti drzavu u kojoj je mnogo 2000 kubika. Samo konstantacija, ne uzimajte za zlo:osmeh:
tako je druze , da je normalna drzava i standard ja bi terao nista manje nego v8 ,mozda bi i 2.5 v6 ali ubise sa cenama registracije

Zato je 2.0 turbo zakon za nas standard, jeftina registracija a zverina.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Gde vi to imate priliku da vozite zverine? Kod mene radari na svakih par kilometara. Danas sam vozio 1.4 Astru Turbo od 140ks, odlicno ide i odlicno trosi. oko 10l benzina. J varijanta, i bas mi se svidja ali bi vise isao na 100ks motor ili na najslabiji dizel. Meni to dovoljno brzo ide i sa tim trt trt motorima.

Kolege, vase misljenje, sta je bolje uzeti..Golf 4 1.9 TDI ili Golf 4 1.6 benzinac? Benzinci za nijansu jeftiniji, ima lijepih primjeraka..Sad ne znam kakvi li su oni za odrzavanje, potrosnju itd..Obicno sam uvjek imao dizela, ali vidjoh par ocuvanih primjeraka Golf 4 benzinca, pa se dvoumim..

Gde vi to imate priliku da vozite zverine? Kod mene radari na svakih par kilometara. Danas sam vozio 1.4 Astru Turbo od 140ks, odlicno ide i odlicno trosi. oko 10l benzina. J varijanta, i bas mi se svidja ali bi vise isao na 100ks motor ili na najslabiji dizel. Meni to dovoljno brzo ide i sa tim trt trt motorima.
Ma meni brzina u opste ne treba , potpisao bih da mi auto ne ide preko 120 al da za 3s ide 0-100

U ubrzanju je meni adrenalin

Kad pogledas sto se u opste i prave kola da idu preko 120 kad po zakonu ne smeju vise.To bi zadovoljio motor 40 konja lagano.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Daner, tebi treba električni auto. Uglavnom imaju velika ubrzanja i, zbog baterije, ograničenu najveću brzinu na neku razumnu mjeru.
Meni je također velika želja električni, samo kad bi si ga mogao priuštiti.

Kolege, vase misljenje, sta je bolje uzeti..Golf 4 1.9 TDI ili Golf 4 1.6 benzinac? Benzinci za nijansu jeftiniji, ima lijepih primjeraka..Sad ne znam kakvi li su oni za odrzavanje, potrosnju itd..Obicno sam uvjek imao dizela, ali vidjoh par ocuvanih primjeraka Golf 4 benzinca, pa se dvoumim..

Lično mislim da je 1.6 bolji izbor. Održavanje je veoma jednostavno i mnogo jeftinije u odnosu na 1.9TDI. Sam dizel je odličan motor ali računaj da su svi prešli 350-400 hiljada kada dodju ovdje i da imaju jako skupe dijelove koji se moraju mijenjati na toj kilometraži. Turbina, dizne, dvomaseni zamajac (imaju ga svi G4 dizeli sem onog od 90KS i SDI). Kod 1.6 treba obratiti pažnju na zupčasto remenje jer ih ima 2, jedan veliki koji ide sa radilice na bregastu i drugi, mali koji ide sa jedne bregaste na drugu. Posle kupovine odmah treba zamijeniti oba sa svim španerima i pumpom vode, to ej malo skuplja investicija ali ej opet jeftinije nego isti takav veliki servis na 1.9TDI. Ja sam nedavno uzeo G4 benzinca ali 2.0 jer je dosta prostije konstrukcije i još je jeftiniji za održavanje od 1.6 ali je i registracija skuplja. Trenutno imaš odličan izbor golfova benzinaca jer ih naveliko uvoze iz Švajcarske zbog Euro 4 norme.
Na primjer, posle kupovine, na mom G4 2.0 85kW zamijenio sam sledeće:

1. Veliki servis (zupčasti sa španerom i pumpom vode)
2. PK remen sa španerom
3. Ulje, filter ulja
4. Zračni filter i filter klime
5. Antifriz
6. Termostat (to ej važno zbog ugradnje plina)
7. Svjećice

Sve to me sa rukama izašlo 420KM a sam veliki servis (zupčasti+španer+pumpa) za 1.9TDI košta toliko ili više. Plus, 1.6 i 2.0 su odlični motor za ugradnju plina, sekvent za njih košta 850KM sa atestom.

Svasta se pise, pa moram u diskusiju.Sve sto si nabrojao, Zombi, da ima dizel vise u odnosu na benzinca, plivajuci, turbina, dizne, se moze uraditi novo za lovu koju ustedis na razlici u potrosnji i cijeni pogonskog goriva. Da uzmes mk4 sa 1.9 tdi motorom i 74kw snage, to je najzahvalniji motor u cetvorci, potrosnja je max 6 litara, pa hajd' i 7 lit, ako si Sumaher. Dok 1,6 benzinac 77 kw, ne moze ispod 8 lit, malo otmjenije voznje 10, a ako glumis Sumahera 12 lit pa na gore, i o cemu onda pricamo. Na stranu ta prica sa plinom, da auto treba da se vozi na plin, onda bi u fabrici radili posebnu liniju vozila na isti, plin-gas je za sporet i kuvanje, a i da se ocicaju dlake sa svinjceta poslije surenja.Da ne pominjem kako je voziti benzinca, a kako dizela, pogotovu PD gdje obrtni moment brzo prosto eksplodira. Inace vozio sam tu benzinjaru 1,6 77kw, i to je odgovorno tvrdim mrtav konj naspram PD 74kw.
I sta jos, nemoj siriti dezinformacije, servis zupcastog na 1,9 tdi ne kosta ''toliko ili vise''.
Recimo..................https://www.olx.ba/artikal/26133771/set-zupcastog-golf-4-1-9tdi-sa-ugradnjom-300-00km/

- - - - - - - - - -

U svakom slucaju dizel, a ne bi bilo lose doplatiti i uzeti mk5 kad vec uzimas, cetvorku gazi vec vrijeme nemas mladju od 2004 godista, a karavan od 2006. Naravno ako finansije dopustaju i komsiluk.

Zombie_666
Zar dizel kod tebe nije 1km po litru pakovan u plave bidone

Ili sada prikrivas "dizel transakcije" s benzincem??
Obje RiTE u RS imaju isti sistem pakovanja dizela

Benzin trosi 1-2l vise, ali ides na plin koji je pola cene dizela. Ja sam skeptican prema plinu u novim motorima, dok ako je taj 1.6 i 2.0 u golfu starije garde onda ce to ici samo tako. Na zastava vozilima i karburatorom niko nije imao problema sa plinom, dok kod Twinport i ostalih djakonija da se smanji 5% potrosnja na svima je to tesko ustelovati.

Benzin trosi 1-2l vise, ali ides na plin koji je pola cene dizela. Ja sam skeptican prema plinu u novim motorima, dok ako je taj 1.6 i 2.0 u golfu starije garde onda ce to ici samo tako. Na zastava vozilima i karburatorom niko nije imao problema sa plinom, dok kod Twinport i ostalih djakonija da se smanji 5% potrosnja na svima je to tesko ustelovati.
Al' malo sutra...... litru-dvije

Nazad
Vrh