nikola ilic
Član
Ja sam imao opel askonu 2.0 gsi,trosila je prilicno kao neka lada,jedino sto je isla kao nevreme za ono doba.Lim je bio sranje naspram VW.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Zombi, sta je STAG plin, jel' to nesto posebno?Ako nije kakva extra tehnologija, smanjuj ribu.
A je l' bilo kakvih intervencija na bubrezima?Kakvu ribu, ne razumijem? STAG je proizvodjač opreme, uradjen sekvent sistem na 2.0 motor, potrošnja mjerena na 100km, napunjen pa vožen pa dopunjen, potom isto tako na 200km a potom i na 300km, ukupno 600km prešao od ugradnje i potrošnja je uvijek bila 8l. Ugradnja podazumijeva i posebne svjećice za rad sa plinom. NIje mi ovo prvo auto sa plinom, imao sam Passat 3 sa 1.8 motorom i 107KS sa Lovato klasičnom instalacijom, trošio je 9-10l, 7 godina ga vozio na plin, oko 100.000km prešao bez ikakve interevencije na plinskoj instalaciji sem redovne zamjene filtera na svakih 15.000km.
http://www.stag.pl/?set_locale=en_GB
Te askone su stvarno išle ko blesaveJa sam imao opel askonu 2.0 gsi,trosila je prilicno kao neka lada,jedino sto je isla kao nevreme za ono doba.Lim je bio sranje naspram VW.
A je l' bilo kakvih intervencija na bubrezima?
...
Kad sam kupovao calibru ,svi vikali stace ti to 2000 kubika puno konja to trosi itd itd.....
tako je druze , da je normalna drzava i standard ja bi terao nista manje nego v8 ,mozda bi i 2.5 v6 ali ubise sa cenama registracijeJbm ti drzavu u kojoj je mnogo 2000 kubika. Samo konstantacija, ne uzimajte za zlo
Zezam se na konto toga što je VW tvrd.Ne razumijem pitanje.
Ma meni brzina u opste ne treba , potpisao bih da mi auto ne ide preko 120 al da za 3s ide 0-100Gde vi to imate priliku da vozite zverine? Kod mene radari na svakih par kilometara. Danas sam vozio 1.4 Astru Turbo od 140ks, odlicno ide i odlicno trosi. oko 10l benzina. J varijanta, i bas mi se svidja ali bi vise isao na 100ks motor ili na najslabiji dizel. Meni to dovoljno brzo ide i sa tim trt trt motorima.
Kolege, vase misljenje, sta je bolje uzeti..Golf 4 1.9 TDI ili Golf 4 1.6 benzinac? Benzinci za nijansu jeftiniji, ima lijepih primjeraka..Sad ne znam kakvi li su oni za odrzavanje, potrosnju itd..Obicno sam uvjek imao dizela, ali vidjoh par ocuvanih primjeraka Golf 4 benzinca, pa se dvoumim..
U svakom slucaju dizel, a ne bi bilo lose doplatiti i uzeti mk5 kad vec uzimas, cetvorku gazi vec vrijeme nemas mladju od 2004 godista, a karavan od 2006. Naravno ako finansije dopustaju i komsiluk.Kolege, vase misljenje, sta je bolje uzeti..Golf 4 1.9 TDI ili Golf 4 1.6 benzinac? Benzinci za nijansu jeftiniji, ima lijepih primjeraka..Sad ne znam kakvi li su oni za odrzavanje, potrosnju itd..Obicno sam uvjek imao dizela, ali vidjoh par ocuvanih primjeraka Golf 4 benzinca, pa se dvoumim..
Al' malo sutra...... litru-dvijeBenzin trosi 1-2l vise, ali ides na plin koji je pola cene dizela. Ja sam skeptican prema plinu u novim motorima, dok ako je taj 1.6 i 2.0 u golfu starije garde onda ce to ici samo tako. Na zastava vozilima i karburatorom niko nije imao problema sa plinom, dok kod Twinport i ostalih djakonija da se smanji 5% potrosnja na svima je to tesko ustelovati.