AUTOMOBILI - kvarovi, popravke i održavanje ...

Ma bitno je da ide i ne kvari se previše, marka i model nisu bitni.

@Philby

307 sa 2.0 motorom od 66kW je ponajbolji izbor medju francuskim dizelima. Nema plivajući zamajac, nema FAP filter, motor izdržljiv i dugotrajan jer je jako slab za svoju zapreminu a sasvim dobro ide, imao sam priliku voziti ga par stotina kilometara (Bijeljina-Sarajevo i natrag). Dobar i kao kratk modela i kao karavn, jako čest na ulici pa dijelovi nisu problem, ima ih na otpadima i sve može vrlo brzo da se nadje i od limarije, svjetala i slično. Da si kojim slučajem uzeo onaj od 80kW naje*ao bi kao žuti, jako problematičan motor i osjetljiv na loše gorivo.

Noviji dizeli idu kao benzinci ako ne i bolje,potrosnja ista tako i odrzavanje,sada je jedino stvar ukusa,ja benzin nikad vise dok cale samo benzin.
Brate ala se nalupa citam i ne verujem, koji to nov dizel ide ko benzinac ? Znaci turbo dizel vs turbo benzinac , 2.0 benzinci su vadili pre 30 godina 230 konja , koji to sad dizel ima?

Mitsubishi jos 2006 god ibacio 2.0 benzinca sa 400 konja . To dizeli nece narednih 50 god postici, ali za to vreme nece ni postojati jer se polako gasi proizvodnja dizela. Vec po vecim gradovima evrope zabranjuju dizele po centru grada.
Sad ce biti dizela kolko ocete koji zapadu ne trebaju

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Brate ala se nalupa citam i ne verujem, koji to nov dizel ide ko benzinac ? Znaci turbo dizel vs turbo benzinac , 2.0 benzinci su vadili pre 30 godina 230 konja , koji to sad dizel ima?

Mitsubishi jos 2006 god ibacio 2.0 benzinca sa 400 konja . To dizeli nece narednih 50 god postici, ali za to vreme nece ni postojati jer se polako gasi proizvodnja dizela. Vec po vecim gradovima evrope zabranjuju dizele po centru grada.
Sad ce biti dizela kolko ocete koji zapadu ne trebaju

I motor traje do prvog servisa...za 400ks a da valja cemu treba i 4000kubika,vec kad se frljas sa konjima.

Ne može benzinac da se poredi sa modernim turbo dizelašem,benzinca moraš terati u visoke da se probudi.

Imam berlingota 1,6hdi 90ks potrošnja oko 5l zadnji od starog oblika.Izbacio sam mu zadnja sedala da mi služi umjesto manjeg kombija i sve više sam zadovoljan sa njime.Motor mu je kao uliven za njega snage dovoljno kvarova nema i za mene sasvim ok auto za sve.Imam i druge aute ali najviše sam baš u berlingu.

Mitsu je napravio 2.0 Lancer Evolution od 400ks, a mogu to i drugi ali je stvar procene sta se isplati sta ne. Mitsu nije medju prvih 15 po prodaji vec godinama. Pouzdana vozila koja su nekako u globalizaciji se izgubila. Opel sada kada ga je preuzeo PSA nece vise biti isti, ali videcemo Astra K je da kazemo i dalje GM, tek sledeca verzija ce biti Pug 307/ C C4 samo prepakovano. Neko je kometarisao Renault-Nissan. Oni su sada u velikoj trojci, to znaci Toyota, VW i Renault-Nissan se bore za primat prodaje u celom svetu. Tako nesto pre 5 i vise godina je bilo nezamislivo. Jako su napredovali i DCi motori su odlicni im. Nissan Qashkai jedan od najprodavanijih modela na svetu.

Elem neko je komentarisao obradu glave, ventile na Opelu koji ide na plin. To se meni desilo posle 80.000km plinske voznje. Sustina je sto Twinport motor ima delimicnu recilkulaciju izduvnih gasova i to pravi problem, te ostecuje/zaprljava ventile. Meni je tako objasnjeno u nekoliko servisa manje vise slicno. Motori bez twinport-a nemaju ovaj problem. Kako je taj zahvat kosta malo vise od 200e kada se izamortizuje na 80.000km to je smesan trosak s obzirom na ustedu plin/benzin. Ko god planira plin, preporucujem motore sto vece zapremine a sto manje snage, kao i sto prostijeg sistema ubrizgavanja. Mozda taj golf 2.0 je idealan za plin jer koliko shvatam kroz postove to je old school motor.

Ne može benzinac da se poredi sa modernim turbo dizelašem,benzinca moraš terati u visoke da se probudi.
Toliko o poznavanju materije, Turbo benzinac ima obrtni moment ko dizeli i u celom rasponu od 1800-7000 a ne ko dizeli od 1700 pa do 3500 .Mozda kad bi pogledali neki grafik snage bilo bi jasnije.
Turbo benzinac iste kubikaze je elasticniji, brzi itd od dizela iste.Dali vas je 1% ikad selo u turbo benzinca lupam 2.0 ? Kad sednete onda komentarisite

Toliko o poznavanju materije, Turbo benzinac ima obrtni moment ko dizeli i u celom rasponu od 1800-7000 a ne ko dizeli od 1700 pa do 3500 .Mozda kad bi pogledali neki grafik snage bilo bi jasnije.
Turbo benzinac iste kubikaze je elasticniji, brzi itd od dizela iste.Dali vas je 1% ikad selo u turbo benzinca lupam 2.0 ? Kad sednete onda komentarisite

Imao sam turbo benzinca 132ks to je bilo lenjo tromo ,sa velikom turbo rupom,o potrošnji da ne govorim... Kad sam seo u bravo jtd nisam mogao da verujem kako to ide i povlači.Benzinca dok ne navučeš padne mrak izgubim volju za preticanjem,meni treba da povlači na niskim,da kad treba bude metak.

Druze,ja sam dosja vozio e klaru 200kompresor sa 137kw,drugar je ima.a nemoze to ni da stane u poredjenju sa 200cdi,ili tek 220 cdi kao sto trenutno imam,koji ima 110kw.

Pusti radoslave , ljubitelji benzinaca su uvjek bili malo tvrdoglavi . Ima malo i do ukusa , lično se potpuno slažem sa tobom , vožnja dizelom je sasvim drugi osjećaj a benzincem sve nešto traži više truda , sad trzne , sad neće da povuče , sad prebrzo ide na leru ...
A što se tiče brzine i povlačenja , volio bi da vidim koji benzinac 1.9 od ovih čestih na našim putevima , može da mi stane na crtu kad uzmem ženinu astru 1.9dci fiatov motor 150 ks , nema šanse.

Pusti radoslave , ljubitelji benzinaca su uvjek bili malo tvrdoglavi . Ima malo i do ukusa , lično se potpuno slažem sa tobom , vožnja dizelom je sasvim drugi osjećaj a benzincem sve nešto traži više truda , sad trzne , sad neće da povuče , sad prebrzo ide na leru ...
A što se tiče brzine i povlačenja , volio bi da vidim koji benzinac 1.9 od ovih čestih na našim putevima , može da mi stane na crtu kad uzmem ženinu astru 1.9dci fiatov motor 150 ks , nema šanse.
Oces da nadjem hondu civic 1.6 vti atmosverski motor , fabricki , koja ce pojesti tog traktora za dorucak?

Nek sedne neko u tipa astra 2.0 turbo sa z20leh motorom koji ima 250 konja i vidi to 320 nm koji su u rasponu od 2000 do 6000 obrtaja? Ili te traktore koji imaju 300 nm od 1700-3000 obrtaja nm i snagu.

Pa ja sam calibrom 2.0 opeglao drugarev audi 2.5 tdi sa 180 konja a ja 150 .

Otvoris prvo net pa pogledas specs pa onda komentarisi a ne napamet i na osnovu osecaja .

Sad gledam tu astru 1.9 150ks , 8.9 0-100 i top speed 210 . Pegla je kadet gsi iz 1987 god kao vola

Nazad
Vrh