AUTOMOBILI - kvarovi, popravke i održavanje ...

Ja sam se nedavno ponovio, uzeo Golf 4 2.0 85kW, ugradio STAG plin, troši 8l plina, prešao 600km do sada sa njim, potrošnja mjerena više puta. Više nego zadovoljan autom, posebno mi odgovara zbog posla, kratka relacija a auto po 8-16 sati stoji na parkingu, zimi je sa dizelom znalo da bude nezgodno jako. Ovaj pali na benzin i prebacuje na plin čim se zagrije na 30 stepeni a to je nekih 5 minuta
Zombi, sta je STAG plin, jel' to nesto posebno?Ako nije kakva extra tehnologija, smanjuj ribu.

Vozio sam benzinca 1.8 pa 2.0 pa 2.3 i po napisanim postovima vidim da sam trebao ići peške ili voziti na ler gasu jer je potrošnja bila znatno viša od ovih vaših.

Mozda su se golfovi lakse krali , golf 2 je iz jednog jedinog razloga bio popularan 1.6d !

Cena nafte budzasta bila i duplo jeftinija od benzina devedesetih , uz to je trosio 5l .I naravno nije se kvario. Svi su kupovali zbog jeftine voznje i relativno pouzdan auto

Opelov dizel je bio smece najobicnije do 2005 god lad su uzeli fiatov dizel.

Pogledajte sad cene astra g ili golf 4 pa se zamislite . Sto golf vise nije skuplji ?

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Jbt, ljudi, ovdje stvarno nesto nije u redu, porediti vw i opel iz devedesetih, suzu koja je obican smederevac sporet sa mk2.Smijesno. Odustajem.
Orao pao.
Orao pao.:ppozdrav:

VW 1.6 benzinac (EZ) je bio najgore smece od motora iz 90-tih, imam jednog u dvoristu i to iz Passat-a B3 koji je moj tata kupio novog. Na 115k km radjena prva generalna a na 245k km radjena druga koju sam ja radio i prebacio ga na 1.8, glava skidana neznam ni ja koliko puta... Po MENI je HDI 2.0 66kw 80kw (RHY I RHZ) mama za TDI 1.9 85kw (AUY)... Uporedjujem po vozilima koje imam u dvoristu. TDI nije los ali za HDI zaostaje...

Послато са F3111 уз помоћ Тапатока

Sem bolje limarije nista drugo nije na strani golfa. Imao sam nekad kadet suzu 1.3, a dobar drug golf II 1.6 d i onda smo mogli da uporedjujemo stalno. Kadet jednostavno lepsi i dosta moderniji. Mnogo startniji, a potrosnja samo 0,5 l veca i pored toga sto je benzinac. Zimi drugar akumulator 75 ah i muci muke sa paljenjem, a ja 45 ah i bukvalno pipnem kljuc on sastavi. Tako da bukvalno nema neke prednosti dvojka zbog koje bi suza bila sporet.
Sad se setih za ovaj beli kadet sa mog avatara. On je 1.6 benzinac. Probao ga kolega koji je imao dva golfa II 1.6 benzince i kaze da ide kao metak i da ni jedan auto te klase i snage ne ide tako, a trosi kao upaljac.

A da razjasnimo jos jedno.,golf trosi jos litar i po do 2 vise od onih 5.,.imao sam 4 ,5dvojki, i znam to provereneo..5 l moze da trosi golf 1 i to oni sa 1,5d motorom.a isto tako trosi i kadet suza 1,6,(kad uspe da upali )

A da razjasnimo jos jedno.,golf trosi jos litar i po do 2 vise od onih 5.,.imao sam 4 ,5dvojki, i znam to provereneo..5 l moze da trosi golf 1 i to oni sa 1,5d motorom.a isto tako trosi i kadet suza 1,6,(kad uspe da upali )

Onda tebi nešto sa tim motorima nije bilo u redu,ja sam vozio dvojku dizel 1.6 običan ne turbo,to su bili ujedno najbolji motori što je golf ikad napravio ,njih su ugrađivali i u kombije transportere isto dvojke,i to sam vozio par godina. dvojku sam vozio 12 godina,taj nije prelazio nikad 5 litara, na otvorenom i manje,a nema šta u njega nisam sipao_Od lož ulja pa do euro dizela.

ti golfovi 1.6 i taj opelov su traktorski motori , mirnije radi moj 558 . Burazer je imao g2 1.6td . To se tresla kontrolna tabla u leru 2 cm igrala gore dole.

Ja u to vreme vozio ladu rivu , 1.3 .

Bili se potrkali otkinuo ga lajkom ko konja, samo lajka 1.3 a trosi 10l :)

ti golfovi 1.6 i taj opelov su traktorski motori , mirnije radi moj 558 . Burazer je imao g2 1.6td . To se tresla kontrolna tabla u leru 2 cm igrala gore dole.

Ja u to vreme vozio ladu rivu , 1.3 .

Bili se potrkali otkinuo ga lajkom ko konja, samo lajka 1.3 a trosi 10l :)

Da je promenuo nosače motora to mu se ne bi dešavalo,a posle verovatno pređenih 300000 i kusur ne bi bilo loše zameniti.
kod mene je radio mirno mogla je puna čaša vode da stoji na tabli.

Imao sam 1 atmosferac,a 3 ili 4 td,a o zameni delova ne pitaj nisja,jos nadjem pastete i slilen blokove,koje sam menjao.u to vreme sam ih kupovao u Gestu 01.nov ne izdrzi 2 meseca da ne lupa ponovo...na suzi trap nikad nije tako popustao.

Secam se kad su prodavci golfova nekad kao neku posebnost u oglasima navodili " duboki branici ", a to je imala svaka suza.
Ovaj drugarov 1.6 d cetvorobrzinac je trosio u normalnoj voznji 5-6 l, a suza 1.3 benzinac cetvorobrzinac 5,5-6 l. Mnogo puta smo zajedno vozili i sipali pa znam sigurno. Komsiji isto toliko trosio i proda ga i kupi vektru b 2.0 dizelku i bio ubedjen da ne moze da trosi kao golf, kad kaze isto trosi, a bolje ide.

Sad gledao specifikacije tih starih drta , golf 2 1.6td prosecna potrosnja 5.9
Lada 1.3 prosecna 9.5

Kad sam kupovao calibru ,svi vikali stace ti to 2000 kubika puno konja to trosi itd itd a ja se posle lade preporodio , auto 2x jaci pola tone tezi i manje trosi :)

Imao sam Kadeta sa tim famoznim 1.6 dizel motorom. Kod nas je bio 21 godinu, pre 2 meseca sam ga prodao i za to vreme nas je samo jednom ostavio na putu - pukla sajla kvačila. :osmeh: Mana tog motora je bilo paljenje, čim zahladi, neće da upali. Imao sam i za to rešenje, ugradio sam grejač antifriza, sa tim nije znao za minus, ali mana tog sistema je što ne smeš ostaviti auto napolju duže od 2 sata, bez paljenja ili izvora struje. Dimio je, trošio ulje, ali nije znao da stane niti da se pokvari, to je bila mazga koja ne staje. nije se grejao, održavanje jednostavno i izuzetno jeftino, potrošnja 5 litara, bog zna koliko je prešao, imao je petocifren merač, a nemam pojma koliko ga je puta obrnuo. :osmeh: Na trapu je bio maksimalno utegnut, lepo ležao na putu. Druga mana je limarija, rubovi bili loši i pragovi. Golfa nikad nisam vozio, ne daj bože imao, to je za mene kanta, a nisam ni Bosanac pa da sam pupčanom vrpcom vezan za njega (šala :osmeh: ), ali budimo realni, Golf ima bolju limariju, bolje paljenje, ali je zato udobnost na strani Kadeta, što se toga tiče, Golf i uopšteno VW iz tog perioda (a i noviji) su dosta tvrdi, a to nikako ne volim.

Nazad
Vrh