AUTOMOBILI - kvarovi, popravke i održavanje ...

Motor 2.0 i 110kw ide na 6 litara? Mozda ako je auto-put, sa blagom nizbrdicom, jak vjetar u pravcu kretanja, vozac ne tezi od 60kg, noga u gipsu da stoji ukocena na papuci gasa, neparan datum i crveno slovo u kalendaru. Uostalom, Jan je objasnio.
Steta sto nije vise tu, inace radi bi se kladio sa svima vama po auto opkladio , samo koliko je vas 100% sigurno u to sto tvrdi .Imao sam pacijenata koliko hocete niko nije smeo da se kladi.Drugar vozi calibru turbo 205 konja , hteo je isto da se kladi po auto na otvorenom da nece preci 7l , nigde junaka nije bilo.

Jedna rec - aerodinamika , ne poredite babe i zabe.

calibra je svojevremeno drzala rekord u aerodinamici cx026.

I da aerodinamika utice na potrosnju kao i na krajnju brzinu . Zato je calibra i bila brza od ostalih opela sa istim motorom.

Ali skim se ja u opste macujem ovde , svi je vozili pa su kompetentni da komentarisu.

Ne posedujem vise taj automobil , nemam razlog da ga hvalim zato sto je moj itd .
To sto to nekom zvuci nerealno vas problem.

A zamislite tek nekom da ste rekli davne 1990 godine kad je traktor golf 2 1.6 sa 50 konja trosio 5l nafte.

Ko bi vam poverovao , rekli bi ovaj lud , ili ovu novu alfu

https://www.auto-data.net/en/?f=showCar&car_id=23735

Svi ce sad reci nemoguce , pogledajte potrosnju.

I svi ce sad biti kompetentni da komentarisu kako je nemoguce a niko probao nije

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Voznja sa divljanjem na tom opelovom motoru i preko 20 litara i TACKA...koliko gdo je dobar,i izdrzljiv,matoro je to,stari sistem ubrizgavanja...
Matoro je to , a svi novi 2.0 bazirani na c20xe , isti precnik klipa,hod isti blok isti itd.Samo rokaju gluposti okolo zbog eko normi. Pa ako divljas 100km moze ona i 40 potrositi.
To je bio motor ispred svog vremena, a konstruisan davne koliko se secam 1987, cak i u formulu 3 stavljan . I 20xej sa 156ks , pa mu stavili lambda sondu i kat zbog euro normi i ustrojili ga za 6 konja.
Pogledaj blok motora na z20leh , 250 konja ,klipovi,hod,radilica identicno , isto kao pre 30 godina.

Najjača serijska verzija tog motora je montirana u kadet superboss 170ks
Kod drugara na kadetu gsi pri ustaljenoj brzini oko 150 je kompijuter pokaziovao oko 7l potrošnju

To je trenutna potrošnja, prosečna je sigurno veća
Imao sam kadet 1,6S 80ks i jednom prilikom sam išao kod rodbine 200km puta od toga 165km auto puta, nasuo sam pun rezervar pri polasku
na auto putu sam vozio od 140 do 160km/h, tamo sam dosuo 15l benzina

Steta sto nije vise tu, inace radi bi se kladio sa svima vama po auto opkladio , samo koliko je vas 100% sigurno u to sto tvrdi .Imao sam pacijenata koliko hocete niko nije smeo da se kladi.Drugar vozi calibru turbo 205 konja , hteo je isto da se kladi po auto na otvorenom da nece preci 7l , nigde junaka nije bilo.

Jedna rec - aerodinamika , ne poredite babe i zabe.

calibra je svojevremeno drzala rekord u aerodinamici cx026.

I da aerodinamika utice na potrosnju kao i na krajnju brzinu . Zato je calibra i bila brza od ostalih opela sa istim motorom.

Ali skim se ja u opste macujem ovde , svi je vozili pa su kompetentni da komentarisu.

Ne posedujem vise taj automobil , nemam razlog da ga hvalim zato sto je moj itd .
To sto to nekom zvuci nerealno vas problem.

A zamislite tek nekom da ste rekli davne 1990 godine kad je traktor golf 2 1.6 sa 50 konja trosio 5l nafte.

https://www.auto-data.net/en/?f=showCar&car_id=23735

Svi ce sad reci nemoguce , pogledajte potrosnju.

I svi ce sad biti kompetentni da komentarisu kako je nemoguce a niko probao nije

Al' si se ti opteretio golfom. Imam ja nekog krsa mk2, i to je auto za opela, uostalom vrijeme je pokazalo. Nije auto samo da ima sto vise kw, i da moze poletjeti, ima nesto i u dugotrajnosti, cijeni odrzavanja, pouzdanosti...I nkada mi nece biti jasno zasto su vlasnici alfi i opela tako frustrirani vw, narocito golfom, pa po njemu je nazvana klasa automobila, a tu cast nema nijedan drugi auto na svijetu.Znam i ja da je audi A3 bolji od golfa, ali se ne opterecujem time.

Golf je u to doba imao bolju limariju i dizel motor a opel benzinski, pogotovu 2.0, bolje ležanje na putu
cena održavanja je takoreći ista
Zanimljiva stvar je da je cena golfa 2 i kadeta suze devedesetih bila slična, da bi u ovom veku golf držao dobru cenu a kadetu drastično pala
Sećam se da je sredinom 90tih kadet GSI bio cenjeniji i skuplji od golfa GTI

Ne znam brate gde si ti video da sam pomenuo u opste golfa?Ne pominjem ga jer mi nikad nije bio ni lep ni primamljiv.

Opel oduvek ima boljeg benzinca i dugotrajnijeg nego golf. Na putevima potpisacu da ima vise opela nego golfa.

Sve je stvar odrzavanja , u selu ima jedan kadet , doktor jedan ga vozi , kupio ga novog do sad 750000 km na satu bez generalne. ,limarijski kao nov. Ali doco svake god na taktiranje pred zimu , sto malo ko od nas radi

Ja sam se nedavno ponovio, uzeo Golf 4 2.0 85kW, ugradio STAG plin, troši 8l plina, prešao 600km do sada sa njim, potrošnja mjerena više puta. Više nego zadovoljan autom, posebno mi odgovara zbog posla, kratka relacija a auto po 8-16 sati stoji na parkingu, zimi je sa dizelom znalo da bude nezgodno jako. Ovaj pali na benzin i prebacuje na plin čim se zagrije na 30 stepeni a to je nekih 5 minuta

Imam i ja kadeta karavana iz 1991 1,4i presao 335000 bez nijednog veceg kvara. I dan danas motor savrseno radi. J este malo oddole korozirao. E sad pitanje za majstore, kako se ispusta antifriz iz motora jer hocu da zamenim novi. Ovaj stari ima 13godina.

na 2.0 je bio sraf ispod vodene pumpe ,verovatno je i kod tebe, ali bez dizanja kola ili kanala mislim da ne mozes to odvrnuti

To da starija vozila moraju da trose vise od novijih pa i novih ne bi se ni ja slozio. Jer astra f 1.8 16 V odnosno C18XE je demantovala to. Na auto putu sa 5 osoba i pun prtljaznik manje trosi nego h 1.6 16V i 147 1.6 16V. Kako to, bem li ga i meni je neverovatno, ali je tako. Merenje ja vrsim od cepa do cepa i to na vise stotina predjenih kilometara.

Dok sam vozio kamion meni Svapski mehanicari leti sipali cistu destilovanu+neki aditiv da "zamasti". I nikad problema sa temperaturom, a jednom sam prokuvao na granici sa antifrizom, mada bilo je +50 na asfaltu aj sto je prokuvao nego se i ris venti istopio :haha:

Isto rade i ovi po majdanima u masine cista destilovana i udri.Gde ima mogucnost menjaju i cep umesto onaj od 1.1 bar stavljaju 1.3.

U druze,svaka ti cast na teoriji,ali iskreno ti kazem,da ja licno ni nemam pojma na kojoj visini zivim(niti me to zanima)sumnjam da bilo koji servis tako i proracunava...ako je motor zdrav,dihtunzi ok,sistem za hladjenje ok,i sipana tecnost po fabrickoj preporuci,nema sta da sewgreje.znam puno majstora,koji rade od juga do najnovijeg auta servis,a niko nema,i ne koristi onnd "pomagalo"za vakumiranje..

Da, to si upravu. Normalnog vozaca i ne treba to da zanima kada je sve u razhladnom sistemu ok.
I to jeste servis radi ono sto pise u uputsvo a van toga slabije se koristi glava. Jednostavno menjaju jedno po jedno dok ne nadju gresku.
Za majstori se isto slazem koji rade razna vozila dok specijalisti ne rade to i koriste cudne aparature u njihovim ocima za odredjen posao.
A iskreno bi voleo da vidim "majstora" koji izbaci sve vazduh iz imenjivaca toplote na 3.0tdi, 530d, 320cdi itd.... osim da podigne prednji kraj vozila na 1.2m od poda :)

Golf je u to doba imao bolju limariju i dizel motor a opel benzinski, pogotovu 2.0, bolje ležanje na putu
cena održavanja je takoreći ista
Zanimljiva stvar je da je cena golfa 2 i kadeta suze devedesetih bila slična, da bi u ovom veku golf držao dobru cenu a kadetu drastično pala
Sećam se da je sredinom 90tih kadet GSI bio cenjeniji i skuplji od golfa GTI

Nikad Dragane, a mozda ni tada.Jesu li tada krali po Bg Opele ili Golfove?

- - - - - - - - - -

Ne znam brate gde si ti video da sam pomenuo u opste golfa?Ne pominjem ga jer mi nikad nije bio ni lep ni primamljiv.

Opel oduvek ima boljeg benzinca i dugotrajnijeg nego golf. Na putevima potpisacu da ima vise opela nego golfa.

Sve je stvar odrzavanja , u selu ima jedan kadet , doktor jedan ga vozi , kupio ga novog do sad 750000 km na satu bez generalne. ,limarijski kao nov. Ali doco svake god na taktiranje pred zimu , sto malo ko od nas radi

Evo ovdje

Dok sam vozio kamion meni Svapski mehanicari leti sipali cistu destilovanu+neki aditiv da "zamasti". I nikad problema sa temperaturom, a jednom sam prokuvao na granici sa antifrizom, mada bilo je +50 na asfaltu aj sto je prokuvao nego se i ris venti istopio :haha:

Isto rade i ovi po majdanima u masine cista destilovana i udri.Gde ima mogucnost menjaju i cep umesto onaj od 1.1 bar stavljaju 1.3.

Ne važi to za sva vozila nego za ona koja imaju visoku radnu temperaturu oko 100 pa i više.

Nazad
Vrh