MOMOSARIC
Član
Važno je daje u autu antifriz na min-40 pa i -50 a ne voda i onda nema problema .
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Minus 30 je malo preniska tačka ključanja , oko 102-103 stepena a na minus 40 , to je nešt više od 50% antifriza , tačka ključanja je oko 108-110 stepeni što je već odlično,
Na kom pritisku?
Nece tako biti jer na termostatu lepo pisalo 105c.Otvara na 105 .Ali kome da ja objasnim da 2.0 benzinac od 150ks vuce sasiju od 1400kg na otvorenom putu sa 6l benzina. I to motor iz davne 1988 god. Kad se svi kunu i gnjolof 2 sa 1.6d i 60ks i 5l nafte.Ko tu sad da poveruje 2.5x vise konja i jos benzinac a litru vise trosi od te vw traktor masine.@ Sova, e vidis, slucajno tu knjigu i to na nasem jeziku ima moj drug i tamo pise 1,5 l/1000 km. On je dobio uz njegov G II 1.6 D iz ' 86 godine. U prethodnom postu sam greskom pisao 100 km umesto 1000 km, izvinjavam se.
@ Daner, bice da ti skala pokazivala vise za nekih 12-13 stepeni.
@ Iwanho, na tim motorima se ne steluju ventili.
Mislim druze da je to mnogo.
E sad zavisi koji je proizvodjac antifriza. U traktor sam sipao do -30 Famov crveni longlife 1:1.5 i proverio refraktometrom to je za moje podrucije podpuno dosta.
Na nadmorsku visinu od 0m voda kljuca na 100c za svaki bar pritiska vise raste za oko 10c a antifriz to jos povecava kao i sto si rekao.
Na naprimer 1.4 bara pritiska sa 1:1.5 mesavinom nema kuvanje do 120c kod mene.
Nece tako biti jer na termostatu lepo pisalo 105c.Otvara na 105 .Ali kome da ja objasnim da 2.0 benzinac od 150ks vuce sasiju od 1400kg na otvorenom putu sa 6l benzina. I to motor iz davne 1988 god. Kad se svi kunu i gnjolof 2 sa 1.6d i 60ks i 5l nafte.Ko tu sad da poveruje 2.5x vise konja i jos benzinac a litru vise trosi od te vw traktor masine.
Cak je trosila i manje od vektre koju sad vozim 1.8 125 ks.
Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
U druze,svaka ti cast na teoriji,ali iskreno ti kazem,da ja licno ni nemam pojma na kojoj visini zivim(niti me to zanima)sumnjam da bilo koji servis tako i proracunava...ako je motor zdrav,dihtunzi ok,sistem za hladjenje ok,i sipana tecnost po fabrickoj preporuci,nema sta da sewgreje.znam puno majstora,koji rade od juga do najnovijeg auta servis,a niko nema,i ne koristi onnd "pomagalo"za vakumiranje..
U druze,svaka ti cast na teoriji,ali iskreno ti kazem,da ja licno ni nemam pojma na kojoj visini zivim(niti me to zanima)sumnjam da bilo koji servis tako i proracunava...ako je motor zdrav,dihtunzi ok,sistem za hladjenje ok,i sipana tecnost po fabrickoj preporuci,nema sta da sewgreje.znam puno majstora,koji rade od juga do najnovijeg auta servis,a niko nema,i ne koristi onnd "pomagalo"za vakumiranje..
@ Iwanho, na tim motorima se ne steluju ventili.
Sto to nisu uslovi , ja sam prelazio 100km sa 6l na otvorenom.To sto drzis konstantno na 80 i nije voznja i potrosnja se tako ne meri jer su to idealni uslovi.
Ja sam probao astru h 1.6 115 ks da drzim na 80 i trosi 4,5 l/100 km i treba sad da pricam da joj je to potrosnja? Onda daj da merimo koliko razvija i koliko trosi kad pada iz aviona jer me na to podseca.