AUTOMOBILI - kvarovi, popravke i održavanje ...

Funkcioniše fiksni zamajac, ali nije džaba postavljen plivajući zamajac na dizel vozila. Ipak fiksni prenosi vibracije više nego plivajući, bar po rečima ljudi sa auto foruma.

Funkcionise,oseti se razlika ali ne drasticna u korist plivajuceg.

Plivajuci ima ulogu da upija moment koji je kod dizela veliki na niskim obrtajima.

Ako normalno vozis nece stetiti menjacu,ako volis da potezes iz niskih obrtaja moze da strada menjac.

U teoriji postoji sansa da dodje do defekta menjaca usled prenosa obrtnog momenta.I proizvodjaci se time ogradjuju,garantuju za svoje sklopove,ali ne i za ostale koje mogu da se ostete upotrebom njnjihovi delova.

Bio sam na Valeo-vom seminaru i pricao sa par inzenjera,plivajuci dosta pomaze ali je skupa komponenta ali u odnosu na konstruisanje novog menjaca daleko isplativija.

Naprodavao sam se tih valeovih setova,reklamacija nisam imao,a mozda sam i prestao da se bavim time pre nego su stigli da reklamiraju :haha:

Salu na stranu jedino na sta se zale je malo grublji rad i jace vibracije,ali to je neminovno.

Сам или да му је мајстор то радио?

Послато са Леново К6 Ноте уз помоћ плуга

Шта те занима? Ако хоћеш да поставиш, можеш и сам да одрадиш.

Neću sam da stavljam. Interesuje me koju odabrati, da li da ima displej na retrovizoru ili svoj displej? Koliko je ugradnja odprilike?

Најбоље ти је ако имаш мултумедију у ауту (ја бих узео да немам мултимедију, ону на ретровизор што иде), само камерица онда се купује са потребним кабловима, закачиш на рикверц светло и гас.....у назад
П. С. цена уградње ти је оно типа дај колико даш, па почастиш са црвеном мајстора......или сам убациш, ништа компликовано као да сијалицу мењаш.

Sigurno se zakaci negdje gdje nesmeta,mozda se cak moze ubacit i u rikverc svjetlo...ovo je samo onako..moje misljenje a sigurno ce neko znat tacno kako ide a vjerovatno ima i uputstvo kako se instalira kad se kupuje

Nazad
Vrh