AUTOMOBILI - kvarovi, popravke i održavanje ...

Mislim da ne moraš čekati zapisnik, jer ste popunili evropski izveštaj.

Prvi put cujem za to, vw nije nikad kuburio sa mjenjacem.

Golf 4 SDI je poznat po lošem mjenjaču, tačnije diferencijalu u vezi izmedju tanjirastog zupčanika (vijenca) u diferencijalu sa samim srcem diferencijala koja je odradjena zakovicama (slabim). Možeš misliti kako je to traljavo odradjeno kad je SDI (najslabiji dizel bez turbine) uspio to da rasturi. Zakovice se ili rasklimaju pa je diferencijal bučan pa se to sredi na vrijeme ili se pokidaju pa diferencijal strada u potpunosti. Lično znam par slučajeva gdje se to desilo i gdje je problem trajno riješen vadjenjem diferencijala i zamjenom zakovica sa kvalitetnim kovanim vijcima u 12.9 kvalitetu i njihovim lijepljenjem sa nekim ekstra jakim Loctite lijepkom. To je to što se starijih mjenjača tiče, nisam upoznat da se taj problem javljao kod drugih modela.

Takodje, kad smo već kod VW, klonite se 1.4TFSI motora. Ima veoma nezgodnu fabričku grešku na razvodnom lancu (nema zupčasti remen već lanac). Zbog čiste fabričke greške lanac se razvuče i napravi totalnu havariju motora. To je izuzetno čest problem i VW je o svom trošku mijenjao taj lanac kod velikog broja vozila u garantom roku no nisu vršili opoziv cijele serije. Zbog toga ih ima dosta na tržištu sa tim problemom, donedavno su na Pik.ba bila dva uvezena primjerka sa istim kvarom. Motor nema drugih mana i najpametnije je, ako već imate ili kupujete auto sa tim motorom da odmah zamijenite lanac. Greška je u materijalu lanca no nisam siguran radi li se konkretno o sastavu materijala ili je termička obrada promašena.

Usput, ima li neko VW-a sa 4motion pogonom ili neka iskustva iz prve ruke sa tim?

Ukratko kao što reče zombi , problema sa mjenjačem kod vw grupe ima sa sdi modelima i kod 6brzinskih mjenjača . Inače mnogi drugi proizvodjači imaju problem sa 6 br mjenjačima , i to što im odlaze ležaji . Laički rečeno ubrzano su konstruisani i samo je postojeći jedan snop opterećen bez promjene u kućištu pa to vjerovatno nije baš izbalansirano . ZF više nije mogao stići odraditi tolike zahtjeve još kad ih je Bosch otkupio i nije to više to kao nekad kada su se mnoge stvari radile u "Hitlerovom kraju " , u Štajeru i sično , čim su se fabrike raselile po Evropi i avijetu nije više to.

Zato se kod nas uglavnom kupuju primerci sa maks.150.000 na satu kojima su ti problemi rešeni još u garantnom roku pa mi ne znamo za te probleme jer nov auto vidimo na slici.

Da li moram cekati policijski zapisnik ili mogu to odmah da resim sa osiguravajucom kucom.Hvala na pomoci.
Нема ту записника. Сам тај европски ти је записник. Одеш у осигуравајућу кућу са тим европским и решаваш даље, неки ће ти казати одмах у његово осигурање. Европски ти покрива штету до 1500 евра, проверено са ДДОР кућом.

Послато са Леново К6 Ноте уз помоћ плуга

Evo i stete na autu.
a592963abce1c268f9486de65b18c3cd.jpg
915fe901cdb1b1803f8b8cc7c85004be.jpg
4b3ae1fdc7451ae3d235ee3e645dd2e8.jpg

Poslato sa HUAWEI VNS-L21 uz pomoć Tapatoka

Pravac njegovo osiguranje tu popunjavate izjavu oboje,posle toga izlaze na teren i slikaju oba auta.

Tu sve zavis od majstora,ako on proceni da moze da se pegla,krpi onda to umanjuje sumu,isto tako ako vide da je vec radjeno ne prihvataju.

Imas dve solucuje da ides na predracun tad majstori uglavnom idu na zamenu i zarade poprilicno.Sav novac ide na njihov racun ti dobijes kljuc u ruke.

Druga opcija je da poznajes majstora koji radi sa njima pa da ide sve za zamenu,a ti njega da castis kad ti legnu pare.

Reseno danas, moram u ponedeljak otici u policijsu stanicu po zapisnik, onda cekam da mi jave procenu stete.Ako ne prihvatim novac, onda mogu da popravim ili u nekom od servisa koji saradjuje s njima ili u nekom servisu po mom izboru ali im moram doneti racun da bi mi mogli isplatiti stetu.U svakom slucaju sacekacu da vidim koliko ce proceniti stetu pa cu odluciti.

Ево и мог данашњег резултата...
de58ffaccff2294ff68f74c9a8c07ab8.jpg

Раме пукло на кугли. Па мало стао украј пута.

Da li neko moze da mi kaze sta ovi inzenjeri iz AMSS-a gledaju kada se odveze auto gde je izvadjen plinski uredjaj!? Cuo sam da zakeraju nesto debelo na tome i da gledaju svaku sitnicu mogucu... Kao, da je auto vracen na "fabricko stanje"... Sta im znaci fabricko stanje?! Auto ide na benzin, sve izvadjeno i sve rupe zapusene... A meni rekose da gledaju i pojasevi da li rade i slicno... Pa to ce utvrditi na tehnickom pre registracije, sta ima da se gledaju pojasevi ako sam dosao zbog glupavog plina?!

Ako neko ima i neku vezu ili ako ima mozda neko od clanova ovde da je iz AMSS-a voleo bih da mi pomognu... Muka mi je vise od njihovih nameta i plaćanja kojekakvih čuda više...

Unapred hvala :ppozdrav:

Ima covek neku kiu rio valjda 2003-2004 godiste. One fabricki imaju neki spojlercic na vrhu petih vrata u visini krova. E njega su zajebavali prilikom atesta zbog tog spojlercica koji je inace fabricki ugradjivan. Jednostavno im se moze pa sto da ne.

Da li neko moze da mi kaze sta ovi inzenjeri iz AMSS-a gledaju kada se odveze auto gde je izvadjen plinski uredjaj!? Cuo sam da zakeraju nesto debelo na tome i da gledaju svaku sitnicu mogucu... Kao, da je auto vracen na "fabricko stanje"... Sta im znaci fabricko stanje?!
Moja iskustva sa Atestem losa za pojas ne gledali su da li ista godiste svi ista godiste kao auto nego i cak nijansa boja gledali pasmo morali srednji pojas da menjamo zato , nosac kuke morali skinuti koja na nemackim papirima bio uveden ! a bila rec zatamljivanje zadnjih stakla namucili nas i sad imam jedan papir koji glasi na ime vlasnika auto ne na broj sasilja ili ime auto , ako prodamo auto sledeci vlasnik hoce da ostavi zatamljevan staklo citavo procedura ponovo se radi da nebrojim kolko papira trebalo sertifikat sta je radeno ,koj ugradio samo ko ima zato sertifikat taj ti moz e da to ugraditi i . t .d .

@Proximus
Idi u NS i uradi re/atest u njihovom AMSS. Ja sam isao u Sombor i poceli mi treba menjati ovo crevo, ono crevo bla bla. Popizdim i odem u NS, tamo posle 5min nista nije trebalo. Nikakvu vezu nisam imao ni u SO ni u NS. Jednostavno kaubojska drzava, svako tumaci zakon na svoj nacin i svi su u pravu. U celom tom dzungusu moramo i mi da se snalazimo.

Da sto kaze Bojcetic,u Novi Sad i u njohov AMSS ,na Bulevaru oslobdjenja,nemoj slucajno da se zeznes pa odes na Masinski fakultet ,na fakultetu em su neljubazni em se traze dlaku u jajetu,em glupi meni otkucali zadnjo slovo prezimena pogresno i kazu sta ima veze moze to da prodje,pitala me ova u miliciji dal su normalni.

Tebi zadnje slovo prezimena sto me podseti da su meni u SUP-u ceo broj sasije izgresali. Pa ga onda prekucali pa iznad njega kucali tacan. Posle me neki policajci zagledjuju i kao " sta je ovo "? Ja im kazem da su njihove kolege izgresale jer ja da sam ga falsifikovao sigurno ne bi pogresio. Al to je kod nas potpuno normalno.

Nazad
Vrh