AUTOMOBILI - kvarovi, popravke i održavanje ...

Koliko mi je poznato samo zamjena metlica za neke kvalitetetnije može pomoći.
Nekidan mi se na onom pljusku pokida guma na metlici i nigdje da nađem odgovarajuće dimenzije.
U jednoj radnji nađem neke turske aero koje su prvih desetak poteza škripale za medalju, ali se onda utišale i sad rade baš dobro. Za pet maraka po komadu koliko god da traju valjaju, ali nešto sam skeptičan da će izgurati zimu.

A koje auto imaš ? Što bi Srbijanci rekli : Koja kola teraš ?

Brisači na našem tržištu se mogu podijeliti na 2 grupe : "univerzalni " i "tipski " ili "originalni zamjenski" . Tzv univerzalni su npr ovo što je stavio Atila gdje se melice date dužine isporučuju sa više adaptera i onda se kombinuju pa se dobije kombinacija za auto . Gumica može biti kvalitetna ako je solidan proizvodjač ali bude malo nezgrapno jer se adpteri kače jedan na drugi i onda to ne stoji baš kako treba a može biti i drugih specifičnosti , npr zakrivljenost i slično pa može praviti i smetnje . Bolji izbor , al i skuplji , je tipski brisači , koji su po kataloškom broju radjeni i pakovani samo za taj tip auta .
Inače ako koga zanima neki redoslijed kvaliteta brisača po firmama iz iskustva :

1. SWF
2. Bosch
3.Champion
4.Valeo

poslije ovih sve je daleko slabije.

Ja kod mene namestio banane made in PRC koje koštaju 250 din par.S' obzirom da ove godine skoro nisu ni videli kišu trajaće i tokom jednog dela sledeće.

Kakva su vasa iskustva sa 1.6 ,.2.0 ili 1.8T motorima iz VW grupacije? Planiram da prodam mog dizela (Zafira 2.0dti 2004.god) i predjem na benzinca+plin.

Sent from my A6 using Tapatalk

Inače ako koga zanima neki redoslijed kvaliteta brisača po firmama iz iskustva :

1. SWF
2. Bosch
3.Champion
4.Valeo

poslije ovih sve je daleko slabije.

1.1 Denso

Samo da napomenem specifikacije za orginalni brisaci/metlice se ne koriste u slobodnoj prodaji jer marka/proizvodjac automobila ima svoj prst na njih. Iako ga drugi proizvode za njih.

Vec par dana primijetim da ponekad zateze kad palim auto a danas tocim gorivo i ne htjede upalit.Gurnemo ga da upali i skrenem do autoelektricara....puni dobro na altenatoru al ne na akumulatoru ..koji je kvar....

Nazad
Vrh