AUTOMOBILI - kvarovi, popravke i održavanje ...

Kada sam bio kod mimoze u MB servisu, letos da uradimo servis auto menjaca, koji nas je izasao svega 120 evropejaca, neki lik je bio doterao S klasu sa vazdusnim oslanjanjem. Jedan takav amortizer kosta svega 700 evropejaca...auto je 2007 ili 8 godine...skup audi...

Pre neki dan mi crkne na zadnjem levom stop svetlu poziciona sijalica. Mislim u sebi, nikakav problem sam cu skinuti i zameniti je. Rasturim za nekih 10 min tapacirung, kad ono moram i celo stop svetlo da skinem, nikakav problem. Skinem i njega, rastavim ga kad ono jos jedno uznenadjenje. Nemoz skinuti sijalicu, svaka zalemljena nekim srebrnim lemom. Nazovem servis MB u martincima, da pitam da li oni mogu tu jednu sinalicu da zamene. Kazu samo ugradnja nove stampane plice sa svim sijalicama. Posto je moj model avantgarde i ima led diode za stop svetlo, cela ta ploca sa sijalicama i lefovima kosta 180 evra, bez ruku. Naravno, ne moze se kupiti samo ta ploca vec komplet stop svetlo, pa ono izace svega 280 evropejaca...sva sreca pa svabe stavile duple sijalice i kod migavaca i pozicije, pa sam odustao od zamene do danjeg....

124rka bila zakon za odrzavanje, jer si sve sam mogao odraditi, a ovde nista...jos caca oce da kupi dogodine w212, a on jos jeftinini za odrzavanje od w211...

Ti airmatic amortizeri ima po 250e kom,a kompresor kosta ispod 200e,
A za poziciju,imas pun sabac rasturenih 211,ili kod Benka u mrcajevcima,celo stop svetlo ne kosta vise od 50eu

Imam Forda Focusa 1.8 tddi 90ks radio sam pre 4500km veliki servis i ne vidim šta je tu skupo.

@radoslav78z
Stara mantra da je ford skup ,volksvagen dzaba i zmaj najbolji:osmeh:.
Vozim vec treceg Forda od 2002 godine , a pre toga sam vozio i zastave i lade i cuvene volksvagene i mogu samo reci da sam se odmorio od poseta majstoru.
@Kardan
mK2 je od 2005 redizajn 2008 ,a 2010 je vec mk3 ,u usporedbi golfa i opela istog godista ford je 10-15 posto jeftiniji za odrzavanje osim ako niste naleteli na majstora derikozu koji ce vas oderati na osnovu price da su fordovi skupi za odrzavanje.
Isto se prica vrti kod nas i za Francuze koji na kraju ispadose jeftinijiza odrzavanje od cuvenog VW .....

Poslednja izmena od urednika:
Ja sa gospodara prstena prešao na žabara.Kao jeftino održavanje ovo ono ali nije tačno.Kada se steknu adekvatni uslovi gospodar prstena će opet u dvorište.

Ja Boga mi necu, vracam se na vw. Golfa dvojku vozim od 2001 i dzabe se navozismo sve ove godine... Danas mi javili iz autokuce Tasic da je dodeljen br sasije, jos mesec i po i kod mene je!

Pisao sam o opelu merivi sto sam kupio,sa autom sam prezadovoljan,lepo ide,kombinovana voznja trosi oko 7-8L... Servis me je izasao oko 13.000din i vozi,od sada samo automatik...

Sve je to lepo dok ti ne ode druk lezaj kao meni. Za obican menjac je 12000din, za easytonic je 32000din. Ja sam zamenuo i sada 50.000km nemam nameru da astru prodajem.

Korpa, lamela i druk u zbiru.

Cale ima Forda 1.8 tddi, pisao sam vec da je bas osetno skuplji od Pezoa za odrzavanje.
Oko 10 000rsd je zatezac zupcastog remena. Nece cale da se ujedinimo i kupimo zajedno neki bolji auto, kaze taman je ovog navikao na njive. :osmeh:

Nije ali je spram drugih vozila (307, c4, golf) tog godista skuplje samo zbog menjaca. Nisu iste lamela, korpa i drug na oko je slicno ali nije. Mi smo prvo uzeli obicnu pa kada smo majstor i ja uporedili razlika nekih 2mm.

Nije ni za sve manuelne menjače isti druk ležaj.Ima onaj koji je spojen direktno sa cilindrom i menjaju se u paru a ima onaj koji nije spojen i koji se menja solo pa šta ti zapadne.

Nazad
Vrh