AUTOMOBILI - kvarovi, popravke i održavanje ...

Cale ima Forda 1.8 tddi, pisao sam vec da je bas osetno skuplji od Pezoa za odrzavanje.
Oko 10 000rsd je zatezac zupcastog remena. Nece cale da se ujedinimo i kupimo zajedno neki bolji auto, kaze taman je ovog navikao na njive. :osmeh:

Za 10.000din i dodaš još malo mu uradiš komplet veliki servis.Reci tati da ću mu dati broj odakle da uzme samo originalne delove i nek promeni tog šefa što mu drži ruku u đžepu.

Poslednja izmena:
Danas sam uradio mali servis na VW B-6, kupljeni fiter klime, vazduha, ulja i goriva, plus ulje Kastrol 5-30 a na B 5.5 jedna spona i filter goriva, sve ukupno 10000 i kusur dinara, plus majstor 2000 din.

Ti airmatic amortizeri ima po 250e kom,a kompresor kosta ispod 200e,
A za poziciju,imas pun sabac rasturenih 211,ili kod Benka u mrcajevcima,celo stop svetlo ne kosta vise od 50eu

Имаш и по 50 евра нове ксенонце са све пројекторима, ал сијају ни 50% као оригинал ХЕЛА, а ти хелини коштају половни по 150 и више евра, а нови су па бар 2,5 пута скупљи...Половно авантгард светло кошта 150 еврића, обично за класик и легенас да око 50-70 евра зависно у каквом је стању....имам ја у Лаћарку двојицу који растурају мечке, ту под носом, са ценама су исти као и сви остали...када дође на ред да се замени, узећу неко добро половно, за сада ми се не дају паре, на то....

Škoda Superb, 2016-to. Malo je reći oduševljen. :osmeh:

20171021_180236.jpg

20171021_155354.jpg

20171021_155358.jpg

Dugo smo razmišljali, mislili smo nešto malo jeftinije da pazarimo (oko 15-ak hiljada e maksimum)... ali kad već je#emo govna što bi se reklo, i hoćemo to porodično da pazarimo na duže staze, onda smo nadodali još par hiljada i eto škodice.

Nova je koštala ravno 30k, ako se ja ne varam. Ja sam je dobio za 23 500e (nije stara ni punu godinu, prešla je 11 000km). Kao što rekoh, u pitanju je (ja verujem) full oprema- plus sam dobio i R18 Momo mat crne felne.

Имаш и по 50 евра нове ксенонце са све пројекторима, ал сијају ни 50% као оригинал ХЕЛА, а ти хелини коштају половни по 150 и више евра, а нови су па бар 2,5 пута скупљи...Половно авантгард светло кошта 150 еврића, обично за класик и легенас да око 50-70 евра зависно у каквом је стању....имам ја у Лаћарку двојицу који растурају мечке, ту под носом, са ценама су исти као и сви остали...када дође на ред да се замени, узећу неко добро половно, за сада ми се не дају паре, на то....

Ipak cu ti reci,da pogledas malo oglase,pozoves nekoliko brojeva,i za par sati ce te oni zvati,sa nizim cenama...jos ako se cenkas...puni su oglasi 211ki u delovima.znam,jer prosle nedelje sam ih puno zvao,trazio sam glavu za OM646,.u Sapcu su mi trazili 450e,kad sam pozvao par brojeva,kupio sam za 200evra,i jos mi je taj lik platio aks,pazi,vise nego duplo jeftinije,glava ekstra,jos sam dao 160 za hidrotest i ravnaje kod cubike,ali to isto bi radio i sa onom za 450.glavu sam menjao,jer je neki idiot pokidao navoje na dva srafa sto drze diznu,i nije pomagao ni heli coil..,moj ti je savet da pozoves okolinu cacka ili n pazara,mnogo su povojniji sa cenama delova,nego sabac i okolina?

Je l' neko zna gde ima da se nabavi levo krilo za Megan 1 restajling u beloj boji? Zvao sam dosta otpada, niko nema belo.

Kolege, sta kazete za ovu limuzinu??
2.0d iskljucivo.. jel valja cemu i kakvo je odrzavanje?
5bc0f8948741774afa19e87b3412820f.jpg

Послато са SM-J710F уз помоћ Тапатока

Skripe mi brisaci prilikom brisanja vetrobranskog stakla,metlice brisu dobro ali taj zvuk bas nervira.Postoji li neko sredstvo da se staklo namaze?

Koliko mi je poznato samo zamjena metlica za neke kvalitetetnije može pomoći.
Nekidan mi se na onom pljusku pokida guma na metlici i nigdje da nađem odgovarajuće dimenzije.
U jednoj radnji nađem neke turske aero koje su prvih desetak poteza škripale za medalju, ali se onda utišale i sad rade baš dobro. Za pet maraka po komadu koliko god da traju valjaju, ali nešto sam skeptičan da će izgurati zimu.

Nazad
Vrh