AUTOMOBILI - kvarovi, popravke i održavanje ...

Kad smo vec kod a6, ja prodao mog karavana b4, 1.9 tdi, navozali se sa njim, i vise nego prezadovoljni!! Odrzavanje bilo smesno...
Razmisljamo o kupovini a6 allroad, 2.5 tdi naravno, ali kazu da su delovi bezobrazno skupi a i registracija nije bas mala...

Послато са SM-J710F уз помоћ Тапатока

Декс, нису безобразно скупи, ал скупљи од осталих неки...а неки су као и сви остали. 2.5 узимај само млађи од 2002.

Послато са Леново К6 Ноте уз помоћ плуга

Maticu, verovatno ce tako i biti

Allroadu a6 najveci problem su kompresor samim tim i vazdusni jastuci...i nesto mu je veca potrosnja neg na klasicnom a6...imao moj drugar par godina,vozio sam ga,ide odlicno,oprema za medalju..

Zbog jastuka mi se posebno svidja

Kada sam radio mali servis na Astri, dodje baja sa a8 da mu se zamene zadnji diskovi. Majstor pozove prodavnicu Warner kod koje svi uzimamo delove iz kraja i oko 27200din za a8 samo diskovi, dobacim da pita za mene koliko su 6500din. 4x skuplje samo. Moj auto 2007, audi 2002-2003.

Kada sam radio mali servis na Astri, dodje baja sa a8 da mu se zamene zadnji diskovi. Majstor pozove prodavnicu Warner kod koje svi uzimamo delove iz kraja i oko 27200din za a8 samo diskovi, dobacim da pita za mene koliko su 6500din. 4x skuplje samo. Moj auto 2007, audi 2002-2003.
boo ga audi,perjarski automobili

4puta,skuplji je bio i u auto salonu,nema tu neke matematike,

Svojevremeno je bio tu kod nas jedan jako dobar majstor za vw grupaciju.
Pricao mi je da mu je dosao neki decko,sa audi a6karavan automatik,kojem je zveknuo menjac.Opravka je bila preko 4000e.
3-4 godine je taj auto stojao u tom servisu,na kraju ga je lik u delovima prodao.

Nista cudno jer nije ista klasa vozila. Za moj auto na primer jedan prednji disk kosta 19000. 374mm je u precniku

Poredite nesto sto je razlika nebo i zemlja.
Uporedite a8 sa nekim slicnim njemu, u njegovoj klasi.

Verujte da je jedan moj kolega terao fiestu 1.25 kod istog majstora gde je drugi kolega terao A 6 1.9 TDI. To je zapravo neki servis da me ne shvatite pogresno. Ovom za fiestu za zadnje kocnice i jos neku sitnicu ispadne racun 18000. Ovaj na A 6 izmenjao brdo delova i racun oko 30000. Jeste da je skuplje platio, ali sta je sve izmenjao jeftino je proso. Drugo A 6 i onaj prdavac nisu za poredjenje.
Inace rodjak ima fiestu 1.4 tdci i bas skoro mi pricao koliko ga kostao veliki servis i jos neke sitnice. Ono je ljudi moji za rubriku " verovali ili ne ". Opalija koliko je skupo odrzavanje. Mislim da je od ovih " narodnih " automobila FORD ubedljivo najskuplji za odrzavanje.

Burazer je radio veliki servis na fiesti 1.4 tdci 2005. godište, čini mi se da je rekao da su delovi 32 000 dinara.

Kada sam bio kod mimoze u MB servisu, letos da uradimo servis auto menjaca, koji nas je izasao svega 120 evropejaca, neki lik je bio doterao S klasu sa vazdusnim oslanjanjem. Jedan takav amortizer kosta svega 700 evropejaca...auto je 2007 ili 8 godine...skup audi...

Pre neki dan mi crkne na zadnjem levom stop svetlu poziciona sijalica. Mislim u sebi, nikakav problem sam cu skinuti i zameniti je. Rasturim za nekih 10 min tapacirung, kad ono moram i celo stop svetlo da skinem, nikakav problem. Skinem i njega, rastavim ga kad ono jos jedno uznenadjenje. Nemoz skinuti sijalicu, svaka zalemljena nekim srebrnim lemom. Nazovem servis MB u martincima, da pitam da li oni mogu tu jednu sinalicu da zamene. Kazu samo ugradnja nove stampane plice sa svim sijalicama. Posto je moj model avantgarde i ima led diode za stop svetlo, cela ta ploca sa sijalicama i lefovima kosta 180 evra, bez ruku. Naravno, ne moze se kupiti samo ta ploca vec komplet stop svetlo, pa ono izace svega 280 evropejaca...sva sreca pa svabe stavile duple sijalice i kod migavaca i pozicije, pa sam odustao od zamene do danjeg....

124rka bila zakon za odrzavanje, jer si sve sam mogao odraditi, a ovde nista...jos caca oce da kupi dogodine w212, a on jos jeftinini za odrzavanje od w211...

Bokibole, ova je 2003 godiste, a mislim da je sa lezajem alternatora cifra bila oko 400 evra.::sramota::
Zanimljivo mi je da kad neko prica za koja kola je skupo odrzavanje niko, ali niko ne pomene FORD.

Pa i nije to tako uopsteno . Radim stim i nevidim da je ford nesto posebno skuplji od ostalih .Npr veliki servis za neke verzije 1.8tdci je ubjedljivo najjeftiniji . Samo jedan remen i jedan spaner .

Na Ford Focus MK2 (to su oni od do 2010) moras da skines gas pedalju da bi zamenio filter za vazduh u kabini.... bezveze komplikovano napravljen.
A tek delovi skuplji nego obicno u toj klasi.
Remeni se isto dobro menjaju bez zategaca nego se na silu nabacuju, pa ako kajs nije 100% taj "stretch fit" elastican
zajebes lezaj od pumpe za vodu za cas...

Kod nas ima jedan derikoza mehanicar koj uzima 30% od vrednosti delova iako si ih ti doneo naravno plus ruka :haha: nije cudo sto ima previse posla

Nazad
Vrh