AUTOMOBILI - kvarovi, popravke i održavanje ...

Drugo je kamionski ili traktorski motor. To su motori male specificne snage i malog broja obrtaja. Recimo kamion vozis na 1000-1200 obrtaja, ima 10 000 kubika i 400 ks, ali ogroman obrtni moment i to bas tu negde oko 1200 obrtaja, a kod njih je to bitno i to se trazi.

Ocuvan auto kosta bilo da je dizel ili benzin.A kod nas su vecinom polovnjaci uvezeni sa xxx km.Koji se posle krpace kod nas na placu(drzi vodu dok majstori odu).Pola automobila kod nas sto se prodaju su dresevi.Skoro sam uvozio pa znam o cemu pricam.

Motori na formulama su 2.4 litra V10, imaju 800-900 konja i vrte se do 18000 obrtaja..

Т изгледа не пратиш Ф1 у последње 4 године и повратак турбо мотора. Запремина је 1600цм³ уз батерије које га чине хибридом и које му дају додатних 180кс по кругу....

Upravo tako Darko. Svakakav krs se kod nas uveze, a ljudi misle da cim je uvezeno mora da je odlicno. Jer standard je tamo bajo, odrzavaju oni kola. Tako ljudi razmisljaju. I sam vec neko vreme pratim oglase preko jer razmisljam o uvozu i vidim sta sve ima i po kojim cenama pa lako mogu da zakljucim sta nasi uvoznici tamo kupe i sta posle ovde prodaju.

Дизели високих перформанси за радне машине имају већи степен термо искориштености него исти такав бензинац. Бродски мотори су најефикаснији са степеном искориштености од 60%, гасна турбина је на првом месту са око 70% термо искориштености.

Обичан бензински мотор има око 30% термо искориштености, дизел око 40%...

Помак је направио мерцедес са новим Ф1 мотором који има 50% а претходни је имао као и обични дизели 40%.

Оба технологија ће се врло брзо пренети и на обичне бензинце, па не чуди она најава шваба о избацивању дизелаша са улица. Само треба понекад читати између редова, а ово достигнуће мерцедеса у Ф1 није без везе, већ са циљем, јер је Ф1 пионир ауто развоја био и остао...а велика већина ствари се касније и примени у развоју појединих склопова код обичних аутомобила...

Kamionski i traktorski motor je drugacija filozofija. Tamo je vazna vucna sila pa i tolerancija prema opterecenju. Zato traktor 100ks i 5t moze da vuce 25t tereta a auto 100ks jedva auto prikolicu od 1.5t.

@aca74
Jel razlog skupo odrzvanje?

Razlog je kupovina novog vozila. Zahtev je bio povišen automobil, ja kao wagen fan sam za oko 15-18 000 evra mogao kupiti auto dizel sa 150 000 + predjenih kilometara. Pa je odluka pala na nov auto iz druge grupacije. Dok dogura do 150 000 bice 10 godina star a potrosnja oko 6,5 litara benzinna.
Inače nisam imao neke supocene troškove na pasatu.

Auto je preuzet, jer imam običaj (po savetu mog pokojnog oca) da prvo kupim auto, pa stari prodajem.
Kupio sam Suzuki scross 1,4 turbo, Auto ima 140 ks i oduševio me kako povlači i ide 140 km/h na manje od 3000 obrtaja. Manji je od passata, ali nešto se moralo žrtvovati.

Koliko bi mogla da izadje carina I porez tj sta vec sve ide za recimo Passat ili Audi A4 ili A6 ?? Jel uvozio neko skoro. Drugar mi je u Becu, pa bih se upitio za Austriji kad skupim pare na gomili. Kaze mi da mozemo da nadjemo dobar auto samo strpljenje I obilazak.

Motori na formulama su 2.4 litra V10, imaju 800-900 konja i vrte se do 18000 obrtaja..
Dok su bili V10 i V8 F1 je imala draz. Sammo zvuk na 16000rpm... Ovi danasnji 1.6 turbo hibrid prdavci, ma koliko god bili pioniri razvoja ubise sport. Bas najsavremenija tehnologija je u toj formuli, a dostignuca bi bila jos veca da nije bilo 2009, kada je bukvalno cela aerodinamika skinuta sa bolida. Ogromne pare se ulazu u razvoj motora, gde je Mercedes trenutno najvise dogurao, ali i Ferrari pokazuje napredak. Da li ce to njihovo rivalstvo (voleo bi da do godine Ferari prestigne Mecku) dovesti do pomaka u auto industriji znacemo za koju godinu, jer je trenutna tehnologija papreno skupa.
Ja nekako vise volem dizela, narocito starije Mecke (sto kamionske sto putnicke). Klak klak klak i nakucaju i po 1 000 000km. Na zalost dizela ubija ekologija, pa uprkos Euro 6c i Euro 7 normi emituju veliku kolicinu stetnih cestica, te im poako preti istrebljenje.

Протокомер 46.000 чрвених за тфси 2.0

Послато са Леново К6 Ноте уз помоћ плуга

Vozio sam Audi 100 C4 koji je u odnosu na Audi 80 jaje bio u nekim stvarima i 100% skuplji za održavanje.Šogor ima A6 iz 2006 pa sam malo upućen u cene održavanja.

То је ц6 модел и за њега је куд и камо папреније одржавање него за ц5....знам пошто сам хтео да узмем па сам узео тај старији.

Послато са Леново К6 Ноте уз помоћ плуга

Nazad
Vrh