AUTOMOBILI - kvarovi, popravke i održavanje ...

Te dizne su kod njih bas problematicne. Skoro mi pricao covek da je kupio dve, a cena 500 evra za obe. Nije vala mala para. Pa crkne plivajuci, ne znam on posto je. Od ustede sa ovim savremenim dizelasima nema nista, samo eto ko je zaljubljenik u dizel.

Meni je merak voziti dizela. Ko voli benzinca, postujem.

Послато са SM-J710F уз помоћ Тапатока

Motori 2.0 koji su ugradjivani tada imaju dosta problema sa uljnom pumpom i glavom motora. Neki prelazni period kada su ti problemi reseni je 2008 godina. Stariji primerci od 2008. godista samo sa motorom 1.9. Tako su mene ucili.

Sent from my G630-U20 using Tapatalk
Poslije 2008 g i nemas vise 1,9 PD motor, od 2009 je krenuo CR motor kod vw i to 2.0 i 1.6.

имам голф 5 , 2004 год, 2.0тди спортајн прешо је 165000км и данас сам му мењо све филтере и уље и служи без грешке. неби га дао ни зашта. повлачи ко будала и ако се нон-стоп одржава ваљано нема фрке. отац ми вози форд мондео бензинац 16в разлика је **greška и глава у снази.

послато са gt-i9506 уз помоћ тапатока

Nije u snazi, nego obrtnom momentu, pogotovo sto mk5 ima PD motor, a isti explozivno razvija max. obrtni moment.

Sala naravno,i ja vozim dizele,sa novim tipom motora i starim tak tak,jedino cale ostao veran benzinu,nikada nije imao dizela.

Trenutna slika kod mene,ovo se desilo zahvaljujuci strucnosti nekih bg"majstora"kod kojih je prosli vlasnik odrzavao auto.
2a9cnpj.jpg
[/IMG]

Stvar ukusa,vozim cesto dizela sto starije sto novije automobile i ne bih nikad menjao benzinca za dizela.Prvo noviji benzinci dosta manje trose u odnosu na starije,ta razlika ako bi smo poredili benzinca iste snage i kubikaze spram dizela,razlika je u potrosnji 1do max 2l sto po meni nije puno u korist dizela a osim potrosnje ne vidim nikakav drugi benefit posedovati dizel automobil.Skuplje odrzavanje u odnosu na benzinca i to dosta pogotovu kad je neki kvar u pitanju a uzitak u voznji benzinca nikad ne bih menjao za dizela.Imam prilike bas cesto da vozim golf 4 tdi 150ks i najvise mi smeta osetan pad obrtnog momenta iznad 3500 obrtaja jer najbolje povlaci izmedju 2000 i 3500rpm.Imam benzinca iste snage i slicne kubikaze i to nemoze da se uporedi,sme stati svakom dizelu do 180ks na crtu.

Da nisam vozio preko 10 000km Clio 1.5dci 2013 god ne bih verovao da solidne kombinovane voznje i moze stvarno da potrosi ispod 4.5l/100km. Mada i dalje imam strah od dugorocnog odrzavanja novih dizela.

Ta druga prednost za koju kazes da ne vidis u korist dizelasa je osim sto manje trose mnogo su trajniji motori ako se uredno i pravilno odrzavaju.
Druga je sasvim prica ta sto su benzinci iste kubikaze i ks startniji i brzi.

Tu pricu o trajnosti moze da prica ko kupi nov auto. Nesto ne znam da je neko na polovnom benzincu menjao dizne,kvacilo i ostalo sto na dizelu vecina vlasnika menja.

Nazad
Vrh