AUTOMOBILI - kvarovi, popravke i održavanje ...

U pravu si i brisac komplet.Secam se da smo ga skidali ali nisam bio siguran da li kad smo menjali ventilator ili je njemu nesto falilo_Otprilike oko 2h sata posla bi trebalo da je dovoljno.Meni sad na 124-ki skripi ali cini mi se da mora iznutra da se menja jer je taj prostor ispod sofersajbne dosta manji nego na 190-ki.

Mislim da se odnosilo na mene. Nema klimu. Sutra planiram da ga sredim. Moram danas, resiti cincilator a i lezaj pk kajisa. Danas kad sam upalio, to samo ronda. Kazem calu, moli Boga da izdrzi, pa ga sutra menjam.

Da i je neko radio na citroen xsari torzionu osovinu ili ti zadnji trap zanima me ako neko zna nekog povoljnog majstora koji to radi

Ja sam u augustu radio citroen evasion ali prednji trap,krajeve spona,komplet nova ramena,sa kuglama prednje diskove,plocice majstor nabavio delove,sve zajedno sa rukama izaslo oko 220 evra,a veliki servis sa rukama oko 180 sam platio..

Pankin nije problem da se uradi ako imaš odgovarajuće dijelove . Treba ti 2 ovakva seta :

images

i 2 ovakve osovine , bolcna (često prodaju bez njih ali onda nisi ništa uradio )

images

Mogao bih da ti pošaljem sve to komplet sa popustom za 80e , mislim daje to dobra cijena .
Neko još improvizuje tu neki plastični poklopac da ne ulazi prašina koji fabrički nema , i još neko doda i mazalice , onda nema smrti.

Jel se cuje taj lezaj pk stalno ili samo dok ubrzavas,pa prestane kad vozis konstantim gasom?
Pisti, skripi kako god i to konstantno. Nekad manje, nekad vise. On je sigurno jer sam bio popustio kajis i okretao sve remenice. Pomalo se cuju lezaji na alternatoru, a lezaj spanera bas zuji. Ko zna kad je menjan.
A krenulo me je bas sa tim autom. U utorak sam menjao cilindre kvacila i pritom dok su majstori menjali ciindre gledao sklapanje Meckinog V6 od 200ks iz Sprintera koji je zaribao posle 3000000km. U motor je ulozeno preko 2500e materijala(samo lezajevi radilice kostaju 500e), a nije uradjena full generalna.
----------------------
Evo sad tata dodje kuci sa PK kajisem u ruci:haha::haha: Izgleda da se spaner raspao a kajis je ostao citav. Sutra ga moram zameniti...
Sad vidim da mi je ovaj u radnji dao nazubljeni lezaj spanera (kao i remenice), dok je postojeci sa ravnom povrsinom kao na ovom snimku:
Moze li se ugraditi ovaj nazubljeni (kanalisani) lezaj ili ga moram menjati za ravni?

Poslednja izmena:
Pankin nije problem da se uradi ako imaš odgovarajuće dijelove . Treba ti 2 ovakva seta :

images

i 2 ovakve osovine , bolcna (često prodaju bez njih ali onda nisi ništa uradio )

images

Mogao bih da ti pošaljem sve to komplet sa popustom za 80e , mislim daje to dobra cijena .
Neko još improvizuje tu neki plastični poklopac da ne ulazi prašina koji fabrički nema , i još neko doda i mazalice , onda nema smrti.
nije mi toliko problem za dijelove treba mi neko ko to radi ze neke normalne pare kod mene koliko dijelovi još tri puta toliko za ruke

Tomo,sad ga radi kako treba. Moj je mozda prolupao,ali benzinac audi 100 cc 2.0,ostao bez ulja,popustio sraf na karteru ili nije bio dovoljno stegnut pa je sve prosuto,ja mu nasuo novo ulje,filter,radi lepo motor,lako pali,al kad ubrzavas cangrlja nesto,a cim vozim konstantno nista se ne cuje. Sutra sledi pregled detaljniji prvo spolja i vizuelno,a onda ako je spolja korektno,onda ide karter dole,zato sto sumnjam na lezaje radilice da su otisli ili uljna pumpa da je odsluzila svoje kad je ostala suva,jer nije dugo vozen tako,mozda nekih 50 km dok se primetilo,jer lampa nije reagovala,iako sam planirao da vozim dok ne stane,ali posto ga voze svi u kuci,onda mora da se sredi da neko ne ostane na putu kad mu bas bude hitno da ide. Da l neko ima iskustva sa slicnim problemom? Na sta jos obratiti paznju. Nije se pregrevao od kad je kod mene.

Mislis da je obradim ili kompletno da je zamenim? Za radilicu i ja mislim da moram da menjam lezajeve,al sto karike? Da nisu izgorele,ili je to kad vec otvaras,menjaj i karike pa da bude komplet osvezen? Ima strasnu kompresiju,nije izgubio nista,ne dize obrtaje nizbrdo,ne moras da kocis. Cak i gas moram da koristim jer sam skine na 1000 obrtaja motora. Tako je i pre ovoga radio.

Vožen je bez ulja pa je najbolje skinuti radilicu jer je sigurno dobila pa je treba pregledati da li ima potrebe za obradom ili ne.Klipove već vadiš napolje pa kada su izvađeni šteta je ne zameniti karike.

Da,vade se napolje. Sutra cemo onda taj motor u sitne delove,pa da sredimo kako treba. I mene zanima bas sta je,al dok ne otvorimo pojma nemam sta je s njim. Izacice to fino. Dihtung glave je 3200 dinara,za cenu lezajeva nisam dobio informaciju,jer prodavac nije znao koji trebaju na radilicu,a nisam se setio da pitam posto su karike. Budala.

Otprilike tako. I ja sam racunao,a to je opet bolje nego ubaciti motor za iste pare koji uglavnom nemaju papire i opet upitnog stanja. ::lose:: Ovako uradim ga i onda sam miran dugo vremena.

Da,vade se napolje. Sutra cemo onda taj motor u sitne delove,pa da sredimo kako treba. I mene zanima bas sta je,al dok ne otvorimo pojma nemam sta je s njim. Izacice to fino. Dihtung glave je 3200 dinara,za cenu lezajeva nisam dobio informaciju,jer prodavac nije znao koji trebaju na radilicu,a nisam se setio da pitam posto su karike. Budala.

Klipove po meni nema potrebe da vadiš,samo u slučaju oštećenja klipnjače tj. velike pesnice.Puno ćeš uštedeti jer ne moraš da skidaš glavu.Znači karter dole radilica napolje,jedan ili više ležajeva je stradalo,obično onaj koji je najdalji od uljne pumpe,ali ne mora da znači.Premeriš radilicu ako ima potrebe obrada,ležajeve i leteće i stabilne nove po specijali.Uljna pumpa nova.Sklopiš klipnjače premeriš i njih,sva odstupanja do 4 stota mogu da prođu,preko toga obrada.Ako je samo jedna klipnjača oštećenja samo nju vadi ostale ne diraj,i na njoj ne moraš menjati karike.Ovo sve ti pričam ako je auto imao dobru kompresiju i nije trošio ulje.

Nazad
Vrh