AUTOMOBILI - kvarovi, popravke i održavanje ...

To isto se desilo i kod mog dobrog drugara, ali je auto(isto Astra), bio nov.
Na kraju je radjena generalna na autu starom 2godine i sa manje od 30000km. Zalosno, kakve budale se izdaju za majstore..

Komsiji preko puta zveknuo motor na novom autu na prrvom servisu.. Majkan kad je menjao filter ulja nije pogledao da je ostala stara gumica i naravno stavio novu i filter i ulje iscurilo i motor zakuco..ok u garanciji je al opet..

Pa ako ulje iscurio i vozač nije primetio da ima manjak ulja ipak bi trebao da upali signalnu lampicu koja se primeti ali ako se to ne primeti ne vredi mu davati nikakav auto. Jeste da su zeznuli serviseri ali treba da javlja ako padne nivo.

Pre par god drugar kupio Kia Ceed i na 500km produva dihtung glave,odmah su mu uradili i produzili garanciju...

Da vam ispricam. Ugradio plin u opel astru G 1.6 8v. Od tada auto pocinje da trosi mnogo ulja. Zasto, zato sto je strucnjak koji vazi za najboljeg u gradu pri ugradnji dizni u usisnu granu nije skidao usisnu granu vec busio na licu mesta. Sav špon upao u usisnu granu. Klipovi uvukli špon u cilindre i cao. Otisle i karike i cilindri.
Vodite racuna u koga je metalna usisna grana da se obavezno skine pri ugradnji plina. U koga je plasticna nema veze.

Ne mogu da verujem kakvih sve strucnjaka ima. De mu bese pamet?

Нема ту памети, то је тоцило.

Послато са Леново К6 Ноте уз помоћ плуга

Iskreno da ti kazem, niko ne skida usisnu granu, meni na dvoje kola tako ugradjivano i znam njih jos masu isto tako i niko poblema tih nije imao. Mada po zdravom razumu trebalo bi skidati. Jer moze nesto sitno upasti bez obzira sto burgija izvlaci skoro sve napolje

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Ali nije ni terenac. Licno mislim da je ciroki bolji za teren, ali pajero sto se tice izdrzljivosti i kvaliteta. Neki lend kruzer ili patrol su jos bolje resenje, po meni.
Pao dogovor... Odlucio sam se za Pajera. Jer ovaj je jedini bio sa novom karoserijom i a seriski 2.5d motor u njoj i za mene najvaznije visok je i ima SuperSelect 4X4 pogon i blockiraci...

I ja bih vise LandCruisera i ili Patrola ali brate mnogo registracija cisto preterano za 3.0 motori

Grabovac iz Panceva je cisto lagao da nema ulaganja ali nije tolko strasno jedno 40 plasticne zabice za unutrasnji blatobrani. Ispiranje hladnjaka i jedno 8metra creva za vakum. 3 bolcni sto drze tocak su bili izlomeni plus falilo 4 srafa od tocka.

Ovo su slike pre kupovine sa polovni automobili sto sam bio uradio screenshot
c65b2bd24c2bdc05bdfb054739357348.jpg
7883580e57ecc74f252f8f3cd931cfa6.jpg
18aa660a0a03afee65add7b64931865f.jpg
82d818640c2991411a7b0bd3e566cad9.jpg

Poslednja izmena:
E pa nek je sa srecom. Prava masina. Te registracije su mnogima problem i nema nikakve logike da to bude toliko skupo za auto 3.0 cija je vrednost par hiljada evra, ali ajde.
A ko je taj Grabovac iz Panceva?

E pa nek je sa srecom. Prava masina. Te registracije su mnogima problem i nema nikakve logike da to bude toliko skupo za auto 3.0 cija je vrednost par hiljada evra, ali ajde.
A ko je taj Grabovac iz Panceva?
Hvala kolega
Registracija za ovu vrstu vozila je u KS oko 52000 Din a cim ima 3000 kubika motor izadje oko 163000 Din mislim da je to cisto bezveze za vozilo koje sluzi prevoz u teskim uslovima a ne za paradiranje po asfaltu i to necu da im placam iz principa.

Taj drzi autoplac u Pancevo i jedini ga je imao. Da budem ipak fer lik mi je pomogao dosta oko vadjenja probnih tablica i po Mupu, notara i u porezku.

Nedavno smo prodali Opel Astru G i trazimo VW Passat-a B6 iskljucivo sa 1.9 tdi motorom (105ks). Gledali smo nekoliko auta pa smo naisli na dva razlicita motora, a tvrde jedan i drugi da je 1.9 i nije 2.0.( papire nisam gledao jer mi nije odgovarao ni jedan ni drugi) pa me sad zanima koji da gledam u buduce, ima li neko iskustva?
ee51db026c275a2f90607b3fa4357eaa.jpg
d9ce5f2cf872b311a412801ee8f33a44.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

Verovatno je jedina razlika u toj plastici odozgo, mozda samo nisu isto godiste...

Послато са SM-J710F уз помоћ Тапатока

То су различити мотори....можда јесу оба 1.9....али и сипање уља у мотор на различитим странама.

Znam sta trazim, nego me zbunilo gde se sipa ulje i polozaj meraca ulja...
A sto se tice Opela, neka hvala, nikad vise( kao i Torpedo)

Погледај остале, па сам растумачи који је који.....или питај мајстора неког квалификованог.

Погледај остале, па сам растумачи који је који.....или питај мајстора неког квалификованог.

Gledao sam, ako je sipanje sa desne strane takvih ima i 1.9 i 2.0 . Jedino da se gleda saobracajna pa tu se utvrdi dal je 105 ili 140 ks.
@ Matic: jel se to gleda kroz auspuh?

Nazad
Vrh