AUTOMOBILI - kvarovi, popravke i održavanje ...

Ljudi pomažite koje letnje gume da uzmem za auto 195-55-16 ,Tigar 5000 din mišelin 12000 ili nešto treće,nekako mi je velika razlika.Vredi li rizikovati sa jeftinijma ili pošto se ne razumem da idem logikom što je skupo to je i dobro.

Moja preporuka je BFGoodrich gGrip. U cenovnom rangu je izmedju Tigar i Michelin gume. Ali mislim da je bolja od Klebera i Fulde. BF Goodrich je takodje, kao i Tigar Tyers u sastavu Michelin grupe, a fabrika gde se proizvode ove gume je u Poljskoj. Ja ih imam u dimenziji 205/55-R16 i za sada sam dosta zadovoljan. Problem kod Tigar gume i to gume sa dezenom Prima, a tu spada i guma Syneris je drzanje na mokroj podlozi Vec nekoliko meseci se proizvodi guma sa dezenom Prima 2 i mislim da ce biti mnogo bolja od prethodne gume. Ako prelazis veliku kilometrazu onda je Michelin najbolji izbor.

Ja sam stavio nove zimske pre dve godine,205-55-16 Sava eskimo najnoviji model. Prezadovoljan sam,a za smesne pare sam ih uzeo.

Bolje uzmi neke skuplje,poznate marke,jer ja sam auto kupio sa novim letnjim nokian,i kad je palo malo kisice,odmah je auto klizio kao po ledu,i na nekom suvom asfaltu ,pri manjim brzinama stalno se osetilo da ukljucuje abs..posle sam zamenio za polovne continental,i nije se viste tako poasao auto...zimske imam sava eskimo i zadovoljan sam..

Ja sam ih vozio cele godine,isao sam na Kefaloniju na 40 C po brdima,pesku,kamenju,prasinu i stvarno su odradile posao. Svaka zimska guma se brzo trosi kad se vozi leti,ali nisam kupovao letnje gume iz razloga sto godisnje predjem 15000km,od toga je more 3000 do 5000km,a i planiram da menjam auto
Sa obzirom da sam bio skeptik za Savu, stvarno sam se prijatno iznenadio.

Ja znam jednog coveka koji zbog posla kojim se bavi prelazi sigurno 50 000 km godisnje. Zimi iskljucivo zimske gume, a leti letnje. Auto je sluzbeni, a firma mu je jaka ko zemlja i moze da stavlja gume koje hoce. On mi je pricao da je stavljao bukvalno sve poznate brendove, ali da je michelin najbolji. Odnosno njihove gume. Kaze mi: "stavi continental, stavi goodyear, ali kad stavis michelin oseti se razlika koliko su dobre". On je toliko zadovoljan njima i tvrdi da opravdavaju cenu. Ja licno nikad na svojim kolima nisam stavljao te skupe gume pa mi ostaje da mu verujem na rec.

A sta je sa Trayalom? U Krusevcu se prave pod nazivom Star Fire. Ja sam narucio 4 komada 195/65 R15. Nesto ispod ruke.
Meni se odlicno pokazala Debica ili sadasnji Kelly. Gaze 40.000km (30.000km na zadnjoj osovini) i jos imaju 5mm sare. Inace gume su zimske a prosle godine su vozene skoro celo leto.

Не знам јел ово ваља?
3a4b6c5307167e65702306ff5e8aa62a.jpg

Послато са Lenovo P70-A уз помоћ Тапатока

Kako šta nije jasno?
Država je dozvolila da se aitomobil ocarini kao putnički, 10 godina se registruje kao putnički, ima zadnja sedišta, pojaseve. I sada posle 10 godina ta ista država traži da radim atest.

Послато са LT26w уз помоћ Тапатока

Nazad
Vrh