AUTOMOBILI - kvarovi, popravke i održavanje ...

Nije on, sigurno......ne moze se on tu zavuci, iprevise je deb'o.

Kako su meni divanili kad sam ga ja kupio,sad posle 20ak godina sklon je rdjanju,19 motor je preslab za njega bolji su 2.4 i 2.5,..2.5 je najmanji potrosac,i ti petaci su rahe koje idu i po milion km,al hoce da strada glava i peti cilindar,to im je kao neka boljka..spor je za medalju,al i pun vuce ko i prazan,i ja sam u pretovaru debelom prolazio svuda sa njim..pali na minusima dobro..potrosnja mu je 8 do 10l na 100km..sve u svemu raganal mene dobro sluzi,i bolji mi ni ne treba..nema sad nekih strasnih mana pa da je to ocigledno,svaba je to pravio..

Kada se na autu menja motor, da li je potreban atest ukoliko se ugradjuje veci motor ali motor koji je fabricki ugradjivan u taj model vozila? Na primer u Audija A6 umesto 2.0tdi se ugradjuje 2.5tdi iz istog takvog vozila.

Треба потврда од произвођача да се такав мотор уграђује у тај модел аута...и мислим да иде атест, више је проформе :)

Послато са Lenovo P70-A уз помоћ Тапатока

Da, saljes dopis fabrici, pa cekas da ti oni odgovore, pa nesto nije u redu sa papirima, ili iskuliraju.. uglavnom je mnogo tezi posao nego promenuti motor, ako bas nemas potrebu, moj savet, ne radi to

Pa sad lupio sam auto. To mi prvo palo na pamet :osmeh:. Znaci kao i uvek nasi ga zakomplikovase. Znam da kada ubacuju drugi motor istih karakteristika samo se uvede u saobracajnu. Mislim da ne ide atest. Po meni je glupo da treba atest ukoliko se ubacuje motor iz istog takvog auta bez ikakvih modifikacija i prepravki. Ameri rade sve i svsta i niko ih nista ne pita. Samo plati porez i teraj. Ali opet sta je kod nas pa bilo normalno.

Ranije nije trebao nikakav atest.Menjao sam motore na 2 auta.Od papira trebala je fotokopija lične karte vlasnika vozila,potvrda da je motor ocarinjen i naravno menjao se tip vozila u novoj saobraćajnoj dozvoli.

Koliko znam ni sad ne treba atest kad se ubacuje motor koji je fabricki iso u taj auto. Samo moras da trazis potvrdu da je taj motor ugradjivan ako vec ubacujes 2.0 umesto 2.5, recimo. Mada je moj savet uzmi i precukaj ga i teraj kad je vec sve zakomplikovano. Koliko znam te brojeve niko i ne gleda.

Burazer izvadio iz astre 1.8 i ubacio 3.2 , Taj veci motor fabricki nije imao broj i ukucao je od svog 1.8 i tako vozio 3 godine. Nikad problema na tehnickom cak i u inostranstvo isao na trke sa njom

Послато са LG-D802 уз помоћ Тапатока

I ja bi voleo da sve bude legalno. Ali u Sapcu je ja mislim jeftinija i jednostavnija legalizacija.
Ako treba samo potvrda proizvodjaca da se verfikuje ugradnja tog tipa motora onda i nije neka peripetija kao atesti i kojekakve zezancije koje nasi samo zakomplikuju.

Nazad
Vrh