AUTOMOBILI - kvarovi, popravke i održavanje ...

Ja kada sam to radio, majstor mi rece da na nekim autima mora pumpa ici napolje, a na nekim ne.

Čuo sam se sa bošistom, kaže da se to dešava zbog evro dizela (motor je D2), pa mu je evro dizel suv, stradala je gumica, da će sad početi redom da stradavaju i ostale i da pumpa mora napolje da bi se to sve pozamenjivalo, jer ako to ne uradi, a uradi samo ovu, ubrzo će i druge propišati, pa opet isti problem. Ne traži on puno za remont, ali tu su još i troškovi skidanja.

I ja sam imao isti problem kad je tek poceo euro dizel.

Послато са SM-J710F уз помоћ Тапатока

To je auto vjerovatno u godinama, pa tako nije cudo sto je tu pumpa propisala. Tu se skine samo poklopac, izbije se stara caura, ubaci nova, rajborerom se obradi na mjeru osovinice, nova gumica (e) i to je to.Ne skidaj cijelu pumpu da je on predihtuje ni za zivu glavu, em ce vise da kosta, em ima dobru sansu da propisa tamo gdje dosad nije.To ti je moj savjet, a ti radi kako hoces.

Iz razgovora sa bošistom čovek mi reče da klasične reglaže PVP retko kada radi već da u poslednje vreme isključivo radi zamene zaptivki jer pumpe procure zbog našeg veoma lepog(agresivnog)goriva.

To je auto vjerovatno u godinama, pa tako nije cudo sto je tu pumpa propisala. Tu se skine samo poklopac, izbije se stara caura, ubaci nova, rajborerom se obradi na mjeru osovinice, nova gumica (e) i to je to.Ne skidaj cijelu pumpu da je on predihtuje ni za zivu glavu, em ce vise da kosta, em ima dobru sansu da propisa tamo gdje dosad nije.To ti je moj savjet, a ti radi kako hoces.

Oni svi traže da im se donese skinuta pumpa. Ja bih voleo da ne mora da se skida, al' džaba, kad oni tako traže. Pozvaću još kojeg, pa ću videti. Mada je auto pred velikim servisom, tako da će svakako morati da se razupčuje.
Inače, u pitanju je Kadet iz '87. godine. Moj mehaničar kaže da na Golfu npr. ne mora pumpa napolje za tako nešto, ali za Kadeta nije siguran.

- - - - - - - - - -

Iz razgovora sa bošistom čovek mi reče da klasične reglaže PVP retko kada radi već da u poslednje vreme isključivo radi zamene zaptivki jer pumpe procure zbog našeg veoma lepog(agresivnog)goriva.
Ovo gore napisano mi reče Laki. Starac je nosio pumpu od VW kombija kod njega pre 3 godine i kaže da je zadovoljan kako radi. Prepravljao mu je pumpu od 1.6 motora na 1.7 motor. Kaže da pumpe kojima je menjao gumice pre 4-5 godina još nisu došle ponovo na sređivanje.

To je i meni rekao a i pokazao kako izgledaju zaptivke jednom prilikom kada sam bio kod njega.Meni je 2013 radio dizne i menjao zaptivke na J.D-u jer sam 2012 koristio G.U sa NIS-a koji mi je upropastio PVP i dizne pa sam imao lep trošak za popravku i zamenu uložaka dizni.

To je i meni rekao a i pokazao kako izgledaju zaptivke jednom prilikom kada sam bio kod njega.Meni je 2013 radio dizne i menjao zaptivke na J.D-u jer sam 2012 koristio G.U sa NIS-a koji mi je upropastio PVP i dizne pa sam imao lep trošak za popravku i zamenu uložaka dizni.

Priznaj da si sipao i zejtin

Da znaš da i jeste fenseraj.Pogotovo kada prođeš sa duplim točkovima kroz selo a svi blenu k'o tele u šarena vrata. :osmeh:
Baća egzaktli.Sećaš se prvog okupljanja kada su Džeki i Cigan olizali svu mas'sa talandare? :haha:

Pumpa je iz nekog misterioznog razloga prestala da curi. Sad, dokle će to trajati, videćemo. Od kako je pumpa procurila, nisam auto ni vozio, juče mi je trebao da nešto prevezem, kad sam se vratio kući, podignem haubu da proverim, pumpa ne curi, a curila je kad sam krenuo. Pomislih da su se gumice unutra zagrejale od vožnje i raširile, pa bolje zaptivale, ali jutros kad sam ga upalio hladnog, opet nije curila.

Nazad
Vrh