AUTOMOBILI - kvarovi, popravke i održavanje ...

Apsolutno. Pisao sam ovde kako je prošao moj poznanik koji je kupio od 'prijatelja' 'dobru' JCB-jku.

I ja resim vecinu kvarova sam ali na masinama starim 20-40god, oko stvari gde treba predhodno iskustvo kao na linku, ne treba se praviti mnogo pametan.

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Jel zna neko mozda sta ima u zadnji lonac lici mi kao na staklenu vunu?
Ne mogu da nadjem novi a pun je gareza ne vuce auto kako treba.
Ja sam ga skinuo lici mi na neki materijal kao staklena vuna. Mislio sam da ga otvorim.
Suzuki marka auta

Suzuki pa da nema novi auspuh? Daj model godište pa ću proveriti.
Inače, da staklena vuna koja zapuši izlaznu cev jer je perforirana cev unutra istrulila. Probuši rupu fi 20 na cevki pre zadnjeg lonca za prvu pomoć. Ili ga skini ako možeš.

Suzuki pa da nema novi auspuh? Daj model godište pa ću proveriti.
Inače, da staklena vuna koja zapuši izlaznu cev jer je perforirana cev unutra istrulila. Probuši rupu fi 20 na cevki pre zadnjeg lonca za prvu pomoć. Ili ga skini ako možeš.
Samurai 97 god. 1.3 benzinac
Pre bi ga stavio opet ali da izbacim iz njega sve?

Poslednja izmena:
Bosal 280-025 je šifra auspuha i košta oko 11.000.
Ili ubaci univerzalni auspuh na stare cevi ako su dobre. A od tog lonca što ti je na autu nema ništa.

Imam sarana 2010god 7n zajebava me grejanje u autu, ono kao radi ali kad izadjem na autoput u vrbasu po ns se smrznem,krene da duva hladno kad vozim iznad 100km/h,majstor proverio hladnjak u kabini i kaze da ima dobar protok, a temperatura stoji na 90

Sent from my 2107113SG using Tapatalk

Iz nekog razloga ne ide ti vruca voda u grijac u tabli (radijator), a jel' imas neko baj-pas crijevo izmedju onih sto idu u kabinu, i na njemu neka vrsta ventila?

Ma vec mi pun q.... U avgustu menjao lezajeve prednje sad opet crkli a napravio samo 7000-8000 km

Sent from my 2107113SG using Tapatalk

Izgleda da je njihova stara boljka od koje pate decenijama. Raspadnu se klapne za usmeravanje vazduha pa ti u kabinu ulazi i vruc vazduh, a i hladan vazduh. Moguce da se povecanjem brzine poveca kolicina hladnog vazduha pa se smrznes.

Možda je i neki el.motor koji reguliše klapne.Neće da otvori klapnu pa ne šalje topao vazduh.Da je baj pas ventil ili baj pas termostat ne bi imao radnu temperaturu.Imao sam taj slučaj na A6 2010 god pre par nedelja.Zamenili oba termostata i rešen problem a posao da se ubiješ. 😱

Mislim da moze i panel na kontrolnoj tabli da brlja pa ne zatvara/otvara klapne.

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Buraza su zezali ti motorići na Lybri, jedna strana duva topao a druga hladan vazduh.Posle su našli rešenje, otvore klapne manuelno i ne diraju ništa dok ne otopli a kada je i to počelo da drnda našao je još bolje rešenje, prodao auto. 🤣

Nazad
Vrh