AUTOMOBILI - kvarovi, popravke i održavanje ...

Имам летњи и зимски сет и на једном ауту за све сезоне. Осети се разлика на мокром асфалту већ сам писао о томе. Зимска гума на оваквим летњим температурама као ове године мења карактеристике. Има и таквих тестова.

Da vec 10 godina vozim na pravim zimskim gumama i ljeti i zimi , a vidim da je takvih oko mene sve vise :ROFLMAO: .
Inace ljetne miselinke od 19 coli stoje u podrumu8-)

Mogao si ih nekom pokloniti, umjesto da ostare u podrumu.
Ja također vozim cijelu sezonu na zimskim. Čak i na taj način mi zbog izrazito male kilometraže ostare pa više ne prianjaju dovoljno. Djeca se više voze i svaki ima po 2 seta kotača. Jedan jeupravo jučer zamijenio ljetne zimskima.

M+S oznaku mogu imati zimske i cjelogodišnje gume. Zimske imaju pahuljicu/ i pahuljicu, a čini mi se, ali nisam siguran da se prizna i natpis snow (snijeg).

Jako je važno uvijek biti svjestan u kakvom su stanju gume i tome prilagoditi brzinu. Kad krenu pravi zimski uvjeti, uvijek kod polaska prvo isprobam koćenje da vidim koliko guma još prianja.

Aj konacno da neko razjasni jel ima raznih tumacenja oko zimskih guma. Zanima me ,u zemljama EU , ili pojedinim u okruzenju , Mogu li gume zimi sa simbolom sa prve slike ili moraju sa simbolom sa druge slike.
Za stariju izvedbu kada je pisalo samo M+S znam da nemogu , npr u Njemackoj , ali konkretno kad ima i simbol sa prve slike , dobio sam razlicitih tumacenja ,od profi ljudi koji voze po Evropi , jedni kazu da su dozvoljene jedni ne.

Prva slika ti je od 1990 medjunarodno priznati simbol zimske gume.Naravno mogu dizajnerske variacije na temu, ali tri planinska vrha sa pahuljicom su simbol zimske gume, koji je jedino medjunarodno priznat.

M+S je od 1970 oznaka za tip šare koja daje bolje prijanjanje po blatu(M) i snegu(S).Mogu da je nose i letnje gume.

Ево где губи течност из система за хлађење, капље на издувну грану и нема трагова. Већ сам помислио глава мотора али ради нормално, свећице и ауспух чисти.
83e9518b5adc6676e8273e68db686996.jpg

Nazad
Vrh