AcA OPEL
Član
Kupio si ga?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Kao i svaki benzinac.Nema tu nikakve velike filozofije.Bukvalno menjaš ulje redovno i uživaš.Ako si voljan staviš oil cach can, da produžiš vek PCV jer je integrisan u poklopac, pa mora ceo da se menja.Ali to nije mana nikakava, samo košta malo više, ali ako se redovno menja ulje i ako se pošteno gazi nema brige.Ja bih ipak rekao da je ovaj moj 1,6turbo najmanje brige.
Knjiga kaze 6 godina i onda ide zamena pumpe. Ulje redovno menjaj da se ne napravi talog i blokiraju neki uski kanali koji uticu na rad remenica. Bese taj motor ima onu varijabilnu remenicu? Guma propada vremenom, vozio - ne vozio.Треба ми ваше мишљење у вези "ситуВације" коју имам: трећи "Меган" са 1,6 атмо бензинцем К4М, прешао седам (7) и нешто ситно 'иљада километара, био некоћ на оном "нултом сервису", седи у топлој гаражи десетак година, био редовно паљен и радио по по'сата-сат у разним режимима на сваких два месеца, док пре неких пет година, када се неки Гремлин (не глодар) увукао у електрични систем (ја бих рек'о у глупави сензор положаја радилице, ал' то кажем ја, не мајстор). И сад ено "Меги" код мајстора "реноиџије", чека да буде звезда "Jутјуб" клипа жанра "Will it start...".
И кад се то догоди, када поново зањишти тих 106 коња (ако неки у међувремену није побег'о), интересује ме шта би био добар низ корака за редовно коришћење аута? ОК, уље и филтер, назубљени каиш свакако, можда и овај поли-клинасти, али да ли је потребно још нешто да се мења, да се не деси да ми мајстор, у корист своје користи, накарика замену водене пумпе, филтера кабине, или ко зна шта све не такве врсте, што није хабано, а "чамљење чекајући" га није убило?
Mislis li da je taj limcic mesingani dovoljan da prenese u momentu vevu kolicinu struje? Da je tako, dosta bi za plus bila zila od 6kvadrata
Мислиш дефазере, а-ла BMW-ов "Ванос" систем? Чини ми се да овај мој нема дефазере на брегастим.Bese taj motor ima onu varijabilnu remenicu?