AUTOMOBILI - kvarovi, popravke i održavanje ...

Hoce to kad diode probiju pa dobije naizmenicni napon

Poslednja izmena:
Dizel probao i neću to, benzinca probao i to je ono što meni odgovara.
Auto uzimam od prvog vlasnika sa malom kilometražom 2012 god. Treba mi za dužeg puta, nije plan da se vozi u lokalu.
Odakle ti da nevaljaju auta starija od 2016?
Jesi posedovao insigniju benzin pa si imao loše iskustvo?

Poslato sa PPA-LX2 pomoću Tapatoka

Dizel probao i neću to, benzinca probao i to je ono što meni odgovara.
Auto uzimam od prvog vlasnika sa malom kilometražom 2012 god. Treba mi za dužeg puta, nije plan da se vozi u lokalu.
Odakle ti da nevaljaju auta starija od 2016?
Jesi posedovao insigniju benzin pa si imao loše iskustvo?

Imao 2-3 u firmi,uz maksimalno odrzavanje uvek problemi.kostale me dosta.Sad su te dve jedna dizel 170ks. i jedna Benzin 260ks e one su ok,nikad problema a prelaze dosta. Generalno svi se zale na Insignie od 2010 do 2016. Poznajnem vlasnika novu je uzeo 2010 i od prvog dana ima problema.

Poslednja izmena:
Ja sam imao insigniu 2.0 dizel 167 ks. Mogu da kažem da udobnije se nisam vozio nikad.bila je vraćena km kod mene pa ne znam kolko je imala na satu orginal. Ali očuvanost je bila izvaredna. Verovatno je imala blizu 300000 km kad sam je prodao ,a na oko ne bi rekao da ima vise od 100000 km. Kod mene sam menjao jedino crevo turbine jer je bilo dotrajalo.Največa mana je što gubi na ceni a nebi trebalo ,jer ponavljam veoma je lep i kvalitetan auto.

@putin
Jel ta od 260ks benzin 2.0turbo?
Koliko sam ispratio 1,6turbo je malo ređi ali se niko nije žalio. Motor radi skoro bešumno i to je ono što meni odgovara(ako već nemogu da priuštim električnu teslu)..

Dali neko ima iskustva sa Insignijom 1,6turbo, benzinac?

Nema tu neke velike filozofije, vlaži na poklopcu ventila, zameniš dihtung i teraš.Bobina jedna na sva 4,pa se menja komplet što može da ispadne skuplje u odnosu na druge gde su pojedinačne.Turbo ko turbo, ako je održavan nema problema.Kao svaki turbo benzinac hoće da popije malo ulja.Dakle dihtung poklopca,bobina i svećice, sveto trojstvo :)

2.0 ctdi već ima malu filozofiju u vidu gumice na pumpi za ulje, pa zna da lupi po džepu, ako se ne menja redovno,a menjaju je skoro pa nikad.

Ima raznih bisera, nova gumica, a vrate staru lulu bez obrade, pa bude opet jao, a lula plastična pa voli da se iskrivi od toplote.

Karter fabrički bez dihtunga, ide samo silikon, a karter nema vodjice, pa uzmu zamažu silikon kao da sutra ne postoji,pa zapuše magistralu :D

Al ono što je dobro kod 2.0 CDTI šanse nema da ga pregreješ i iskriviš glavu šta god joj radio.

Nazad
Vrh