AUTOMOBILI - kvarovi, popravke i održavanje ...

200 je bas lenj.

123,126, 124, 140 legende. Da ne zalazimo u starije modele 108,111,113...
140 ima puno elektronike. w126 moze uz rame sa naslednikom w140.

Ima razlike u 250D da li je stariji motor ili om605. Mene lepo sluzi ovaj 605N/A, nije bas to tako lenjo kao sto se prica. Lepo ubrzava u drugoj i trecoj.

И сви регистровани. Па то није занимљиво возити .
Nisu svi...pored ova 4 koji jesu,u garaži je 124 benzinac,i kod limara 190ka dizel..😁
Ako je nepušač, onda mu to pokrije te registracije..
Negde pare moraju curiti..
Pušač,dve kutije na dan..jbg...
Veran jednoj ženi,ne kockam,slabo pijem,ne idem po kafanama...ludost je to,ali i ljubav i životni snovi...

Ako ćemo iskreno stbarno je bezobrazluk kolike su cene registracije samo zbog kubikaže...kao primer navodim 123ku,pa brate ona brdo vidi pre fapa,uz bubanj potok dušu da ispusti konja je možda nekad imala 70 al pošto je 240d mora registracija da bude 45k,nena veze što ima 43 godine...jes mi malo glupo,za ove novije jbg takonje kako je i tu se ne bunim..

2015. године када је изашао онај први "чувени" закон о безбедности саобраћаја, постојала је могућност парцијалне сезонске регистрације мотоцикала и требало је да важи и за аутомобиле. Мотоцикли 1-11 месеци а аутомобили мислим 6 месеци најмање. После неких месец дана примене укинуто преко ноћи а онима који су тако регистровали имали велике проблеме после. Сада је на реду закон о олдтајмерима, читао сам који су услови. Траже да возило буде скоро 100% оригинално стање. По њиховом свака рестаурација поништава статус олдтајмера. И још сијасет правила које нећеш ни под разно испунити.
Статус може добити искључиво возило од историјског значаја. А на западу неколико класа у зависности од годишта. 20-30-40 и старије. Возила старија од 40 година не плаћају порез а понегде не иду ни на технички. Имају посебне таблице и не могу се возити сваки дан као daily car- возило за сваки дан.

Taj porez treba ne smanjiti nego u potpunosti ukinuti jer je besmislen. Treba ukinuti i obavezu da motor bude original, ateste za promenu motora itd itd... Sve je to totalna glupost koja ama bas ni malo ne utice na bezbednost u praksi. Umesto da pojednostave oni sve jos dodatno komplikuju. U SAD u pola saveznih drzava tehnicki pregledi ne postoje pa im nista ne fali. Ajd da se nadjemo na pola puta, nek postoji tehnicki i nek bude strog ali da se proverava ono sto je bitno - kocnice, signalizacija, trap. Onda moze da bude i na 2 godine bez problema, u Nemackoj je 2 godine, u Britaniji takodje 2 godine a kod nas mora da bude na godinu dana, mi smo jelte napredniji i bezbedniji od njih...
Ali kad bi to uradili dzabalebarosi u AMSS i Agenciji za bezbednost saob. bi ostali bez posla...

У мађарској је технички преглед на две године до одређене старости аутомобила. Замислите рат-род или хот-род код нас на техничком прегледу.

Teretnjaci pored redovnog teh pregleda i registracije moraju imati i sestomesecni teh pregled...
BANANA drzava!!

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Teretnjaci pored redovnog teh pregleda i registracije moraju imati i sestomesecni teh pregled...
BANANA drzava!!

Nije to samo kod nas tako. U V.Britaniji je tromesecan pregled za teretnjake. U Evropi svugde moraju kamioni imati svakih 3 do 6 meseci tehnicki. Samo novi imaju 1 godinu fore da ne rade.

Imam 420SE, W126, presao 195000 km, izgleda I ide kao da ima 1950. Kvalitet izrade je tenkovski, kad zatvaras vrata cuju te u drugoj ulici. Taj auto se vozi sa tolikom lakocom, kao da je dva broja manji.
W126 ne moze rame uz rame sa W140, 140 je u kabini mnogo tisi, udobniji, a o gedzetima da I ne govorimo...

Imam 420SE, W126, presao 195000 km, izgleda I ide kao da ima 1950. Kvalitet izrade je tenkovski, kad zatvaras vrata cuju te u drugoj ulici. Taj auto se vozi sa tolikom lakocom, kao da je dva broja manji.
W126 ne moze rame uz rame sa W140, 140 je u kabini mnogo tisi, udobniji, a o gedzetima da I ne govorimo...
Pa daj neku sliku,šta si se stisao..

Nije to samo kod nas tako. U V.Britaniji je tromesecan pregled za teretnjake. U Evropi svugde moraju kamioni imati svakih 3 do 6 meseci tehnicki. Samo novi imaju 1 godinu fore da ne rade.
Ne bih se bunio da je prevoz malo placeniji, da me ne za*ebava kontrolor na teh pregledu za svaku sitnicu i glupost na karoseriji...
U tim uredjenim zemljama verujem da se na teh pregledu kontrolise ono sto stvarno treba a kod nas se teh radi samo zbog vizuelnog izgleda.

Ne bih se bunio da je prevoz malo placeniji, da me ne za*ebava kontrolor na teh pregledu za svaku sitnicu i glupost na karoseriji...
U tim uredjenim zemljama verujem da se na teh pregledu kontrolise ono sto stvarno treba a kod nas se teh radi samo zbog vizuelnog izgleda.

U EU 80% onoga što kod nas prodje ne bi prošlo :D

U Nemačkoj ti zakažu TUV u servisu oteraš auto i kad te pozovu čeka te spisak,šta je sve za zamenu, a gledaju svakakve gluposti :D

Ali zato imaš 30 dana da sve središ i možeš da voziš auto unutar Nemačke bez problema u tih 30 dana.Pa proračunaš dal ti se isplati da sredjuješ.

E, mani me Nemacke molim te.
Mislim da bi se umeo snaci sa novim vozilom, ovde jedva se skrpi i za ovo staro 20god.
O putevima nasim ne vredi ni pricati.
Evo stalno vidjamo na putu Sabac-Krupanj ljude pored puta menjaju isecene gume, vise nisu rupe vec krateri, zakrpa na zakrpi itd...
Po takvom putu voziti i ocekivati ispravno vozilo na teh pregledu, svaki sraf u karoseriji se popustio??

Nazad
Vrh