AUTOMOBILI - kvarovi, popravke i održavanje ...

Сељакизграда, погрешно поређење. Да би захтевали такав технички треба имати услове на путу и поред пута. Пробали су са законом о безбедности саобраћаја да пресеку и постанемо немачка преко ноћи кад оно... Неће скоро.

Сељакизграда, погрешно поређење. Да би захтевали такав технички треба имати услове на путу и поред пута. Пробали су са законом о безбедности саобраћаја да пресеку и постанемо немачка преко ноћи кад оно... Неће скоро.
Kakve veze ima stanje na putu, sa time da imaš ispravan auto?

Kod nas je tehnički smešan u odnosu na EU.Kad bi kod nas uveli proveru trapa kao u EU,mnogi bi parkirali pod krušku :) Ili da ti recimo vide motor slinav od ulja,dovoljno je da je malo mastan i nisi prošao.

A tek o sitnicama da se ne govori, sve mora da bude ispravno i onako kako je fabrika rekla.

I njihova filozofija je jasna, ako imaš pare da održavaš onda vozi, ako nemaš idi pešaka.Kad vide mator auto krenu kao osice, jer tako održavaju prosek od 8 god starosti na svojim putevima.

Kod nas je tehnički zlato, kakvih sve ima.

Сељакизграда, баш тако како сам написао за услове на путу и поред пута. Црвенка центар семафор, ко год је прошао први пут туда не зна шта га је снашло од колотрага. Кад прелазиш преко мостова дтд скакаоница са рупама. Пре неки дан сам поставио слику где крпе пут у два сата поподне, вероватно неки мало виђенији напипао рупу, ми остали возимо на сећање. Овде у околини су такви путеви да се и камионима разиђу трапови а не путничким возилима. И онда ми тражи минт стање на техничком и чист ауто. А на путу скоро па на атарском путу блата. Не иде.

Registrujem kola u zimskom periodu, perionicu na tehnickom pregledu naravno nemaju, a trazili mi savrseno cistu karoseriju kad su ono postrozili tehnicke preglede. Znaci treba da operem kola i da ih tovarim na slepku i odvezem do njih. Sad im vidim ne smeta sto nisu savrseno cista.
To su te neke glupisti. Uslovi nikakvi, al zato da se trazi da sve bude savrseno. Sreca pa su sad vec popustili.

Сељакизграда, баш тако како сам написао за услове на путу и поред пута. Црвенка центар семафор, ко год је прошао први пут туда не зна шта га је снашло од колотрага. Кад прелазиш преко мостова дтд скакаоница са рупама. Пре неки дан сам поставио слику где крпе пут у два сата поподне, вероватно неки мало виђенији напипао рупу, ми остали возимо на сећање. Овде у околини су такви путеви да се и камионима разиђу трапови а не путничким возилима. И онда ми тражи минт стање на техничком и чист ауто. А на путу скоро па на атарском путу блата. Не иде.
Trap je potrošna roba,stavi kvalitetno i nema da brineš dal su kolotrazi ili skakaonice.A i kad god nešto oštetiš ili udariš u rupu staneš,pozoveš policiju odrade uvidjaj i nadoknadi ti štetu onaj ko je odgovoran za održavanje te deonice.

Pre dve godine sam na onom krš putu od Osipaonice do Požarevca preko Ljubičeva, znaju oni koji tamo žive kakav je to put,iskeo gumu na prikolici zbog rupe,stao pozvao policiju tražio uvidjaj, oni pozvali PZP došao neko njihov ponudio da odmah dobijem novu gumu o njihovom trošku, bez da idemo na sud.Tako i bilo odveli me kod vulkanizera dobio novu gumu i srećan put :)

Mnogo je izgovora da se ne održava auto, al retko koji ima smisla.

Stavr urednosti je da auto bude čist,sad bar perionica na svakom ćošku za 100din istuširaš auto da svaki dan bude čist,a izgubiš 5min života.

Опет да констатујем изгледа да не живимо у истој држави и возимо по истим путевима. Нисам имао још такав случај да зовем полицију а и кад би то урадио гарант би ми налепили неку казну непридржавање условима на коловозу и још би рекли имаш знак пре х километара који те обавештава. Наравно питање да ли знак још стоји.

Pa cim nisi video rupu i udario si u nju i isekao gumu a da nisi mogao blagovremeno da odreagujes znaci isao si brze nego sto je trebalo, kod mene postoje znakovi RUPE NA PUTU toliko km pa ti teraj bato

Ma to je standardno...
Kod nas ima jedna deonica gde ima mnogo divljaci na putu, postoji tabla upozorenja divljac na putu.
Desavalo se da ljudi i pri manjoj brzini pokupe divljac, najcesce je to srna, ako izadje policija automacki si kriv jer nisi prilagodio brzinu uslovima puta jer tabla upozorenja postoji.
Ne znam kolika je kazna, ne smem ni da zamislim.

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Trap je potrošna roba,stavi kvalitetno i nema da brineš dal su kolotrazi ili skakaonice.A i kad god nešto oštetiš ili udariš u rupu staneš,pozoveš policiju odrade uvidjaj i nadoknadi ti štetu onaj ko je odgovoran za održavanje te deonice.

Pre dve godine sam na onom krš putu od Osipaonice do Požarevca preko Ljubičeva, znaju oni koji tamo žive kakav je to put,iskeo gumu na prikolici zbog rupe,stao pozvao policiju tražio uvidjaj, oni pozvali PZP došao neko njihov ponudio da odmah dobijem novu gumu o njihovom trošku, bez da idemo na sud.Tako i bilo odveli me kod vulkanizera dobio novu gumu i srećan put :)

Mnogo je izgovora da se ne održava auto, al retko koji ima smisla.

Stavr urednosti je da auto bude čist,sad bar perionica na svakom ćošku za 100din istuširaš auto da svaki dan bude čist,a izgubiš 5min života.
Sta je pzp?

Za divljač je najbolje ostaviti je pored puta i otići :) plaćaš kaznu+ divljač kao da si je odstrelio, ali ne dobiješ meso :)

Udarna rupa je druga stvar i zakon je jasan i kaže da upravljač puta mora da se stara o njemu i da redovno isti održava.

Čuj molim te znak rupe na putu :D mogu da stave 10 znakova ne vredi im opet moraju na sud, gde će veštak da kaže kolika je to brzina dozvoljena da se izbegavaju rupe, i naravno da rade uvidjaj da procene moju brzinu :) Jeste da se ovaj narod plaši reči na slovo P (promaja,plivajući,policija) ali ništa to strašno nije samo treba nekad nešto i pročitati :)

Za divljač je najbolje ostaviti je pored puta i otići :) plaćaš kaznu+ divljač kao da si je odstrelio, ali ne dobiješ meso :)

Udarna rupa je druga stvar i zakon je jasan i kaže da upravljač puta mora da se stara o njemu i da redovno isti održava.

Čuj molim te znak rupe na putu :D mogu da stave 10 znakova ne vredi im opet moraju na sud, gde će veštak da kaže kolika je to brzina dozvoljena da se izbegavaju rupe, i naravno da rade uvidjaj da procene moju brzinu :) Jeste da se ovaj narod plaši reči na slovo P (promaja,plivajući,policija) ali ništa to strašno nije samo treba nekad nešto i pročitati :)
Mislis da je znak divljac na putu jaci od znaka rupe na putu

Ne, nego je lakše ostaviti mrcinu i otići, jer naplatiti od Srbija Šuma je Sizifov posao,koji traje dugo :D To što stave znak je da plaše nepismene :D Može milion znakova da stave,opet ništa im ne vredi bez dokaza, a za dokaz treba uvidjaj, pa sud, sve to plaća onaj koji izgubi :D Al Srbija Šume ni redovna dugovanja ne plaćaju, a tek odštete.Pa onda jedno ročište žalba kako nije divljač sa njihovog terena :D

I šta dodje pandur i kaže, a išao si ti brzo evo ti kazna :D Sreća pa izmislio neko sudske veštake, a veštaci vole dobro da naplate :D Može onda da se stavi univerzalni znak opasnosti na putu pa da se reše svih odšteta :D

Moram da te iznenadnim da možeš i zbog leda na putu da tužiš :D

Nazad
Vrh