AUTOMOBILI - kvarovi, popravke i održavanje ...

Pa nemam pojma, nekako u VW najvise imam poverenja, kad pogledam cene svih drugih VW dodje malo skuplji uvek ali po meni sigurnija kupovina.
Kakva ti je dvojka?

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Dvojka prolazi tehnicki :) imam je od 2001 god. Poslao sam ti PP.

Послато са M2002J9G помоћу Тапатока

Kakva su iskustva sa puntom 1.3 mjtd, treba mi neki skroman autic za po lokalu, maksimalno 100-150km u turi...

Ako je do skromnosti,Clio 2 pruža najviše za uloženo.Udobniji od Punta,uglavnom bolja oprema.

Uzmeš onaj 1.2 16v smešan motorić za održavanje kao nekad Yugo.Potrošnja smešna.Mala registracija.

Kakvo vam je mišljenje o Pežou 307 1,4HDI, 50kw/68ks?
Čujem da je se taj motor jako dobro pokazao i da lepo vuče..
Dali ima nekih problema sa tim motorom?

Da, kakvu gupost su napravili tom politikom...

Ne znam koliko pratite trenutna dešavanja u švapskoj autoindustriji, ali dobro posrću pred Kinezima. Imaju značajna otpuštanja radnika i smanjuju im plate. Izgleda da će im alavost i loš kvalitet izrade doći glave.

Dobro ima tu razlike ,al bilu je tu svega . Nekad furaju kvalitet ,pa onda malo uzmu jeftinije da nesto zarade , pa paze da im ne padne ime mnogo , pa opet popravljaju ,itd.
Nemozes sad porediti npr Mercedes enterijer , izolacije , zastite motora , materijale sjedista , vrata kako su uradjena ,opremu neku najnovija tehnoloska rjesenja i slicno sa npr Dacia . Opet nekad nemaju zivaca kad rade novi model . Treba im mnogo komada odjednom necega ,npr ubrizgavanja za motore , i onda Bosch nemoze da ispostuje toliku kolicinu svima odjednom , onda daj i Delphi i Siemens , i Japansko itd ...
Zasto na jednom modelu auta ,proizvedenom istog dana u istoj fabrici bude razlicitih dijelova? Npr kocnice. Nemoze jedna firma npr Ate, continental, ..da ispostuje kolicinu, pa na istu traku dolaze kontejneri kocnica od vise dobavljaca da se stigne

Da, kakvu gupost su napravili tom politikom...

Što je glupost?

SUS motor prežvakana tema,kod četvorotaktnih odavno nema prostora za neku revoluciju, pa ja legočino da se uzme licenca kad je neko drugi već napravio pouzdanu stvar.

Inženjeri su odavno rekli svoje, sad su na sceni razni dizajneri i IT sa svojim gedžetima.

Zato novi automobil nama starijima ne vrede ništa jer nemaju tu draž kao nekad.Pre kad vidiš auto prvo se diže hauba i pokazuje motor, sad se otvaraju vrata i pokazuje instrument tabla kao u spejs šatlu :D

Ne znam koliko pratite trenutna dešavanja u švapskoj autoindustriji, ali dobro posrću pred Kinezima. Imaju značajna otpuštanja radnika i smanjuju im plate. Izgleda da će im alavost i loš kvalitet izrade doći glave.
Samo alavost, nista drugo. Jer je odavno dokazano da su sposobni da naprave kvalitetno vozilo. Citam skoro kako je BMW prodao najvise vozila sto se tice cuvene nemacke trojke, ali ipak MERCEDES ostvario najveci profit. E to je alavost kad svi deru pa se jos takmice ko ce vise da odere kupce i bolje proda maglu.

Što je glupost?

SUS motor prežvakana tema,kod četvorotaktnih odavno nema prostora za neku revoluciju, pa ja legočino da se uzme licenca kad je neko drugi već napravio pouzdanu stvar.

Inženjeri su odavno rekli svoje, sad su na sceni razni dizajneri i IT sa svojim gedžetima.

Zato novi automobil nama starijima ne vrede ništa jer nemaju tu draž kao nekad.Pre kad vidiš auto prvo se diže hauba i pokazuje motor, sad se otvaraju vrata i pokazuje instrument tabla kao u spejs šatlu :D
Mislio sam na to sto su ubacivali reno motor u a i b klasu...
Tu me malo razocarao, ali sve se radi samo za profit.

"Онај велики екран"?

Сад се тај "велики екран" протеже преко читаве предње табле - од возача, преко средине, до сувозача. Имаш три и по физичка дугмета за неке функције у ауту, а за све остало да улазиш у неке меније и трљаш тач-скринове.

Nazad
Vrh