AUTOMOBILI - kvarovi, popravke i održavanje ...

Колико видим (и осетим), свашта пролази технички. Сад је прошао форд а знам да је извађен пдф. Комшија је чистио на опелу и рекли су му да се решава аута што је и урадио. Ако сам га добро разумео вишак горива разредио уље кад прекида регенерацују.

Meni letos na tehničkom pregledu puče crevo baš na valjcima.Vozio sam nazad kući na popravku i kočio ručnom kočnicom. :D
Inače šta kažete po pitanju DPF-a?Deaktivirati ga mehaničkim i softverskim putem ili ostaviti da radi regeneraciju i zeza krizu?
Apsolutno izvaditi i deaktivirati . Sve prednosti ,pa i prilicno manja potrosnja ako se vozi vecinom u lokalu . Ali pitaj i druge

Ako se voze kratke relacije, dpf pravi razne probleme. Potrošnja je oko litar na sto više.
Za duže relacije nije problem.
Pisao sam kako sam to rešio na fiatu 1,3mjt.
Skinuo sam dpf zajedno sa loncem(posebno je) i na njegovo mesto stavio protočni lonac(od honde civic).
Fizički nema razlike.
U ovlašćenom servisu sam promenio mapu motora pošto fabrički postoji mapa bez dpf-a za taj tip motora.
Na tehničkom nemože biti problema jer takav auto postoji i bez dpf-a.

Poslato sa PPA-LX2 pomoću Tapatoka

U lokalu i vozim, retko kada imam neke duže relacije a to mu vidim baš smeta jer često radi ventilator a nema indikator regeneracije pa nemam pojma da li radi ili je uradio.Ne bih ga uklanjao fizički već probušio filter i odradio softversko gašenje.Motor je Euro 5 i ne verujem da bi ovime normu spustio baš na Euro 3.

Ako ga ne vadis obavezno istovremeno odjavi . Ako vozis probusen neodjavljen moze doci do pozara . A ako izvadis komplet mozes dobiti mozda i stotinjak evradi samo da znas.
(naravno ti se nikad ne zahvaljujes u porukama lajkom , ne marim 😀)

@MOMOSARIC Evo lajkovao sam. 😂
Videću još šta ću, nije ništa hitno niti problematično za sada.Dima nema uopšte nikada, pržim ga preko Venca redovno, ne može niko da me obiđe dok me jednom ne nahvata neki od presretača pa ću se opametiti. 😂

@AcA OPEL
Ne baca jer ga gazis dobro.
Skoro seo u seat ibizu od strica, 1,9tdi, 90ks, sa 2000 obrtaja je poceo crn dim, a na 4000 mozete zamisliti, mislim da se dim nije slegao 10-ak min
Hteo sam reci da je pun garezi, treba ga dobro izduvati samo na putu.
Zna kako vozim pa izbegava da mi daje auto inace

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Poslednja izmena:
Za dizel nije isto merenje kao za benzince, tako da skidanje DPF uglavnom nije problem na tehničkom, jer se kod dizela meri nešto drugo :D

Najgore što može od slinih neuspešnih regeneracija da se dogodi, je da taj višak goriva završi u karteru što jelte nije dobro :D

@AcA OPEL
Ne baca jer ga gazis dobro.
Skoro seo u seat ibizu od strica, 1,9tdi, 90ks, sa 2000 obrtaja je poceo crn dim, a na 4000 mozete zamisliti, mislim da se dim nije slegao 10-ak min
Hteo sam reci da je pun garezi, treba ga dobro izduvati samo na putu.
Zna kako vozim pa izbegava da mi daje auto inace

Ne gazim ga nista posebno, samo s vremena na vreme malo poteram u visoke obrtaje i sipam vec duze vreme G DRIVE, ako to ima neke veze.

Kad se mjenja lanac u razvodu (veliki servis) renov motor 1,7 dCi , poceli da ih turaju u aute 2018 , 150ks.

Taj 1.7 je zasnovan na 1.6 samo je ili razbusen na veci precnik klipa ili je duzi hod, nisam siguran tesko je naci podatke. Ali ima istu oznaku R9M. S obzirom da je jednoredni lanac rekao bi 160-200 hiljada km. Verovatno bi mogao i do 250 hiljada ako je ulje redovno menjano. Ako pocne da lupa na hladnom startu onda odmah.

Kakva su iskustva sa jeftinim alatima za sabijanje opruga amortizera? Verzija sa parom navojnih sipki sa kukama sto se nudi po buvljacima i oglasima. Uzimao sam jedan takav na zajam od poznanika ali sam morao da mu vracam u roku od sat vremena. Sad bih da kupim sebi jer i nije skup a smesi mi se zamena amortizera na jednom od auta.

Davnih dana narezali kod strugara levi i desni navoj na šeskant osovini (22mm) od berača. Napravio je i navrtke na koje smo navarili kuke koje zakače oprugu, stavljam tri komada po oprugi i to je to. Šta si ti gledao, koju vrstu?

Imam C4 2014.godište i zezao me DPF filter jer vozim samo po gradu. Šta mi sve pojedini majstori nisu radili, uzimali pare, sve dok nisam čuo za savet da bar jednom mesečno isteram na auto put i 15 minuta vozim u 5. brzini. Sad miran,

Ja po gradu minimalno vozim...
Kad sam kupio auto, 2-3 puta mi palio regeneraciju i vise nikad.
Kod mene je vec 5-u godinu.

Nazad
Vrh