AUTOMOBILI - kvarovi, popravke i održavanje ...

Startuj motor i ostavi ga da se zagreva. Prati tvrdoću, naduvenost gornjeg creva hladnjaka (uzmi krpu kad crevo postane pretoplo) i pokušaj da razaznaš da li kroz crevo protiče tečnost sa mehurićima ili bez. Mislim da se može pratiti i u prelivnoj posudi. Ako ide tečnost bez mehurića onda pogledaj na kol'ko obrtaja se motor vrti pri 130km/h. Zatim probaj u mestu dignuti i držati na tim obrtajima jedno 5-10 minuta pa onda vidi kako se ponaša grejanje. Javi rezultate, ali verujem da ih već znam. Nećeš imati grejanje na većim obrtajima parkiran u mestu....
Mora da isprati temperaturu motora,ako drzi radnu temperaturu u mestu I tad greje dobro a ako u voznji ne pada a nema grejanje onda je dihtung na glavi ali bi u tom slucaju posle par minuta poceo da dize temperaturu motora

Послато са RMX3263 помоћу Тапатока

Ne verujem da je termostat. Valjda prati temperaturu motora, valjda bi neko primetio (ili vozač ili majstor) da nema radnu temperaturu? Mislim da je dihtung ili glava.

Tad bi posle nekoga vremena poceo da kuva jer se stvori vazdusni cep I voda ne cirkuluse

Послато са RMX3263 помоћу Тапатока

Izvinjavam se sto ovako upadam...imao slicnu muku sa grejanjem,doduse na fordu...zamenio mali hladnjak u kabini(skoro dva dana posla)i grejanje odlicno posle.

Da, može biti i sam radijator u pitanju (zapušen kamencom, koje kakvim tečnostima za zaustavljanje curenja). Ali onda obično ne greje nikako, ni u mestu, ni ventilator u prvoj brzini, ulazno crevo bude mlako izlazno hladno.... Najbolje je kada se zaroni ispod haube i prati šta se dešava. Ovako preko neta je teže ustanoviti kvar.

Da, može biti i sam radijator u pitanju (zapušen kamencom, koje kakvim tečnostima za zaustavljanje curenja). Ali onda obično ne greje nikako, ni u mestu, ni ventilator u prvoj brzini, ulazno crevo bude mlako izlazno hladno.... Najbolje je kada se zaroni ispod haube i prati šta se dešava. Ovako preko neta je teže ustanoviti kvar.
Grejao je kako tako u toku voznje.cim stoji na leru,ili se vozi na malim obrtajima-hladno.ispiran je cak bio,ali nista uradio nisam...kada sam ga skinuo,na oko cak cist iznutra...novi je grejao odlicno.

Ma termostat radi kad ugreje motor na 90 tako stoji,majstor trazi samo za ruke 170e plus radijator

Sent from my 2107113SG using Tapatalk

Možeš pokušati ali pitanje je da li će uspeti. Zavisi sa čim je začepljen ako je začepljen. Nego jesi opipao puls gornjem crevu?

Једино ми пада на памет да се откаче цријева са малог хладњака испод хаубе, на излаз споји баштенско цријево, а на другу страну поврат ван моторног простора да се не покваси нешто што не треба.
То је оно без вађења (код неких аута ваља растурити пола унутрашњости да се дође до малог хладњака), са вађењем би се могла и нека хемија користити.

Da li neko ima teretni pikap Berlingo, Partner, Doblo ili Reno kangoo 2002-2005 godiste?

Interesuju me dimenzije tovarnog prostora i nosivost?

I koji su motori dovoljni da lepo vuku puni tovara + prikolica 500-1000 kila?

Hvala unapred
Imam Partner 1,6 Hdi i 1.9Hdi
Gepek(kad oborim zadnja sedišta)150x115x115 dužina,širina,visina
Vuče prikolicu 500 kg bez problema(1,6 hdi)

1,9 je teretni sa 5 sedišta(kratak) nosivost je 550 kg
prikolicu nisam vuko sa njim nema kuku,ali mislim da bi taj mogo da šljaka sa 750-1000 kg prikolicu

Nisam pipao creva,probacu to kad budem imao vise vremena,a kao imam webasto neki fabricki valjda samo da pre ugreje motor.jebe me i kvacilo na njemu( trenutno ) ne jer je hladnije ali preko leta par puta se mi desilo da ostane do pola papucica kvacila,zamenio sam cilindar taj do papucice ali isto sranje i dalje,moracu u menjacu da menjam a majstor mi kaze da ako vec rasklapa da odradim i kvacilo zajedno sa plivajucim vec kad se rastavlja. Izgleda prvo majstora da menjamon misli da ja imam stampac za pare

Sent from my 2107113SG using Tapatalk

Probaj pa javi.
Sa zamenom hidrodruk ležaja mislim da nećeš dobiti ništa. Pre će biti vazduh u sistemu ili je crevo za dovod ulja u cilindar zapušeno a može biti i naduvano od zuba vremena i samog ulja.
Jesi ti siguran da je majstor zamenio gornji cilindar?

Imam Partner 1,6 Hdi i 1.9Hdi
Gepek(kad oborim zadnja sedišta)150x115x115 dužina,širina,visina
Vuče prikolicu 500 kg bez problema(1,6 hdi)

1,9 je teretni sa 5 sedišta(kratak) nosivost je 550 kg
prikolicu nisam vuko sa njim nema kuku,ali mislim da bi taj mogo da šljaka sa 750-1000 kg prikolicu
teretni bez sedista bi trebalo da su duzi od 150?

Умало крајпуташ данас да постанем. Држач баланс тега скоро отпао и пресекао црево од кочнице. А онда растављање.... Срећом има делова, само нема кочионог уља у буџаку.
176e07cda7dae960f03c61263f012335.jpg
43287c8be2f5a8a5fb5b7555a16573dd.jpg

Meni letos na tehničkom pregledu puče crevo baš na valjcima.Vozio sam nazad kući na popravku i kočio ručnom kočnicom. :D
Inače šta kažete po pitanju DPF-a?Deaktivirati ga mehaničkim i softverskim putem ili ostaviti da radi regeneraciju i zeza krizu?

Nazad
Vrh