AUTOMOBILI - kvarovi, popravke i održavanje ...

Hvala! Nije mi Rumenka daleko jer idem često za NS. Ali dobro je znati da još neko zna rešiti bubice Lagunine klime.

Da li je neko upucen oko takozvanog AMSS uverenja za vozila iz uvoza? Recimo da sam naso vozilo koje je ocarinjeno ali nema to uverenje, navodno zbog cuknutog stop svetla. Ko izdaje ta uverenja i kakav je postupak oko toga?

Kod mene se posle zamene tog džeka na kompresoru valjda zaglupavila od čestih prekida na njemu i u dijagnostici se softverski isključila...
Dijagnostika univerzalna za Renault,RenOLink.

Potreban mi je savet, mišljenje. Šta je bolje od ova dva modela Vectra B 2,0 dti (prešla 300,000) ili Vectra B 1,6 benzinjara (200,000)? Da li dizelka ima plivajući, da li ima problem sa pumpom visokog pritiska ili nečim oko nje (kao da sam negde načitao da imaju nekakav problem), kompjuter, itd itd..... i uopšteno da li oba modela imaju neku falingu da im crkava a da je pri tom još i skupa zamena.

Da li je neko upucen oko takozvanog AMSS uverenja za vozila iz uvoza? Recimo da sam naso vozilo koje je ocarinjeno ali nema to uverenje, navodno zbog cuknutog stop svetla. Ko izdaje ta uverenja i kakav je postupak oko toga?
Odes u AMSS ili na bilo koji drugi auto plac na kojem pise da rade homologaciju. Zamenis stop svetlo, odneses im papire I auto I to je to. Pregled zavrsen u toku dana, uverenje dobijes za 3 do dana. Kosta oko 160 evra za auto.
Ja takodje ne radim AMSS pregled na kamiona kad ih uvezem, tek kada ih prodam.

Послато са SM-A025G помоћу Тапатока

Siniša, zavisi koliko ćeš prelaziti sa autom, za manje kilometraže ti je bolji benzinac.
1.8 benzinac ima problem sa kompjuterom, a 1.6 sa 16 ventila ima kratke klipove pa mnogima troši ulje. 1.6 sa 8 ventila nema problema ali je slabiji...
Popravka Boš pumpe kod dti motora je 250 evra, sve ostalo je jeftino.
Plivajući je pitanje da li ima ili ga je neko već prepravio na običan.

Послато са SM-A217F помоћу Тапатока

@iwanho, jeste, puno toga odlučuje. Ova dizelka je prešla 300,000 što je možda malo dosta za taj motor, ali deluje da je dobro održavana. A benzinca me je strah da nema nekakvih problema sa kompjuterom ili sl. Ali evo član bikacan kaže koje su mane.
@bikacan, mislim da se neće prelaziti neka velika kilometraža jer u kući već ima auto pa ovaj ne bi bio jedini. Ova Vectra što gledam bi bila za mlađeg nećaka, početnika, tinejdžera ali pažljivog. Nije indijanac pa da vitla sa autom pa mislim da bi zadovoljila potrebu makar dok ne istekne probna.
Juče smo gledali jednog BMW-a 3-ku (zarazio sam ih sa BMW-om kad su bili mlađi) baš u tvom šoru, u Kikindi. Ali ono je kaNtastrofa šta ljudi prodaju pod dobrim autom a za masne pare. Pa sad gledam i ove neizvikane brendove, koji sasvim zadovoljavaju potrebu a nećak je razuman pa neće biti problem ubediti ga da se okane BMW-a.
Imam još nekih pitanja pa ti šaljem PP, kasnije večeras.

Poslednja izmena:
Potreban mi je savet, mišljenje. Šta je bolje od ova dva modela Vectra B 2,0 dti (prešla 300,000) ili Vectra B 1,6 benzinjara (200,000)? Da li dizelka ima plivajući, da li ima problem sa pumpom visokog pritiska ili nečim oko nje (kao da sam negde načitao da imaju nekakav problem), kompjuter, itd itd..... i uopšteno da li oba modela imaju neku falingu da im crkava a da je pri tom još i skupa zamena.
1.6 benzin što se motora tiče ali ako je u boljem stanju limarija, enterijer, gume, kočnice, akumulator...itd itd bolje se odluči ko je u boljem stanju, ako neće puno prelaziti neće se ni kvariti tako da motor i nije toliko bitan. Pogledaj ga ispod da li ima curenja, kako pali, kako kreće, kakav dim izbacuje, bolji izbor ti je koji ima manje ulaganja ali prednost je na strani 1.6 benzin..

@sinisa1979 Ja vozim dizelku 2.0 sa sličnom kilometražom,sa kompom nikad problema,plivajući nema,imao problem sa elektronikom boš pumpe ali to sam lično rešio pošto mi je to fah.
Uradio sam čip na njoj i ide kao munja... mada sam ubrzo kada sam je uzeo imao problem sa lamelom koja je proklizavala i dok god nije obrađen zamajac imao sam taj problem bez obzira na novi set (lamela,korpa i druk).
Kada gledam i probam ova neka novija vozila od nje( 98-mo) sve mi nekako šturo i slabašno.
Limarija joj nije jača strana,ulje GM 10W-40 i ni kap ne potroši na 10-15000 km

Da li neko ima teretni pikap Berlingo, Partner, Doblo ili Reno kangoo 2002-2005 godiste?

Interesuju me dimenzije tovarnog prostora i nosivost?

I koji su motori dovoljni da lepo vuku puni tovara + prikolica 500-1000 kila?

Hvala unapred

Visina za utovar im je oko 1,1-1,15m, a isto toliko i sirina. Propisana nosivost im nije nesto velika, mada kazu ljudi koji ih voze da teraju do 700kg.

Tako nesto, ne znam bas u cm. Raspitivao sam se jedno vreme jer sam hteo da kupim tako nesto, ali sam odustao. Ne znam kakvi su za vucu prikolice.

Mene na sharanu 7n jebe nesto grejanje,auto kad upalim i stoji radi normalno grejanje ali kad krenem od kuce do vrbasa slabo greje ali kad izadjem na autoput i udarim tempomat na 130 krene hladno da duva i tako dok ne sidjem sa autoputa. Majstor kao kaze da onaj hladnjak u kabini bi trebalo da se menja ali meni nije jasno kako onda kad stoji duva bas topao vazduh,nekad se zna desiti i na autputu da duva toplo jedno vreme. Majstor kaze kao da je pregledao i klapne rade

Sent from my 2107113SG using Tapatalk

Mene na sharanu 7n jebe nesto grejanje,auto kad upalim i stoji radi normalno grejanje ali kad krenem od kuce do vrbasa slabo greje ali kad izadjem na autoput i udarim tempomat na 130 krene hladno da duva i tako dok ne sidjem sa autoputa.
Startuj motor i ostavi ga da se zagreva. Prati tvrdoću, naduvenost gornjeg creva hladnjaka (uzmi krpu kad crevo postane pretoplo) i pokušaj da razaznaš da li kroz crevo protiče tečnost sa mehurićima ili bez. Mislim da se može pratiti i u prelivnoj posudi. Ako ide tečnost bez mehurića onda pogledaj na kol'ko obrtaja se motor vrti pri 130km/h. Zatim probaj u mestu dignuti i držati na tim obrtajima jedno 5-10 minuta pa onda vidi kako se ponaša grejanje. Javi rezultate, ali verujem da ih već znam. Nećeš imati grejanje na većim obrtajima parkiran u mestu....

Nazad
Vrh