AUTOMOBILI - kvarovi, popravke i održavanje ...

Caddy i mislim Doblo jedini imaju klasične gibnjeve pozadi, svi ostali torzije. Ako planiraš redovno da tovariš onda po meni samo ta dva dolaze u obzir. Za neke lakše i redje terete i ostali mogu da prodju

Po meni ko razmislja o pick up-u, nije daleko ni od kombija...
Moje misljenje za neke tovare dosta dobro i zahvalno vozilo.
Pogotovo danas ih ima da se bira do mile volje.

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

To si Deks potpuno u pravu. Ja gledao ove malisane i vidim da oni meni ne rade mnogo bolje poso od mog karavana. Onda gledao neke kombice i dodjem do zakljucka da mi ipak vise odgovara maksi kombi, tek to je da kazes nesto sto moze da primi i neke glomaznije terete.

Vozio sam neke kombije, izuzetna stvar.
Od par njih najdrazi mi je Ford transit maxi, 2007 god, nzm koji je motor, uglavnom ide kao besan, ja ga vozio 140km/h, koliko sam primetio moze jos prilicno.
Cak mi i ugodnija voznja nego u kolima.
Tako da sam i ja poceo razmisljati o nekom malom kombiju pa sam dosao do ideje o kamioncicu, 3 mesta napred a pozadi tovarni prostor i cerada ili bez cirade, B kategorija naravno.
Pratim oglase ali su prilicno skupi.
Ovde jedan ima Reno trafic slep, dovezao mi Rakovicu 65DV sa njim kao od sale.
Jedan isto sa Ford transit kamioncicem vozi po 3t tereta cesto, dodata jos jedna platna iza samo na gibanj i to ide bez problema.

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Kamioncic jos prakticniji, laksi utovar istovar, al sto kazes skupi dosta.
Kad spomenu Rakovicu, da li svaka ima otvor za reduktor prednje vuce i da li se samo on prisrafi ili mora u menjac da se doda neki zupcanik?

Ja se dvoumim između maxi pikapa i onih manjih kombija tipa Scudo, Jumpy...malo su skuplji ali veći prostor i nosivost a jeftiniji od kombija i manje glomazni.

Caddy 2.0SDI 2006 sam imao sluzneni nov novcat ja iz auto kuce isterao i vozio 450 000km
NEMAM ZAMERKE
Skoro isto vuce i pun 700kg prazan
odlican auto
Floridan pun ide kao fica a prazan kao jugo
Juri 8-9 banki i stigne svuda magare
Evo od jutros po bentu na dunavu preko granja i cuda i nekako nije mi zao
Otkinuo sam prosle nedelje crevo od cepa do rezervoara zalije mi 10l benzina nego creva 350din, a uvek imam nesto preko rezerve benzina ako bi plin otkinuo ili da mi nestane plina
Socijalni pikap do jaja 2m dugacak tovarni deo, grejanje odlicno to mi je naj bitnije danas sam se smrzao uz Dunav smo bili duva skida kapu sa glave i kisa u par navrata divota

Послато са M2006C3MII помоћу Тапатока

Meni ne treba da se tovari svaki dan, vise bi sluzio za voznju po lokalu, nekad da se prebaci seme do njive, ako treba da se donese nafta sa Nis-a:DNista preterano. Dobar Caddy nema ispod 5000e, a to mi je mnogo. Bolje onda uzmem Toyotu Rav4 sa kukom.

Ford Transit 2,3d i bog da vas vidi.
Najača fora mu je paljenje na 2 akumulatora na 24V. Na minus 20 pali na zub bez grejača.

Poslato sa PPA-LX2 pomoću Tapatoka

Najskuplji kvar je boš pumpa, to je oko 250 evra a sve ostalo je na nivou Golfa dvojke.
Naravno, zavisi na čega naletiš...

Послато са SM-A217F помоћу Тапатока

Највише ће требати да вуче велику приколицу у околини. Гледам да избегнем дпф, овде које видим са цдти моторима у селу имају не баш јефтиних проблема.

Nazad
Vrh