AUTOMOBILI - kvarovi, popravke i održavanje ...

Мотор није проблематичан? Код мене би требао да вуче приколицу па да се не залећем.

Kad kupuješ gledaj da ga hladnog upališ da vidiš da li dimi. Ako dimi treba da menjaš dizne.
Nisam ga vozio, a ljudi kažu da dobro ide i malo troši.
Obrati pažnju i na menjač, to je zloglasni m32 kome odu ležaji na gornjem snopu pa se čuje. Otvori prozor pa vozi na malom gasu i slušaj. Popravka je 300 do 400 evra.

Послато са SM-A217F помоћу Тапатока

Купићу већу, у плану је тандем приколица. Тамо негде у марту/априлу. Идем том логиком ако је југо могао да вуче велику приколицу моћи ће и 90 кс. На cars data стоји да може вући приколицу од 1300 кг.

Kad kupuješ gledaj da ga hladnog upališ da vidiš da li dimi. Ako dimi treba da menjaš dizne.
Nisam ga vozio, a ljudi kažu da dobro ide i malo troši.
Obrati pažnju i na menjač, to je zloglasni m32 kome odu ležaji na gornjem snopu pa se čuje. Otvori prozor pa vozi na malom gasu i slušaj. Popravka je 300 do 400 evra.

Послато са SM-A217F помоћу Тапатока
A tako se proveravaju dizne :D A ako puši na merač onda generalna?

Купићу већу, у плану је тандем приколица. Тамо негде у марту/априлу. Идем том логиком ако је југо могао да вуче велику приколицу моћи ће и 90 кс. На cars data стоји да може вући приколицу од 1300 кг.
Tom logikom ispada da moze. Mada znam kad su ljudi ovde kod mene vukli neku standardnu slepku, znaci nista preveliko i na njoj balirka za cetvrtaste bale, muku videli. Motor 1,4 hdi, brdoviti i krivudavi putevi, cesto je moralo druga i gas u patos.

Vukao sam ja tandem sa golf 2 dizel, oko 500kg njena tezina.
Moze da je vuce to nije problem ali za dalji put i nesto ozbiljnije je potreban veci i tezi auto.
Golfa je recimo mlatila dosta, oseti se nestabilnost dok neki tezi auto je ne oseca...

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Znam te prikolice sto smo nekad vukli, imali smo i mi jednu. Tezina prikolice oko 250kg, nosivost 300kg i preteramo frezu do njive ili jagnje ili nesto slicno. Sad ljudi vuku mnogo ozbiljnije prikolice i duge ture.

Zena mi imala jednom astru h 1.9dci 150ks 6brzina rucni mjenjac. Imao sam i vozio dosta auta al ono je islo kao nevrijeme ,auto koje izaziva da se vozi brzo. Sjecam se jednom bio lijep dan a ja isao negdje preko Manjace , pa neznam dalje gdje se islo , sam sa tim autom , a nesto mi doslo da divljam . To da je bilo snimati ,bilo je i ucesnika koji su pruzali otpor , ma kakvi .
Najtvrdji oras , smijacete se , bio neki kamion.🤣
Scania neka ,sleper,bez slepe,solo. Sigurno klinac neki vozio , nisam znao kako mogu da idu na takvim putevima sa ostrim krivinama i uzbrdicama ,al sasio sam ga . Kasnije jednom , bas otisli na pumpu da sipamo gorivo , kaze lik sto radi , kakvo je to ulje ispod?
Znaci na binzinskoj pumpi , mjenjac se bukvalno raspao , ispao komad kucista na asfalt i lezaj neki i ulje .
Srecom naletimo na isti polovan mjenjac , neko uzeo punta grande i skonta da neide kako treba , da je neko stavio opelov mjenjac u njega i objavi da prodaje . Sklopimo i na oglase .

..

Imao sam taj motor u Vektri C karavan.Kako je to išlo pa to je bio šou.A menjač automatik ali je imao i ono ručno +,-.Voleo sam je poterati malo žešće.

Послато са Redmi Note 9 Pro помоћу Тапатока

Nazad
Vrh