AUTOMOBILI - kvarovi, popravke i održavanje ...

Prenesi nam ti svoja iskustva sa 1.3 cdti motorima pa da nas i ti nešto naučiš.

Послато са SM-A217F помоћу Тапатока
Neka bitno da smo čuli za nov način provera dizni :D

1.3mjet i ostale oznake jedan od najugradjivanijih agregata :D Smešna potrošnja, još smešnije održavanje, samo kvalitetno ulje zbog malih kanala i uljanog španera i naravno lanca sa bicikle.

Da, baš tako, nov način za proveru dizni.
Nema potrebe da kupuje Opcom.
Ne budi bukvalista.

Послато са SM-A217F помоћу Тапатока

Ja bikvalista, a ti reče "ako dimi hladan treba da radiš dizne" :D Na euro5 mjet i ostalim značkicama loša dizna se manifestuje čuvenim stresanjem na paljenju od par sekundi i onda sve lepo i normalno, a dizne za mjet su stigle na loš glas jer ta 351 dizna nema rezervnih delova niti je moguća reparacija, samo nove :D pa onda razni "majstori" beži od tog mjet :ROFLMAO: A dizna kao dizna ima svoj vek, ali ne u Srbiji je to odmah problem i smeće od motora, jbg neće da traje kad se ceo vek vozi na rezervi i sipa iz kante :D

A onda isti ti majstori uzmu da rade mjet pa kad sklope polublok neće da vrti radilicu, pa opet smeće od motora.

A istina je da je mali zahvalan motorić, koji traži pristojno održavanje i retke posete pumpi :D

Mi smo naš kupili od prve vlasnice. Baš taj 1,3mjt od 90 konja. Postoji fabrička mapa za taj motor od 105 a navodno i 115 konja.
Kada sam uklonio dpf i isključio egr, učitao sam fabričku mapu bez tih dodataka, nisam hteo da mi 'stručnjaci' brljaju po mapi.
Originalnu mapu sam sačuvao za slučaj da moram vratiti dpf.
Sipam mu addinol full sintetiku, jer po mom iskustvu preporučena selenia ne zadovoljava.

Poslato sa PPA-LX2 pomoću Tapatoka

Има од 115 кс али то је првобитни мултиџет. Друга генерација има пливајући (опционо), дпф филтер и још што шта али мање снаге на папиру. Гледао сам по интернету и на крају звао машинску у фирми, каже мајстор купуј, дери пери мотор.

8ce72a0df41e146e942ec6e52efea334.jpg

Danas pick up defekt krenem iz BP i cuje se lezaj zadnjeg tocka posle 3km cujem zvizdi cvili skripi
Stanem a on vruc
Nastavim dalje posle 2km hoce da blokira
Stignem u selo gori i lezaj i pakne gas kuci
U cosku placa imam obicnu putnicku floridu i dignem je rujkanom skinem tocak glavcinom i dobosem raskopam pick up kad na pick up noje isti lezaj ladno ide dva konusno valjkasta 30206 i 30204
Sta ti je ZASTAVA nadjoh dva neka polovna u radionici i ubacih
Sutra u 06 idem na teren pa ocekujem bolju udobnost

Послато са M2006C3MII помоћу Тапатока

Код југа имаш хомокинетички зглоб са 22 и 24 шрафом. Исто тако код флориде. Исто буде весело кад напамет купиш део.

Imam otpad sekundarnih sirovina bukvalno iza coska, drugar drzi i svakodnevno sece auta tamo pokupim sta mi treba, ovu putnicku sam dobio na poklon ali je 1,4 a moja pick up 1,3 ili ti 1,1 cuvam je zbog vrata blatobrana prednjeg vesanja i menjaca drugo cerupaju moji kome sta treba
A na otpadu uzimamo isto sta kome treba nasi smo nema tu ni cene ni nista jedno odneses drugo doneses i tako
A imam jugo 55 2004g koji vozi cale i moju floridu 2008 vecinu delova pokupimo na otpadu kod KRULE-ta tipa poluosovine diskove kocnice cesto bukvalno nove, amortizere, motor ovo ono

Послато са M2006C3MII помоћу Тапатока

Koji pick-up bi preporucili za domacinstvo? Gledam nesto sa 5 sedista, da se moze skidati zbog veceg tovarnog prostora. Ima dosta po oglasima Reno Kangoo, Citroen Berlingo.

Послато са M2006C3LG помоћу Тапатока

Koji pick-up bi preporucili za domacinstvo? Gledam nesto sa 5 sedista, da se moze skidati zbog veceg tovarnog prostora. Ima dosta po oglasima Reno Kangoo, Citroen Berlingo.

Послато са M2006C3LG помоћу Тапатока
Ja imam Fiat Doblo i izuzetno sam zadovoljan. Cuo sam da je Caddy najbolji ali je i najskuplji pa ti sad vidi.
Navodno berlingo ima problem sa torzijom.

Kedišu sa TDI motorom, ne onaj sa SDI jer je trom i kilav.Takođe planiram kupovinu sledeće godine.Da li će biti Maxi ili klasika odlučiću kada dođe vreme za to.

Nazad
Vrh