AUTOMOBILI - kvarovi, popravke i održavanje ...

Kakva su iskustva sa automobilima uveženim iz Belgije?
Лоша,генерално ако хоћеш квалитет онда само Швајцерска или лично у Немачку или Аустрију. Белгија,Француска посебно Холандије су за избегавање од препродаваца максимално.

Због лимарије и пишем првенствено. А и за механику грешиш,није то више голф 4 или пежо 308 па ајд поправићу. Садашњи кварови могу да те укопају и то до добро ако купујеш изњакано а новије ауто.

Ено на ртс-у, сат емисија. Тема стара механика против нове механике. Кварови, сервисирање и одржавање.

Belgijanci prelaze najviše kilometara i zato ih uvoze jer relativno mlad auto i mala kilometraža a on obrnuo sat tri puta.

Jesam, manje više uspešno s obzirom da sam se upustio u popravku bez ikakvog iskustva i alata. Realno, ta glava nije bila problem za remont jer nije bila izdr.ana, raštelovana tj radila je besprekorno dok se auto nije slupao. Od stajanja su gumice propale pa sam pokušao osposobiti glavu čisto da se motor s vremena na vreme može upaliti. Kupio sam na sajmu u NS-u neke gumice ali nisu sastavile satićak vremena i opet je procurelo gorivo na sve strane. Tačnije dole na vazdušni filter. A i koliko se sećam prepunjavao je motor gorivom....
Inače, pre nego što sam bilo šta izvadio iz glave, obeležavao sam gde je šta bilo, na kom odstojanju, brojao sam koliko krugova sam odvrtao navoj da bi rastavio centralni ventil... ne sećam se sad baš svakog detalja ipak je to bilo negde 2003-2005 ali znam da sam na sve pazio jer sam hteo da operacija uspe.
Kasnije sam se susretao sa još 2 audia sa K glavama ali su oni išli na plin pa im nije bio bitan benzin. Dok nije došlo ovo da moraju na tehničkom raditi na oba goriva. Jedan je odustao od popravke auta a drugom smo menjali glavu motora jer je toliko produvao da je ledio isparivač nakon 2-3 km vožnje. Onda smo spojili ugodno i korisno pa se ubacila glava i usisna grana i karburator od stojadina. Auto se preporodio i vožen je jedno dve godine tako. Nažalost sad je i taj parkiran zbog nerealne procene vrednosti (ostavinska rasprava). Tako da prijatelju, svašta smo budžili i krpili u radionici dok smo se s tim bavili. A da mi je onda bio net i dostupnost informacija kao i alata kao što je sad.... eeee....
Ma daj :D

Ако може за нас са јефтинијим улазницама да се каже шта је К глава?
K glava ili ti K jetronic ti je prvi pokušaj da se izbaci karbutaor i krene ka direktnom ubrizgavanju.

Radi dobro dok je ispravan,kad krene da zeza onda kreću noćne more.

Posle je došla još veća noćna mora u vidu KE glave koja je došla sa prostom elektronikom.S nema dijagnostike čak ni uz pomoć dioda.Nego unimer u ruke i svaki senzor polako pešaka proveravaš, a unutra precizna mehanika i male tolerancije, a zasebnih delova nema :D

Najčešće prvo zvekne "dizna" za hladan start pa verglaš dugooo, pa onda krene polako sve redom pa kad dodje na remont onda je kasno.

Jedan Draško iz Zemuna se uspešno igrao sa njima ali i on je digao ruke.

Evo imam u garaži jednu od 190ke i jednu KE sa Sijere jer je Ford koristio isti sistem.

Neki mehaničar koji je to navodno uspešno radio, tvrdio je da treba 40 litara benzina i dan-dva da se šteluje.
Šta on tu radi, nisam hteo ni da se uključujem..

Poslato sa PPA-LX2 pomoću Tapatoka
Uglavnom je sve to bila kilava rabota :D Davnih dana drugar vozio XR3i ta K glava je dušu jela,čak nam je jedan elektroničar pravio i lambda kontroler da bi se koliko toliko ubola smeša, a smešu da našteluješ u optimum je nemoguća misija pa je na kraju klip izgoreo :D

Tražiću auto koji je vozila baba nedeljom do pijace ili deda sa kraćom desnom nogom. 😂 Ne tražim mlad auto, nisam solventan za takvu kupovinu, tražim mlađi 5-6 godina od sadašnjeg i to je to.

Bas tako. Od opreme desni retrovizor. Gledao sam ja skoro nesto sto je kupovano kod nas, em sto nema opremu, em sto je i kvalitet materijala losiji.

Ne žurim.Majstor mi svejedno nije slobodan da se malo vozamo pa taman kad skinemo kukuruz možemo u akciju.U ponudi ima svega i svačega.

Nazad
Vrh