AUTOMOBILI - kvarovi, popravke i održavanje ...

Iz nekog razloga napuni komore gorivom kada duze stoji. Pitao sam jel trosi ulje jer ako trosi ulje i takve simptome ima ima onda moze glava da bude losa tj tefloni pa kad stoji duze onda curne ulje i prilikom paljenja posle stojanja dimi dok ne sagori to. Kod tebe je ipak gorivo a ne ulje

Nekako najčešći model,čini mi se, Poršeovog oldtajmera kod nas.
Ako se setiš, pitaj ih da li ih interesuju delovi motora tj komplet motor iz Audia 100 koji je poprilično isti kao i Poršeov motor. Neće biti skupo.

Dok smo imali audi 100 c4, isto jedan majstor me ubedjivao da moze jako lako da izremontuje k glavu ali ga u medjuvremenu preduhitri kupac kojem je odgovaralo trenutno stanje, tj neispravna k glava.

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Moj drug dok je imao 124-ku sa tom glavom prvo sto su svi trazili velike sume za remont, a drugo sto niko nije hteo da garantuje da ce to da radi kako treba bar neko vreme. Tako da mi prosto neverovatno da je to toliko jednostavno, a mnogo ih ima neispravnih.

Neki mehaničar koji je to navodno uspešno radio, tvrdio je da treba 40 litara benzina i dan-dva da se šteluje.
Šta on tu radi, nisam hteo ni da se uključujem..

Poslato sa PPA-LX2 pomoću Tapatoka

Jel si remontovao neku?
Jesam, manje više uspešno s obzirom da sam se upustio u popravku bez ikakvog iskustva i alata. Realno, ta glava nije bila problem za remont jer nije bila izdr.ana, raštelovana tj radila je besprekorno dok se auto nije slupao. Od stajanja su gumice propale pa sam pokušao osposobiti glavu čisto da se motor s vremena na vreme može upaliti. Kupio sam na sajmu u NS-u neke gumice ali nisu sastavile satićak vremena i opet je procurelo gorivo na sve strane. Tačnije dole na vazdušni filter. A i koliko se sećam prepunjavao je motor gorivom....
Inače, pre nego što sam bilo šta izvadio iz glave, obeležavao sam gde je šta bilo, na kom odstojanju, brojao sam koliko krugova sam odvrtao navoj da bi rastavio centralni ventil... ne sećam se sad baš svakog detalja ipak je to bilo negde 2003-2005 ali znam da sam na sve pazio jer sam hteo da operacija uspe.
Kasnije sam se susretao sa još 2 audia sa K glavama ali su oni išli na plin pa im nije bio bitan benzin. Dok nije došlo ovo da moraju na tehničkom raditi na oba goriva. Jedan je odustao od popravke auta a drugom smo menjali glavu motora jer je toliko produvao da je ledio isparivač nakon 2-3 km vožnje. Onda smo spojili ugodno i korisno pa se ubacila glava i usisna grana i karburator od stojadina. Auto se preporodio i vožen je jedno dve godine tako. Nažalost sad je i taj parkiran zbog nerealne procene vrednosti (ostavinska rasprava). Tako da prijatelju, svašta smo budžili i krpili u radionici dok smo se s tim bavili. A da mi je onda bio net i dostupnost informacija kao i alata kao što je sad.... eeee....

Брат је исто решавао тако на плин, и знам да је свима говорио на бензин не пребацивати ни под разно. Наравно, мислим да је већина завршила каријеру баш због техничког. Али то је било пре х година.

Ако може за нас са јефтинијим улазницама да се каже шта је К глава?

Систем убризгавања. Специфичан, мислим да је ауди први убацио у петоцилиндричне моторе. Нешто слично пробао бмв, и после прешли на ефи.

Ne razlikuje se jer to nije glava motora. Kad se kaže ili napiše K glava misli se na deo iz sistema za ubrizgavanje. Na linku broj dva, pozicija broj pet. Na linku broj jedan, poprečni presek iste. Link broj tri-sistem ubrizgavanja.

Da,pretpostavio sam da su taj sistem kod nas tako glupo preveli ili nazvali ,a nema veze sa vezom.Svi spominjete k glavu i verujem da je vecina nas mislila da je to cela glava motora nesto posebna a u stvari je samo sistem ubrizgavanja ....Lepo pise na netu fuel injection system ...odakle je neko dosao do naziva K glava jbt ....

Nazad
Vrh