AUTOMOBILI - kvarovi, popravke i održavanje ...

A rezervoar jel čišćen?

Hoće da povuče iz njega pa da napravi usko grlo i tako povećava pritisak,retko ali se dešava.

Није диран. Зар не би онда нека дизна трокирала? Мада и сад хоће понекад неравномерно да ради, али ради тако да се не дира. Колико заставин ефи мотор има мање бољки са горивом или боље трпи.

Нисмо баш толико растурали, али добро је знати за следећи пут.
Uništio je mene jedan E46 dok nisam našao šta je.

Sve novo par dana radi lepo,onda jedan dan pun gas on krene da nabija pritisak ode u safe mod I tako drži pa opet normalno.

E onda skidanje svega i produvam kad izlete parče :D

Čovek dao para i para na njega, radili ga svi živi.

Tako je mene pre x godina drndao Audi jaje 1.8 sa k glavom.Upali počne da trokira, crna dimčina kao kod Pere ložača.Rezervoar benzina spiči dok kažeš ašov i tako, nekad sve normalno a kad poludi haos.Svake subote u servis, već su znali majstori da ćemo doći. 😂 Sve u redu a nešto ne valja i onda smo rešili da ubacimo dizel motor, time smo rešili sve probleme i navozali se pošteno posle toga bez ikakvih problema.

Та бољка код свих немаца звана к глава или бошов полумеханички систем убризгавања се решава уградњом плина. Бензин се не користи иначе побрљави. Карбуратор може али лакше је уградити плин него све вадити.

Ja nešto mislim da se k glava i plin u opšte ne vole...bar su mi tako prenosili drugi...plin na karburatoru radi savršeno...
K glava je super stvar,al nema ko da popravi te stare krševe...ni za karburator nema čestitog majstora...

Ако хоћеш да пребациш са тог типа убризгавања горива на карбуратор чека те озбиљно планинарење. Боље средити док још ради и возити само на плин. Овде је један решио да савршено исправан заставин ефи мотор врати на карбуратор зато што му један рекао да кад се поквари не вреди поправљати. Он послуша, стуче паре и прода за 400 € зато што је тешко палио.

Golf 4 1.6 16v kad stoji 24 48 dana nece da upali. Vergla i kada sastavi radi lose, trokira, kao na 2 3 klipa. Za to vreme dimi jako mnogo, smrdi benzin i zacrni svevice. Zatim proradi i sve je ok. Kada se pali svakih 12h radi bez greske.
Stavljene nove dizne, klapna gasa i eger ali bez rezulta, cena kao pola auta :-( a ne radi i dalje.
Primetili smo kada je pun rezervoar da losije pali nego kada je manje od 1/4 pa sada sumnjam na taj evap vetil. Veca su isparenja kad je pun i ne cujem da zuji, kucka sta vec treba.
Trosi li ulje?

Nemam sad ni jedan sa k glavom, al imam golfa sa karburatorom,i ima neku elektronsku diznu,viču je monopiont,e sad kod mene to još nekako funkcioniše al drugaru se to pokvarilo,popravka košta oko 350e,što mi je baš puno za jednu diznu...opet neki drugi prijatelji imaju na starom poršeu i mečki k glavu,i onda iz njihovog iskustva znam da je to njaka samo takva...
Al tako ti je to kad hoćeš da teraš old tajmere...

Могуће, тако је решено код 1.4 фиат типа и флориде. Али толико да кошта, као једна дизна али повећа која сипа гориво директно у грло карбуратора, има и код ладе ниве тако нешто.

Ni mm za jednu godinu ili pak servisni period 9-10 000 ali sam imao situaciju da smo isli do Jagodine za 1maj. NS Jagodina NS palo sa max na min. Znaci da moguce da vecim obrtajima od 3500 trosi. Nakon toga sam uradio mali servis i ulje je ok ali nisam isao na duze i brze voznje.
Da merim kompresiju na sva 4 klipa?

Ma daj ti njega u oglase i uzmi tdi,i da te ne boli glava..
Jel taj tvoj fsi benzinac?

Poslednja izmena:
Ne 1.6 16v mislim da nema golf 4 FSI,
da krece od golf 5.
Dao bi ga u oglase ali kad sam ulozio na dizne eger i klapnu kao pola cene auta onda reko da ga vozim jos pa menjam za godini dve dana :)
Sa druge strane treba dodati dosta za mladji auto, a znate kakvo je stanje u zemlji...

Nazad
Vrh