AUTOMOBILI - kvarovi, popravke i održavanje ...

Ne, nema nikakve dodatne pumpe, rezervoar nema pregrade....
Ne bih ja bio ovo što sam, da nisam skinuo kompletan rezervoar sa auta...😅
Prije toga sam istočio sve gorivo iz njega...
Onda demontaža kućišta pumpe i plovka...
Provjerio unutra , ima li kakvog smeća, i oprao vodom i ostavio da se osuši na Suncu, a za to vrijeme se zabavljao kućištem pumpe goriva...
Na ovo što je ukazao kolega @zerc nisam obratio pažnju, mislim konkretno na primjedbu oko creva, i na to ću osobito obratiti pažnju kada sledeći put ova problematika stigne na red...

Момо, то имају аутомобили са мало јачим перформансама. Па код наглих убрзања или јачих г сила пумпа остане без горива. Величина и облик резервоара исто игра улогу.

Привремено
c2b1585c39a4583b01f29686a9463eee.jpg

Treba mi savet za servis anlasera. Prilikom paljenja cula se ona skripa, kada se bendiks ne odvoji od zamajca.
Stavio sam nov automat, jer sam mislio da njegov nema snage, i bendiks sam menjao, i stavio tovat masti. Ceo dan je lepo odvajao bendiks, sve super. Ostao auto preko noci, i ujutru na hladno opet skripa. Posle, u toku dana, opet sve ok. Ja cu njega ponovo da otvorim.
Mislim da je problem delimicno ostao zbog tovat masti, pa sam kupio grafitnu. Na sta jos da obratim paznju, a da moze biti povezano? Ja sam ga sprejom ocistio samo, sada cu detaljno u benzinu, ne znam zasto to nisam uradio prvi put, al ajd...
Jesi li gledao kakve su caure? Možda blokira rotor kada ga automat "pusti" jer ga opruga vraca. Možda je negde usekao prorez pa zapinje

Nisam ga skroz rasklapao do najsitnijih delova. Malopre sam ga opet otvorio i oprao svu mast u benzinu. Za sada lepo pali, videcu ujutru kada odstoji malo. Jel ima caura na osovini po kojoj klizi bendiks? Ta osovina kao da ima malo lufta.

Jel zna neko nekog dobrog majstora za wv okolina novog sada,temerina

Sent from my 2107113SG using Tapatalk

.Imam dilemu oko novog zakona o saobraćaju,naročito deo oko auto kuka. Koliko vidim ima tu nekih izmena ali ne vidim da li će u buduće morati da bude upisana u saobraćajnu dozvolu ?

Bez nepotrebnih dozvola i troškova za manje prepravke

Ovu promenu smo najavili još u martu mesecu. Naime, za manje prepravke na automobilu, kao što je recimo zatamnjivanje stakala ili ugradnja kuke za vuču neće više biti potrebna potvrda proizvođača o saobraznosti, koja se da podsetimo kod nekih naplaćuje i do 100 evra, niti će biti obavezan tehnički pregled. I ovde moramo da preciziramo: spisak svih prepravki za koje neće biti potrebna tehnička dokumentacija, biće takođe definisan novim Pravilnikom o ispitivanju vozila, koji je trenutno u izradi i za koji je zadužena Agencija za bezbednost saobraćaja. Za sada je izvesno da će to biti zatamnjivanje stakala i ugradnja kuke, ali se svi nadamo da će biti još olakšica.

Као олакшали а закомпликовали. Не треба ти одобрење произвођача аутомобила за уградњу куке. Остало све стоји. Већ произвођач куке "гарантује" за уграђени део. А то не може свако. Биће игранке опет на техничком....

Као олакшали а закомпликовали. Не треба ти одобрење произвођача аутомобила за уградњу куке. Остало све стоји. Већ произвођач куке "гарантује" за уграђени део. А то не може свако. Биће игранке опет на техничком....
Па ако узмеш атестирану куку нема игранке.

Polako, kupuješ kuku za određeni tip vozila, namontiraš i Ideš na atest i dobiješ uverenje sada po novom sa tim uverenjem pravac sup. A ranije si sa uverenjem išao na tehnički pa onda u sup.

Nazad
Vrh