AUTOMOBILI - kvarovi, popravke i održavanje ...

Ovo je standardna kožica sa porubom koja se kupuje, nije ti majstor ovo pravio.

Video sam ovo sa Sapatnikove slike na par automobila i uopste mi to ne lici na neki kvalitet, tesko da ce trajati godinama.

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Ima neki za presvlacenje okolina bg 100e al kazu vrhunski odradi. Ima i neki klip na yt

Sent from my 2107113SG using Tapatalk

Treba mi savet za servis anlasera. Prilikom paljenja cula se ona skripa, kada se bendiks ne odvoji od zamajca.
Stavio sam nov automat, jer sam mislio da njegov nema snage, i bendiks sam menjao, i stavio tovat masti. Ceo dan je lepo odvajao bendiks, sve super. Ostao auto preko noci, i ujutru na hladno opet skripa. Posle, u toku dana, opet sve ok. Ja cu njega ponovo da otvorim.
Mislim da je problem delimicno ostao zbog tovat masti, pa sam kupio grafitnu. Na sta jos da obratim paznju, a da moze biti povezano? Ja sam ga sprejom ocistio samo, sada cu detaljno u benzinu, ne znam zasto to nisam uradio prvi put, al ajd...

Imam i ja problema s autom...
Svakodnevno vozim do posla (nekih 45 km u jednom pravcu) i primetio sam gubitak snage i trzanje, ALI samo kada mi kazaljka pokazuje zadnju četvrtinu goriva u rezervoaru...
U početku...
Kako vrijeme prolazi, problem se pogoršao, i sada već kada kazaljka pokazuje nešto manje od pola rezervoara goriva, kreće trzanje i gubitak snage, uglavnom pri preticanju drugih vozila...
Da napomenem, ne vozim preterano brzo, nekih standardnih 80-90 na sat i problema nema...
Čim krenem u preticanje, ili hoću brže, počinje secanje...
Kao da ne dobija dovoljno goriva...
Benzinac je u pitanju...
Šta može biti ?
Zamenio sam filter goriva na vodu od rezervoara do motora....
Električna pumpa goriva u rezervoaru ?
Senzor pritiska goriva ?
Ili nešto treće ?

Prljavo sito na pumpi u rezervoaru.Komšiji sam izvadio list od lipe sa sita odkud u rezervoaru nemam pojma. Iz Beograda dolazio 2 sata 60 km/h pa 50,40,30,20 i jedva se dovukao.

E vidiš, to nisam uspeo da odradim...
Što je najgore, ne znam koliki bi pritisak trebala da daje...
Skidao sam celo kućište pumpe, i skinuo samu pumpu, i probao je u jednom balonu s gorivom, ona "gura" benzin, upravo, "radi"...
Ali, da li radi kako je predviđeno ?
Ford Fusion 1.25 benzin je u pitanju...

Дотрајала пумпа за гориво. Замени уложак пумпе то ти је 20так евра. Не зезај се са тим. Можеш да сипаш адитив за чишћење дизни помоћи ће мало. Проблем је што пумпа не држи притисак колики је потребан у линији. То можеш да приметиш кад возиш равномерном брзином а ауто сваких 4-5 километара остаје без горива и треба времена да повуче или угасиш ауто па опет упалиш. И обавезно заменити филтер горива или се проблем врати због прљавштине у гориву.
378d90fd22ae19b2d09d025111fa52b9.jpg
1af0bdb7aa46818aa67f9f700efa1663.jpg
2dd3984373732ea7cae738f298b27413.jpg

Proverio si da li je crevo koje vezuje ulozak pumpe sa kucistem pumpe celo? Kod mene je bio taj problem i dok ima goriva u rezervoaru iznad rupe, to radi, kad spadne ispod rupe, pocinje cirkus.

Највише што сам успео да потрошим из резервоара је скоро 40 литара без проблема, а некад почне да зеза кад има 12-15 литара. Приметио сам да је проблем био веома изражен по топлом времену а мало горива у резервоару - око резерве. Мајстор ми је рекао да је пумпа при крају. Сипао средство за чишћење дизни како ми је рекао то је мало побољшало ситуацију. Заменио пумпу и вози даље. Наравно није бош као оригинална зато сам одмах узео две заменске за 5200 динара.

Eh da ne zaboravimo: oprezno sa sredstvima za ciscenje. Ako je sistem dosta prljav, postoji mogucnost da pokrene svu tu prljavstinu i zacepi dizne. Onda opet posao da se sve to sredi..

Proverio si da li je crevo koje vezuje ulozak pumpe sa kucistem pumpe celo? Kod mene je bio taj problem i dok ima goriva u rezervoaru iznad rupe, to radi, kad spadne ispod rupe, pocinje cirkus.
Neka auta imaju to dodatno crijevo koje povezuje kuciste i ulozak , a neki vuku samo sa donje strane . Da nema taj ford kao neka auta jos jednu dodatnu pumpu? Npr auta koja imaju rezervoar podjeljen u jednom dijela na 2 dijela pa pomocna pumpa prebacuje kad je manje goriva?

Nazad
Vrh