AUTOMOBILI - kvarovi, popravke i održavanje ...

Menjao je samo motor,prvi motor je izdrzao 600k,drugi je zbog greske oko zamene ulja izdrzao puno manje ,to je misaona imenica za sve ove jeftine automobile koji se voze po Srbiji.

Vecina u Srbiji ni ne menja ulje na tim jeftinim automobilima :) + ti sto te kilometraze doguraju ne voze malo km godisnje i kratke relacije-pali\gasi sto spada u teske uslove.To je kao ona prica bembara losa jede delove,nije kriv auto nego prethodni vlasnik sto nije odrzavao auto pa kod 2 vlasnika doslo sve to na naplatu.

Poslednja izmena:
Sta god da je,ne moze se porediti kvalitet tih americkih kamiona i ovih nasih igracki koje vozimo.Ni BMW,Mercedes i slicni nisu sto su bili,jednostavno ova nasa Evropska vozila su u drugoj klasi spram americkih.

Па како ово поредити са европским аутомобилом кад овај има две круте осовине, такав трап је у нормалним условима неуништив. Путеви су бољи. Мотор растерећен, врти се на малим обртајима а велика просечна брзина. У европи и америци појам вожња у локалу је неупоредива.
Е сад одржавање оваквог возила поготово дизела у америци.

Kod nas vozila koja se voze na otvorenim putevima mogu da predju ogromne kilometraze uz minimalno odrzavanje.
Secam se OMEGA B 2.0 16V sa predjenih 560 000km. Kupljena kod nas i koriscena kao sluzbeno vozilo, a put BG-NI joj bio skoro svakodnevnica. Motor nije pipnut, menjac takodje, cak ni amortizeri mislim da nisu menjani. Sto je najbitnije i posle te kilometraze i dalje u odlicnom stanju.

Do pre mesec dana sam imao Merivu 1.8 16v. Na satu trenutno 550.000 ,a sa 90.000 ubacena u taxi. Potrosnja ulja joj je bila oko 0,7-1 l na 10.000 , mada sam joj cesto menjao ulje i na 15-17.000. 🙂

Vecina u Srbiji ni ne menja ulje na tim jeftinim automobilima :) + ti sto te kilometraze doguraju ne voze malo km godisnje i kratke relacije-pali\gasi sto spada u teske uslove.To je kao ona prica bembara losa jede delove,nije kriv auto nego prethodni vlasnik sto nije odrzavao auto pa kod 2 vlasnika doslo sve to na naplatu.
Redje menjaju ulje i stavljaju delove iz najniže klase ovi što kupe BMW, a ne mogu pošteno ni Juga da održavaju :) Pa su tu razne kombinacije i eksperimenti.

A najjace mi kad nasi trgovci napisu za domaca bmw vozila - "ocuvan" a potukose se oko njih gurbeti i napaljeni klinci. Garant ih saltaju na 1000obrtaja i voze 50km/h 😂
Lampica i qraca na sve strane dogradjeno. Jos kinesku multimediju kad uglave pa se sa tim jos i dice. Kao da ce neko gledati spot i voziti. Odmah se setim imt-a i rakovica iz Indije pa kad ih indusi nakite perlama i djindjuvama 😂

Kad je neko srećan i kapija mu se ždrebi.
U petak imao zakazan tehnički pregled i registraciju.Odem u zakazano vreme, sve odradili i prešli na valjke.Prednji točkovi prešli, 'ajde na zadnje, puče crevo od prednje leve, izgubi i zadnju desnu...miline.

Ne kažem ništa, desilo se a nije mi prvi put.Imao sam isti defekt pre x godina na istom tehničkom pregledu sa drugim autom.

Без зезања, после техничког прегледа увек неки квар. Да ли ситница или нешто озбиљно нешто се деси. Последњи технички отпало једно светло од таблице, поломили раткапнне и скинули све наслоне за главу да ставе у други ауто да прође технички. И заборавили да врате. Сад био тамо и никад више. Још и заглавио систем па ауто остао преко викенда. Кад растуре овако југа шта раде са скупљим возилима кад не видите.
А лепо сам ишао годинама на други технички али није било оволико проблема за све године као сад.

Čega sam se sve nagledao na poslu, kaže mi lik majstore malo mi je truo auto a ja mu izvučem patosnice iz kanala, a on kaže daj mi pop nitne i tablu lima ima da zakrpi rupu očas posla. 😂

Ista prica svuda. Pokidali rucicu za otvaranje vrata. Odvalili staklo lampice za tablice. Otkinuli rucicu menjaca. Razvalili oklop kljuca. Polomili ratkapnu.
Kao na test drajv da se vozi

Uz dužno poštovanje ali koliko ljudi zalepi, zaglavi, zakuca neke stvari, purpen penom krpe sajtne i sve pod izgovorom ma neće valda i to da gledaju, valjda neće da se vidi,sve po onoj staroj drži bure vodu dok majstori odu.Neki ljudi misle da na tehničkom pregledu rade veverice.od svojih 27 - 28 godina staža 20 mi je na tehničkom svega i svačega sam se nagledao i naslušao.

Ај кад си последњи пут видео ово на југу а да је дошао на преглед? Има тога што пишете и тај опет прође технички са све попнитнама, пурпеном, прелепљеним рупама са селотејпом и префарбани. И шта још не. Одржавам ауто за себе а не за технички, и кад дође тај један дан више има хаварија него цела година уназад јурцања.
6faa6cdeb413c960a404b8a383802f79.jpg

Kolega @pidikanac mislim da gresis i da ljudi ne pokusavaju da prave debile vas kontrolore, nego pokusavaju da provuku svoj krs jos jednu registraciju jer nemaju svi sredstva u datom momentu da bace taj postojeci krs i kupe bolji.

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Nekada davno, dok sam vozio keca, svake godine odlazio na najlon, nakupovao novih delova za tipa 50 maraka, sutra dan se valjao pod njim, sve izmenjao, od kočionih klipova, paknova, pločica, spona, ramena, lonca auspuha,....da bi uvek bio ispravan, i tako svake godine, a onda sam kupio samo Opela, i zaboravio majstorisanje oko auta. Jednom godišnje redovan servis, i svakih par godina, kad zatreba koja sitnica, tipa pločica,...

Kolega @pidikanac mislim da gresis i da ljudi ne pokusavaju da prave debile vas kontrolore, nego pokusavaju da provuku svoj krs jos jednu registraciju jer nemaju svi sredstva u datom momentu da bace taj postojeci krs i kupe bolji.

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока
Ne živim ja na Jupiteru, svestan sam gde i kako živimo. Takođe mi je poznato da je svakom potreban auto i da održavaju auto koliko mogu ali postoi i ogroman broj bezobraznih koi namerno pokušavaju da prevare kontrolore na razne načine. A ne mali broj puta sam i ja i kolege skidali sa svojih auta naslone za glavu, davali svoju prvu pomoć, menjao sijalice na licu mesta iako se to nesme itd.

Nazad
Vrh