AUTOMOBILI - kvarovi, popravke i održavanje ...

Треба да се убрза пренос и то је најјефтиније (читај има на стању) решење само да одговара преносни однос. Тражио на интернету не могу да пронађем тачан податак.

Brza je direktna a spora preko zupčanika.
Ne vidim razlog za ubrzanje ako sa menjačem od 5 brzina može ići 180 na sat.

Poslato sa PPA-LX2 pomoću Tapatoka

Čelične felge kod nas su 40-50€, a Al su 100-200 zavisno koliko fensi se žele.
Preko nekih veza dolazim do malo korištenih polovnih Continental i Michelin guma za povoljne novce pa me ne interesuju budžetske nove gume. Neuporedive su po svakom osnovu..

Poslato sa PPA-LX2 pomoću Tapatoka
Koji je ,otprilike , sistem dolaska do dobrih polovnih guma , ako nije tajna ? Da pokusam skontati dali bi ovamo na slican nacin moglo ?

Није за ауто већ за машину. Да улаз буде излаз и тако убрзати а брзи ход да буде 1:1. Ваљда се неће разлетети. Нешто слично хоћу да направим за мотокултиватор. Има делова али фали инжињера, сви смо приучени па у ходу решавамо.

Vec nekoliko sezona vozim zimske gume (prave zimske ne kombinacije) i ljeti , ne vidim neke nezeljene nuspojave osim za nijansu da su bucnije i kad su velike vrucine na krivinama malo cvile. A sto se trosenja tice , izdrzace 35000-40000km , vise i ne trebaju. A kladio bih se da su bolje na kisi nego vecina jeftinih ljetnih guma.

Koji je ,otprilike , sistem dolaska do dobrih polovnih guma , ako nije tajna ? Da pokusam skontati dali bi ovamo na slican nacin moglo ?
Poznanik drži autoplac, i kada stigne auto koji ima dva seta guma onda recimo jedan set dogovaramo. Takođe, drži i autootpad na koji dovozi oštećena vozila iz Fr i Ch gde uvek ima dobrih godinu/dve starih guma..
Poslednji Continental set letnjih guma sam dobio za 100 evrića.. Jedna takva guma(doduše nova) je koštala u radnji oko 120€.
Svako pravi svoju računicu i mnogi ne želi da se bave sa ovakvim stvarima nego kupuju novu budžetsku gumu što, naravno, ima svoje prednosti.

Samo treba imati i oko.
U katalogu , doduse traktor al nebitno , za vijke koji stezu korpu kvacila ,8mm,stoji da idu 8.8 , a neki majstori kazu da stavim tu 10.9 ipak ?

Poslednja izmena:
Imam problem na astri k, blokira mi prednji levi, tocak, bio u servisu odradili nove komplet kocnice, ulje, sve krenem kuci 20km ono ponovo isti tocak jebava. Koji mu **greška?

Ako ima osigurače na pločicama skini ih i kada staviš pločicu na njeno mesto mora da bude labava, da ima lufta ovako je knap i nemože da se odvoji od diska. Ili razraditi klip.

Cilindar ili zapekla ona dva srafa sto drze spoljni deo kljesta. Mada oni dolaze u kompletu sa plocicama, verovatno su zamenjeni, ali proveri. Ja sam pred more a VW menjao diskove i plocice i stavio keramicke, prvi put da su mi felne ciste. :)

Opel corsa C benzinci 1.2 i 1.4 motori al imaju lanac ili zupacasti? Godista 2005,2006 .twinport

Poslednja izmena:
Још једна тригерова метла.

Jak skec:).To je samo dobro da se hvalis kako si dostigao tu kilometrazu a sve menjano 100 puta...i da moze motor da izdrzi( recimo radi poente) gde je sve ostalo na autu? u stvarnosti daleko ranije ces da pomislis `Da prodam ovo i kupim nesto mladje da ne prosipam pare u bunar`.

Nazad
Vrh