AUTOMOBILI - kvarovi, popravke i održavanje ...

Ona stara wintera kad se provoza leti malo asfaltom ona plastika dodje do izrazaja i trenje je skoro nikakvo.
Po snegu lose ide a leti se ne trosi mnogo tako da je to po meni vise letnja guma ako se ne prelazi 30-40km/h

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Na mojoj Mazdi 6 su bile zimske Matador vizio ih jedno leto i sada ih skinuo i stavio letnje druga pesma a svaki dan prelazim oko 120 km i razlika je očigledna.

@mirosti Vidim po netu da imaju problema sa automatskim menjacem,tj hoce da mesa atf ulje i vodu preko hladnjaka ispred motora.Po oglasima su nazalost vecinom ,tj skoro svi su sa automatskim menjacem,a nisam nikad vozio auto sa automatskim menjacem da bih znao koliko treba da vuce dobro spram manuelnog kad stiskas gas,mislim zbog pretvaraca,wranglera pa i lamela u menjacu.Nzm da ocenim jel menjac dobar ili proklizava.Kontam ako su lamele lose mora se videti po ulju da ima materijal od lamela u istom,u suprotnom ako je ulje cisto onda je mozda wrangler otisao .....valjda.

Ja uvek imam i zimski i letnji set. Taj dodatni set me kosta 250 evra ili kad podelim na 4 godine koiliko ga vozim to dodje 60 evra godisnje. Proslo leto mi je biciklista izleteo i zakocio sam na manje od metar od njega. Da sam imao neke stare zimske gume verovatno bi sada lezao u zatvoru. Inace prelazim oko 12000 kilometara godisnje.

@mirosti Vidim po netu da imaju problema sa automatskim menjacem,tj hoce da mesa atf ulje i vodu preko hladnjaka ispred motora.Po oglasima su nazalost vecinom ,tj skoro svi su sa automatskim menjacem,a nisam nikad vozio auto sa automatskim menjacem da bih znao koliko treba da vuce dobro spram manuelnog kad stiskas gas,mislim zbog pretvaraca,wranglera pa i lamela u menjacu.Nzm da ocenim jel menjac dobar ili proklizava.Kontam ako su lamele lose mora se videti po ulju da ima materijal od lamela u istom,u suprotnom ako je ulje cisto onda je mozda wrangler otisao .....valjda.
Ako ti se auto baš sviđa, a sumnjaš na menjač, raspitaj se za cenu remonta/servisa pa toliko spusti cenu.
Remont je verovatno oko 800e, ali možda ti i netreba.
Automatski menjač vuče dobro, čak i bolje od manuelnog ako je sve u redu. Brzine mora menjati jasno bez proklizavanja, ako je ispravan.
Wandler(majstori kažu wrangler:haha:), retko zeza ali nije ništa nerešivo..
Ja volim automatike te stare generacije, jer jako glatko polaze nema problema sa kvačilom, plivajućim zamajcima i čudima/mudima.

Данашњи трошак. Било је мало теже пронаћи леви +. Бош је цркао после 13 година, нисам нашао одговарајући и узео сам фајерсел. 8500 динара са три године гаранције.
a616954f041892f8afbccf9af6c4eb3f.jpg

Cije je proizvodnje taj akumulator?
Dosao nam na jednom traktoru kupljenom, videlo se po njemu da je star najmanje 3-4 god, kod nas je sluzio jos sigurno 6 god.
U mom kraju nikad taj brend nisam video u prodaji.

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Koliko znam kopija enerdzajzera… kod nas je sluzio xx god. Samo je stara vesna presisala, a svom cenovnom rangu vrhunski akumulatori - moje misl.

20 godina ih koristimo (otkad je je black horse postao ono što je postao). Prvo Energizer a posle Fire cell, otprilike je sada treća generacija u svim traktorima i automobilima, nijedan nije manje od 7 godina trajao.

Када те винтере и остале м+с гуме добију карактеристичан сјај као да су од пластике иде замена без обзира на шару, могу да буду веома опасне по киши. Могу да се оштете за пар хиљада километара, брза вожња, тежак ауто. Ко вози по локалу издржаће и неће се приметити. Можда има и до геометрије трапа па троши гуму, или притисак у гуми није одговарајући.
Немојте лупати **greška, м/с користим одувек,правим око 30 000км годишње са аутом плус возила сва имају м/с ,нека ц теретне још на то и никад нема проблема. И не возим само локал и не возим споро. Гума ако не ваља и нема шаре није битно да ли је м/с или летња. Те приче скине се за седмицу,годину,нема трења и сл ствари маните.
И за мене није јефтиније имати 2 пара па мењати,јер би у том случају морао да имам 64 гума да мењам.

Путин, то се зове срећа а не **greška као што сте написали. Доста возим по атару баш те м+с, и џабе шара, пре ће да почне да дими него да повуче у неким ситуацијама.
Е ми смо у причи навели чувену винтеру, мислим да имам један пар из 2011, шара добра али заменио сам из из здравствених разлога. За даље од саве ескимо не знам, немам потребе за скупљим и бољим гумама.
Ено алексић мото је прешао са стојадином стару југославију, 5000 километара и задње гуме је видно потрошио већ са неких 3000 километара. Марку гуме не знам.

Путин, то се зове срећа а не **greška као што сте написали. Доста возим по атару баш те м+с, и џабе шара, пре ће да почне да дими него да повуче у неким ситуацијама.
Е ми смо у причи навели чувену винтеру, мислим да имам један пар из 2011, шара добра али заменио сам из из здравствених разлога. За даље од саве ескимо не знам, немам потребе за скупљим и бољим гумама.
Ено алексић мото је прешао са стојадином стару југославију, 5000 километара и задње гуме је видно потрошио већ са неких 3000 километара. Марку гуме не знам.
Шта је ту срећа? И дими гума у атару,са југићем? Јел ме зезаш? Возило које вуче приколицу са 2т терета константно на њој,има мс гуме старе 2.5 године,прешло је 44 000 км са њима. Шара је на око 6 мм сад и теретне су,значи ц. Шта је ту срећа?
Наравно летње зими не би користио никад,ал зато мс без проблема.

Па на асфалту. Не написа марку гума.
Него је ли ми са јефтинијим улазницама не можемо да пишемо искуства? Или сам нешто пропустио.

Па на асфалту. Не написа марку гума.
Него је ли ми са јефтинијим улазницама не можемо да пишемо искуства? Или сам нешто пропустио.
Наравно да не, само шта то наопако вучеш са југићем да палиш гуме по атару(за атарски сматрам земљани пут).Те конкретно су Барум.

Nazad
Vrh