petarkrsmanovic
Član
Pa ko je pravio 2.0dti? GM?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Mali rezime za Fokusa 1.8TDDI :
Letos je uradjen mali servis bez filtera goriva i kostalo je oko 7-8 000 din,posle ode alternator i popravka 50e, pred jesen promenjen filter goriva i alnaseru promenjene cetkice(stvarno bolje vergla) i to zadovoljstvo je kostalo 3200din, e sad je dosao na red veliki servis sa sve lamelom,korpom i druk lezajem bez zamajca. Svi delovi su u kvalitetu i sa rukama je doslo 55 000din, sam komplet kvacila 200e skoro pa OK cena, ali obican spaner je kostao 100e, pumpa za vodu 40e ...
Tako da uopste nije svabo jeftin za odrzavanje, Peugeot 2.0 HDI 90ks je dooosta jeftiniji za odrzavanje od svabe.
Kod nas u selu je izgleda hit imati Land Rover Frilender. Mladi poljoprivrednici ih kupuju ko biciklove. Kad pocnu predavanja u klubu poljoprivrednika nece znati koji je ciji.
Kada je se vec pokrenula diskusija o motorima sa lancem, koji jos svapski motori imaju lanac? Zanimaju me BMW i Mercedes starije proizvodnje 20+ god. I da li Mecka 250d petak ima lanac?
Bilo je reci o tome na MB klub Srbija. Glava sa OM 605 pase na OM 602 ali se moraju menjati i klipovi jer 605 ima 20 ventila. Dakle, ako glava pase i blok je verovtno isti s tim da je to relativno skup sport .Svi mercedesi imaju lanac .cak mislim i a I B klasa,pa i ovi najnoviji,su sa lancem,
tomo,nisu isti blokovi nikako to mozda samo na oko,ali jako malo delova su isti,cak ni kod istog modela imqa razlike,ne znam tacno koji ali isti motor,ista kubikaza,jedan ima jednoreni lanac na rzvodu,jedan ima dupli...
Baća taj se još nije ni razradio.
Ko je proizvodio 2.0dti motore?Petre, ISUZU je 1,7 i on nema lanac, a odrzavanje je za njega opalija. Bas onako japansko.