AUTOMOBILI - kvarovi, popravke i održavanje ...

Ja sam u novembru 2016 na proslom autu kupio sve 4 zimske gume (hankook). Prednje sam menjao 2021 a zadnje 2022 (kupio sve 4nove zimske opet) i posle mesec i po dana sam auto prodao sa njima. Gume su bile fino potrosene pa su zato menjane. Vozio sam i leti i zimi, isao vise puta preko granice. Prosecna kilometraza godisnje mi se krece od 25-30k tako da te price set zimskih+set letnjih i nije tako lakomislena dok sa finansijske strane kada se uracunaju dva seta guma + dodatne felne onda bi se dobro zapitao sa mojom kilometrazom koliko je to isplativo jer vecina proizvodjaca guma preporucuju koriscenje guma do 5god starosti

Rabljeni set felgi se, barem kod nas u HR, može povoljno kupiti i to je investicija koja traje najmanje dok imaš taj auto. Kod kilometraže koju si naveo (25-30 k km), prosječne gume ne traju više od 2 godine. Dakle 2 seta (zimski + ljetni) taman potrošiš u preporučenom razdoblju te mi se kupnja dodatnog seta felgi čini prihvatljivije rješenje nego posječivati vulkanizera 2x godišnje.

A jaooo,ja sam tek slučaj za posmatranje...svaki auto ima po tri seta točkova,ko bi ti znao..😀
Što bi rekla moja žena nije bolest sve što boli....
Elem,kod nas u vojvodini,mislim da je stvarno nepotrebno da imamo zimske gume sem eto zbog zakona o saobraćaju...ko je na planini naravno važe druga pravila....

Sremac, ne bih se složio...
Ko putuje podalje na posao, bez obzira na ravan teren i OK puteve, pod moranje je Zimski i Letnji pneumatici...
U realnim uslovima, i recimo, na primer, Zimi, čak i u ovakvim blagim Zimama kakve su bile prethodne, Letnji pneumatici nemaju šta da traže na autu...
Potpuno neuporedivo ponašanje auta sa full zimskim pneumaticima Zimi, u odnosu na Letnje pneumatike Zimi...
Za Zimske pneumatike na autu po letnjim vrućinama, NO COMMENT.... :p

Misli šta hoćeš...
Kolega se pravio pametan i izlizao svoje...
Mogao je samo da ih baci i kupi druge...
Platio je školu, i to bukvalno...
U pitanju su bile komplet od 4 pneumatika Tigar Wintera na Citroen-u C3...
Prehodne Zime kupljene nove, naredne Zime kupio druge, znam da nije iste...
I sada ima (i koristi) 2 seta pneumatika, Zimske i Letnje... 🍻

Ma i ti pisi sta hoces , ali ....Znaci tvoj pametni kolega ih sjebao za godinu dana , dok ih ti sjebes za jednu nedelju. I naravno da je najbolje imati set letnjih-zimskih , ali to da se potrose za nedelju dana je opasno lupetanje . Inace kod mene ta Wintera izdrzi oko 40.000 , a npr Kama koja je strasna zimska guma oko 30.000 . Mesecno prelazim tj. prelazio sam do pre mesec dana oko 10.000 mesecno i od toga je 80 % bila gradska voznja .🍺

Poslednja izmena:
Ja onda bolje da cutim,komplet zimske i letnje moram da menjam a presao oko 110000km

Sent from my 2107113SG using Tapatalk

Nisam ih "sjebao" za nedelju dana...:LOL:
Gde si pročitao da sam JA u pitanju ?😂
Nisam ih uopšte "sjebao"... :p
Koristim 2 seta pneumatika odkada vozim ...👋

Tigar wintera kupljene 2020 u novembru ,još uvek na autu .
Pre mesec dana sa njima prošao registraciju ,prelazim 18 do 20 000km godišnje.
Taman za ovu jesen zamena.

Када те винтере и остале м+с гуме добију карактеристичан сјај као да су од пластике иде замена без обзира на шару, могу да буду веома опасне по киши. Могу да се оштете за пар хиљада километара, брза вожња, тежак ауто. Ко вози по локалу издржаће и неће се приметити. Можда има и до геометрије трапа па троши гуму, или притисак у гуми није одговарајући.

Nazad
Vrh