AUTOMOBILI - kvarovi, popravke i održavanje ...

A da li uspeva da se odradi reparacija dizni kod nas pa da traje kao prva ugradnja?

A da li uspeva da se odradi reparacija dizni kod nas pa da traje kao prva ugradnja?
Pa to najvise zavisi od servisa . Tu se zamijeni piezo element ili ulozak ili ,..zavisi od tipa . Bosisti to uglavnom uzimaju od firmi koje rade dizne . Za starije dizne je i bilo alternativa , za novije ne . Jako je bitna i "higijena " tu . Cest je slucaj kod bilo kakvog vadjenja i vracanja dizna , zbog zamjene neceg drugog , npr lanca , remena , podloski dizna , itd , da crknu nakog toga " iznenada" .
Naravoucenije, dizne ne dirati ako ne mora

Nema od toga nista,radio sam reparaciju dizni u okolini Ulma za jedno vozilo, das stare i dobijes reparisane i godinu garancije. Jedna je crkla za 2 meseca,druga nije valjla odmah po ugradnji i odmah su je zamenili. Tako da reparacija samo ako se mora,nema sigurnosti. Tamo sam ih poslao ero jer su na glasu da je kao novo kad se odradi a cena je bila ispod polovine cene novih.
Sto se toga sto sapatnik kaze za donosenje delova iz inostranstva, uvek se mogu uporediti cene kod nas i na autodoc.com i to je to.

Ok lik, negde je rodom iz Banjaluke.
U Nersingenu mu je cela familija.. Sećam se kada je počinjao..
Ima dobre tehničke robe često, uzima firme koje se zatvaraju..
Žalio mi se da su mu u AMG-u upropastili novu mečku, ostao i AMG bez dobrih majstora.

Poslato sa PPA-LX2 pomoću Tapatoka

Zavisi dal je piezo ili solenoid i od marke. Npr Bosch solenoid dizne se uspesno popravljaju bez ikakvih problema, Siemens piezo nikako. I tu je zapravo problem nabavka delova. Koliko znam svi pojedinacni delovi kod Boscha se mogu posebno kupiti, dok kod drugih proizvodjaca vec ide malo teze, mozes nabaviti samo ulozak, ali elektromagnet (ili piezo element ako su piezo), kuglice i ventil itd nema.

Mercedes je u problemu kao i svi. Nekome kad bi pricao ovde ili uzivo jednostavno ne bi verovali il bi ti rekli da si budala. Sticajem okolnosti poznajem decka koji je zavrsio stipendiju u mercedesu,kamionski program,radio na popravkama kamiona tacnije karoserije. Plata bila mizerna,pobegao glavom bez obzira,sada radi totalno drugu bransu. ROdjen je u De,ima njihov pasos. Tako da nije prica dosao sa strane itd.
Dobar sam prijatelj sa nemcom sefom karoserije za putnicka vozila u mercedesu za celu pokrajinu. On ide u penziju za 6m,pricali smo pre 2 meseca,kaze nema mladjeg radnika od 52 godine,niti mogu da nadju. NEma ni interesa apsulutno.

Mracna strana naseg rata . Podsjeca me sad npr na vagner u ukrajini
Cim jedinica dobije ime , npr vukovi , to postaje paravojna formacija
Pa grupa kad dobije smjenu sa ratista , isfrustrirani , kad dodju kuci krenu u susjedno selo da pokazu silu na civilima druge nacije .Osvoji Tesanj , lako je Lisnju ,... nebi sad o tome ..

Znaš ih?
Po meni ljudi vrlo korektni..

Licno ne,to vozilo sam prodao siptarima kroz 2 meseca,cim je dtuga dizna pravila problem,prodat je kroz 2 dana. Vozilo je bilo radno,zamenjeno je odmah i teraj dalje.Od tada nisam imao problema,mada je prijatelj sa KiM kupio za Traffic kod njih 4 dizne pre mesec dana, Videcemo koliko ce izgurati.

Gazda firme iz Ulma sa kojom sarađujem preko 20 god, od korone je sišao u radionicu, na pakovanje robe i sve ostalo.. 56 godište..
Radnika nema, čovek pokušava sačuvati firmu.. najbolji mu je majstor neki momak iz Janje, isto izbegao za vreme rata..

Gazda firme iz Ulma sa kojom sarađujem preko 20 god, od korone je sišao u radionicu, na pakovanje robe i sve ostalo.. 56 godište..
Radnika nema, čovek pokušava sačuvati firmu.. najbolji mu je majstor neki momak iz Janje, isto izbegao za vreme rata..

Tesko je generalno,radna snaga je totalno defiticarna a kvalitetna pogotovo. Ja imam srece pa imam momke koji su ok i drzim ih maksimalno i ne moram da budem tu,dovoljan je telefon i internet. Ima ih i naravno koji su samo da odrade 8h i cao al mora i sa tim da se zivi. Ali generalno u danasnjem vremenu stvoriti hijerarhiju radnika da se ti kao vlasnik mozes posvetiti drugim poslovima je tesko.

Nazad
Vrh