AUTOMOBILI - kvarovi, popravke i održavanje ...

Предходни мајстори су извели нека техничка решења... Жица је моје решење и ради!!! Не знам како су повезали струју кад ради на плин. Углавном хаварија у најави.
0b4580a34a5818252b3d940a0dcf88ed.jpg

Zna li netko kako zamijeniti sijalicu stop svjetla na Meganu IV. U uputama je nabvedeno ovako,

a ovako izgleda u naravi.

Pokušao sam torxom odvrnuti, ali nekom normalnom silom nejde. Jače se bojim okrenuti da plasika ne pukne.

Skoro sam bio do elektricara da mi zameni ubodnu sijalicu na autu, to je toliko skuceno i nagomilano da nemam reci, naravno da sam probao sam, svu ruku sam izgrebao i jos polomio poklopac fara iznutra, majstor je izvadio sijalicu za 10 s.

Da li neko ima iskustva sa Xsara Picassom tu negde oko 2002-04 god. iskljucivo benzin ? Da li imaju neke znacajnije probleme ( torzija i sl. ) ? Treba mi kao radno vozilo . Znaci po neki dzak djubriva, neka gajba voca i te takve stvari da se prevezu . Cini mi se i da nije bas nizak i za atarske puteve .

Kao i svi automobili iz psa tog doba - torzija! Srecom, sada se iskristalisalo dosta majstora koji znaju valjano da ucentriraju torziju pa nije neki problem. Pojavile su se i neke poljske nove torzije za nesto oko 300e.
Dokazano moze da se utovari 5 i vise ovaca u vozilo. 😁
Jedina zackoljica je motor (benzinac), nije nesto dugotrajan pa ces tesko pronaci primerak da ne troskari ulje ali i to se resi zamenom motora ili ubacivanjem novih karika. Sta jos... Od elektrike stradavaju bravice paljenja. Prednji trap osetljiv pa ces imati red menjanja stabilizatora pa red menjanja gumica balans stangle. Generalno, dosta udoban auto. Jedino mu glupa stvar sto akumulator dodje ispod vozacevog sedista. Nema neke elektronike pa da crkava kojecega. Benzin 1.6 motor je isti onaj sto je zastava u floride ugradjivala. Katalizatore su masovno vadili pa vodi racuna da se ne desi da kroz koju godinu ne mozes da ga registrujes. Bolja varijanta bi ti bio hdi dizel. Ti stari dizeli nisu nesto kvarljivi a mogu da povuku. Generalno, dosta cest auto na putevima kod nas vec dugi niz godina i delova bukvalno ima na svakom cosku a posto je vec stariji model, cak i novi delovi nisu skupi

Imao sam običnu ksaru sa 1.6 benzinskim motorom, imala je i plin. Motor je vrh, i koliko sam zaključio čitajući po internetu na te motore se niko nije žalio, pa ni ja. Kod mene je dogurao do 500 hiljada na satu, i tek možda od 450 000 je počeo da troši ulje, ali minimalno, bez potrebe za dolivanjem na 15 000 km kada sam radio zamenu. Moj je bio iz uvoza i verovatno je km vraćana ali eto bio sam prezadovoljan sa tim autom.

Nesko
A kako da proverim stanje torzije ? Imao sam Scenic 1 i svasta sam tovario u njega , ali nikakvih problema sa torzijom nisam imao . Ipak ne bih dizel zbog skupljeg odrzavanja , a i cuo sam samo pohvale za benzince ( pogotovo 1.8 ) ,a potrosnja ulja mi nije bitna jer ce to ipak da bude radni auto .

Najlakse je da stanes iza auta na jedno 5 metara, cucnes i sagledas oba zadnja tocka, treba da budu paralelni i uspravno da stoje. Nikako ukoseno ka unutra ili spolja vec ravno. Oba jednako. Takodje proveri da li su gume zadnje pojedene na ivicama

Nisam nesko, ali ću ti odgovoriti za torziju. Kod mene se na kružnom toku čulo škriputanje kad vozim malo brže, i kad sam prelazio preko rupa nije amortizovalo neravnine nego je poskakivao. Inače ksara je najudobniji auto koji sam vozio. Skidam kapu Francuzima.

Sta je vasa preporuka za auto do 1500e, drugar treba da kupi nesto. Jbg nema covek vise para. Nece da ide dalje od ks jer ce potrositi i to sto ima dok nadje nesto da valja.

Od benzinca mu predlazem neku hodnu jazz, dizel toyota corola. Lancia ypsilon mislim da su dobri i dizeli i benziski motori. Problem je sto tih autica nema po oglasima po KS. Gledali smo neku ford fiestu 1.6b, cena je jaka po meni 1700e. Fale neke plastike oko soferke, mozda je i menjali.

Mozda neki punto za te pare, corsa...

Може и сеат, поло, 206-ица. Зависи од стања возила, ако прелази мање дистанце то су сасвим ок аутомобили.

То је баш повољно. Само да није трулекс испод задњих седишта и гепека. Не знам шта је разлог али већ неколико комада 2007-08 годиште сам видео у очајном стању. Споља изгледају врх.

Kum je imao taj motor 1.6benzin u ksari karavan 500000 na satu bilo,kap ulja nije trosio.Panduri isto kazu odlican motor,vise radio u leru nego sto je vozen kod njih.

Poslato sa DUB-LX1 pomoću Tapatoka

Nazad
Vrh