AUTOMOBILI - kvarovi, popravke i održavanje ...

Гледао караван, не свиђа ми се. Реално гледам неку зафиру, туран 4х4 или нешто слично + приколица.
Кад се скупи купиће се. Имам инвестицију код куће тако да не журим нигде.

Zafira, i Meriva ( neunistivi sa 1.8 motorom ), Astra G ,Logan , Scenic 1(do 2000. god) Pasat b5 , a u rangu Yuga po velicini, Corsa b , i Clio 2 ( do 2000. god. ) Sve su ti to varijante do 1000-1200 max sto nije mnogo vise od onoga sto traze za Yugice po oglasima .

Poslednja izmena:
Ja pre 4 god prodao cmax 2004 godiste,motor bez dpf a egr zatvoren preko softvera za 2000. Dosta zahvalan auto

Sent from my 2107113SG using Tapatalk

Eh sapatniče ti kažeš nešto da zameniš juga, a sada ciljaš pet različitih koncepcija vozila..
Daj prvo reši sa sobom dali je touran, zafira ili touareg..

Poslato sa PPA-LX2 pomoću Tapatoka

Па ако будем тако мислио као што пишете мирости стварно би ми требало толико аутомобила. Али пронаћи ће се неки компромис. Има један шаран 4х4 видим да иде по атару и кад је блато.

Ма ово је у ствари фотомонтажа.
7ad59efda5a81e42ea4068a1a6a5b479.jpg

Troši više goriva i više delova od prosečnog savremenog auta, mora da se popravlja non-stop, nesmeš sa njim krenuti na put duži od 100 km, cena mu je i viša od prosečnog zapadnog vozila.
Imao sam 90-tih fiću, i poznata mi je ljubav prema toj vrsti vozila. Da bih je vozio svaki dan, morao sam u garaži provesti redovnih dnevnih pola sata da bih bio siguran da sutradan neće stati.
Zaista je bilo otkrovenje, kada sam sebi pri kraju 90-tih, nabavio golfa dizela i odmah u komadu prešao 1000 km, a da nije ni štucnuo..
Dnevna doza održavanja je odmah nestala, jer nema šta da se popravlja.
Može Yugo dobro da služi, ali mora da se uloži kod nas svi vozili Juga,a ulaganje nula :D

Ramena odmah stavljaš od Floride NT da oteraš trap u minus,staviš sanke i kosku pod obavezno.Balans štangla 23mm i rešio si za male pare problem na trapu.

Karburator skineš i servisiraš kako Bog zapoveda i rešio si potrošnju.

Motor se sredi za sitne pare i posle samo redovna zamena ulja i filtera i vatra :D

Ako se ide filozofijom prosečnog Srbina to je Yugo šta da ulažem, onda ni Mercedes neće da traje.

90ih smo harali Yugićima išli u Bugarsku na more :D

На овоме белом се може видети како изгледа развучен задњи трап и пеглан гибањ. гле чуда није савио до земље

Valja li nesto Opel Combo C 2004-2010. 1.3 ili 1.7 CDTI prednosti mane (osim performansi naravno ipak 1.7 ima 30ks vise)?? Ili je mozda bolji Doblo slicnog godista ?

Poslednja izmena:
Петар, има брат. Сад са којим тачно мотором не знам али видим да гута свакакву нафту. За сада ок.

Nije samo mapa u pitanju, taj od 90ks ima drugačiju turbinu i skupe dizne. Poznavaoci Fiata kažu da je najbolji onaj od 75 ks.

Послато са SM-A217F помоћу Тапатока

Kod mene je 90ks, i znam da taj može da se mapira i na 115 ks jer sam u ovlašćenom servisu stavljao mapu bez dpf-a.

Poslato sa PPA-LX2 pomoću Tapatoka

Па добро нисам питао за милион возила, не мислим толико да их сатирем. Може и нешто са запада. Наравно да може носити 500 кг са три листа гибња.
A sto nebi uzeo nekog pikapa,tipa partner,berlingo,combo...

Nazad
Vrh