AUTOMOBILI - kvarovi, popravke i održavanje ...

Da li neko ima iskustva sa Dacia Sandero oko 2010. god. benz ?
Sem jeftine plastike i keder koji hoce da se odlepi na zadnjim vratima prema krovu nema nekih mana.Za platiku je ocigledno auto niskobudzetan pa nije za ocekivati neki poseban kvalitet.

Tvrda i neudobna sedista pri duzim putovanjima.Bilo je jednom mali problem sa strujom nije hteo da upali.Kad je upalio problem je nestao.Gremlini

Mek preko rupa, dobar motor reno 1.6 benzinac. Za potrosnju nisam siguran nisam obracao paznju ali vise trosi od limuzina jer je visi auto pa je veci otpor vazduha.Samo redovno odrzavanje i nema problema.

Ima li ko iskustva sa 1.6hdi motorom?
Slabije vuce i ne moze u visoke obrtaje da udje. Cistio sam egr ventil jer mi je upalio lampicu za antipollution fault. Bio je fino zagaravljen. Oprao ga na belo i probao skinutog i zatvara lepo. Ajde to sam resio. Posto nemam klesta za selnu, porucio sam selnu na sraf pa dok stigne ovih dana. Posto je na ulazu vazduha u turbinu bilo ulja, skinuo sam i mebranu na separatoru uljnih para i video da je spolja malo masna i nadjem rupicu, porucio sam i to. Usput skinem interkuler kad ono ulje u njemu. Istresao sam oko 200ml, bilo je i u crevu tj oba creva su nauljena a iz interkulera je iscurelo ulje. Kako da znam da je to ulje od ventil dekle a ne nedaj Boze od turbine? Kao ispitati turbinu posto je to varijabilna turbina (80kw motor)? Auto je lose odrzavan pre mene, pisao sam vec nekoliko stranica unazad. Lose ulje je sipano ranije i vozeno je tako preko 20 000km. Kontam da su ventili losiji a i karike ne verujem da su idealne jer to je jedan od onih famoznih "185 000 presao" auta sa placeva
Posto imam dva auta ovaj eto tako se zezam sa njim ali u naredno vreme kada prodam drugi pa dok ne kupim nesto, moracu ovaj citroen da vozim a ne bih bas da me izda

Videcemo za koji dan posto nisam automehanicar pa nemam ali cu otici pa ga prikaciti. Taj map sam nedavno izduvao sa cistacem kocnica. Taj deo do filtera vazduha je cist. Inace sve je pocelo sa zamenom dve dizne jer majstor koji je menjao zaptivace dizni koji su se raspali (bio mastan bas mnogo) nije mogao dve dizne da skine a da ih ne polomi pa sam morao vijati polovne zamenske. Te su dizne ugradjene i od tada nema onoga kada mu cepis gas da zalepi za sediste nego vise onako postepeno. I pre neki dan ta greska sa antipollution. Inace, to je verzija motora bez dpf/fap filtera.
Cekam selnu da stigne pa da sklopim to i ako bude ok ostavicu ali ako i dalje bude brljao, dizne ce na proveru. Samo me interesuje kako da predvidim da li je turbina blizu crkavanja

Овако на прву кад има тако уља разређено уље, па се гасови кондезују у цревима за ваздух. Да ли је уље чисто или је било прљаво то што си источио

Prljavo, crno. Ceo auto je bio zagaravljen losim uljem pa sam ga ranije isprao i oprao karter, sipao nisotec, zamenio filter vozio 1000km i onda ispustio, zamenio filter i sipao total. Prethodni vozaci nisu menjali ulje uopste, kad je pocelo da se trosi, dosipali sta su stigli. Sintetiku, polisintetiku...

Sećam se tvoje priče sa ispiranjem motora. Kada je ulje u svim crevima može da bude znak loše turbine. Plus trošenje ulja. Jel bude bar kada kreneš malo agilniji pa onda tromiji, ili je stalno trom? Mi na poslu imamo pikapa sa 1,6 hdi, to je zmaj kako povlači, pogotovu u odnoau na 1,4 hdi koji ja najviše vozim.
Po meni što pre, bez mnogo vožnje uradi pregled turbine kod majstora, da se ne desi veća šteta.

MAP senzor nemožeš očistiti, on očitava pritisak posle turbine, signal šalje motornom računaru koji onda upravlja turbinom.
MAF senzor se može čistiti ukoliko je potrebno, nalazi se na usisnoj grani posle filtera za vazduh.
Ako ti je auto vukao dobro pre vađenja dizni, ne verujem da je odjednom otkazalo nešto drugo pa izgubio vuču.
Preporučujem da to predaš dobrom majstoru da napravi dijagnozu.

Poslato sa PPA-LX2 pomoću Tapatoka

Proveri klapnu gasa ispod egr ventila. Majstor mi skidao turbinu, egr ventil, proveravao kompresiju, isli na par dijagnostika, dok nije dosao covek sa original dijagnostikom za VW grupu. Na svim dijagnostikama je pokazalo egr ventil, njegova je rekla klapna motora, zamenimo je auto ko nov. Samo prava dijagnostika, nista ove univerzalne, pa te vozaju majstori.
Meni je izbacivao gresku Emissions Workshop, i Engine fault, trosio je ulje motor, imao neki cudan zvuk.

Nije sve do uredjaja dijagnostike, potreban je neko ko zna da je koristi i neko ko razume kako to radi.

Auto je dobro vukao sve do skidanja dizni i tada je jedna dizna zamenjena polovnom-neispitanom i od tada slabo vuce. Nista nije demontirano osim poklopca zastitnog, cevi preliva, kablova dizni i samih dizni. Ujutru ce ici na dijagnostiku u servis posto sam u teskoj guzvi sa vremeno a vrlo verovatno cu tu dokupljenu diznu skinuti i odneti bosisti jer sve je bilo ok sve dok ta neproverena dizna nije ugradjena

Ovih dana proveravao potrosnju pasat B5.5 2001 god, 74kw.
Upalio rezervu, dosao sam kuci sipao mu 40l ponistio kilometrazu i vozio do sledeceg paljenja rezerve, presao je 560 km, sto mu dodje potrosnja 7,14l na 100 km
A bord pokazuje za litru manje..

Poslato sa WAS-LX1 pomoću Tapatoka

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh