AUTOMOBILI - kvarovi, popravke i održavanje ...

Jel ima neko pouzdanog otpaddziju, treba mi racunar motora za astru g 1.8 16v?
Sa kp ne smem da uzmem em su bezobrazno skupi em imam gorko iskustvo sa tim egzoticnim stvarima koje vizuelno ne mogu da se vide da li su ispravne ili ne...
Znaci ocekujem da garantuje za ispravnost.
Moze i BiH....

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

2003 ili starije?

Svakako ne postoji dizna koja ne mora da se kodira tj kalibriše.Ne vredi ni ona stara samo uzmi sa istim oznakama.

Mora na sto,da se vide parametri i da se taj kod ubaci u računar.Drugačije nikako neće da radi kako treba.Po radioničkom uputstvu svaka demontaža dizni zahteva ponovno kodiranje.

@deks Dača u Mladenovcu.

Majstor mi rece da je na autu bio zamenski i da on ne moze da se remontuje.
I ovde remontuju inace...
Nisam ga ispitivao u detalje, ne znam kakav moze biti taj "zamenski" kakva je razlika u odnosu na fabricki a nov u radnji ne postoji kao zamenski....
Ima polovnih po oglasima, traze 200e.

Vidi, sad iskreno da ti kazem da li je majstor ubacivao kodove dizni kad je to radio, nemam pojma ali kada sam vijao polovnu, uglavnom su mi govorili da nema nekog dodatnog posla. E sad sta je i kako majstor radio, nemam pojma. Ako je tako kako pisete onda verujem da je unosio kod.
Ostavljen mu je bio auto a kasnije i dizna doneta i to je to. Nisam gurao nos jer nisam automehanicar. U svakom slucaju, auto radi. Vuce kao blesav. Cak me je majstor pitao jel taj auto mozda cipovan posto dobro povlaci za svojih 109ks. Mozda i jeste cipovan ranije, ne znam stvarno. Jedino sto mi je zaokupiralo mozak je ono sto mirosti spominje - cena kostanja. Protokomer 5500 a egr ventil zamenski je bio oko 18k (posto je originalni francuski oko 27k).

Jel ima neko pouzdanog otpaddziju, treba mi racunar motora za astru g 1.8 16v?
Sa kp ne smem da uzmem em su bezobrazno skupi em imam gorko iskustvo sa tim egzoticnim stvarima koje vizuelno ne mogu da se vide da li su ispravne ili ne...
Znaci ocekujem da garantuje za ispravnost.
Moze i BiH....

Zar nije blizu Sabac? Ako tamo nema... Inace ta astra bas voli da menja racunar. Drugar je isto morao da menja na G 1.8 pre neku godinu. Majstor kaze da je akumulator zezao i da je zbog toga crkao racunar.

Vidi, sad iskreno da ti kazem da li je majstor ubacivao kodove dizni kad je to radio, nemam pojma ali kada sam vijao polovnu, uglavnom su mi govorili da nema nekog dodatnog posla. E sad sta je i kako majstor radio, nemam pojma. Ako je tako kako pisete onda verujem da je unosio kod.
Ostavljen mu je bio auto a kasnije i dizna doneta i to je to. Nisam gurao nos jer nisam automehanicar. U svakom slucaju, auto radi. Vuce kao blesav. Cak me je majstor pitao jel taj auto mozda cipovan posto dobro povlaci za svojih 109ks. Mozda i jeste cipovan ranije, ne znam stvarno. Jedino sto mi je zaokupiralo mozak je ono sto mirosti spominje - cena kostanja. Protokomer 5500 a egr ventil zamenski je bio oko 18k (posto je originalni francuski oko 27k).
Kod se dobija na stolu,jer skidanjem se poremete tolerancije pa stari kod više ništa ne znači računaru, jer on po njemu reguliše rad te dizne.Pre je bilo ubedjenje da je dovoljno da se uzmu polovne dizne sa istim kodom i da to može bez kodiranja, ali to je rešenje drži vodu jer se neretko dogodi da računar neko vreme pokušava da se uskladi sa tom diznom i onda op eto je greška,a misliš da si rešio problem :D

Videćeš i sam potrošnju i ponašanje pa proceni koliko je to bolje u odnosu na staro :)

@zerc
Nema druze, imam par rodjaka i drugara u Sapcu, prevrnuli smo sve zivo i nezivo, ima jedan, u Loznici cena 200e, u Sapcu nema...
Pokusao bih da prodjem malo jeftinije ako je moguce.
Jutros sam nasao kod cove za 150e ali nema majstora da mi posalje sliku racunara da uporedimo te kodove jer postoji kako sam skapirao bar dva tipa pa pre slanja moramo utvrditi 100% da bude odgovarajuci.
Za g 1.8 je teze naci racunar jer je redak model a kao sto kazes voli da opali.
Na auto sam generalno zadovoljan ali me ova glupost razocarala bas...
Majstor mi rekao da postoji nacin da racunar postavi na alu hladnjake, i da ga skloni malo od motora i da ne bi trebalo vise biti problema ali opet za svaki slucaj da prodam auto
I pored svega mislim da cu auto zadrzati jer realno za 1500e koliko vredi ne znam sta bih bolje mogao kupiti.
Nasli smo na ebay-u ima racunara za nju po jako prihvatljivoj ceni sa sve postarinom ali sam malo skeptican, kome da se zalim ako ne bude nesto kako valja...

@zerc
Nema druze, imam par rodjaka i drugara u Sapcu, prevrnuli smo sve zivo i nezivo, ima jedan, u Loznici cena 200e, u Sapcu nema...
Pokusao bih da prodjem malo jeftinije ako je moguce.
Jutros sam nasao kod cove za 150e ali nema majstora da mi posalje sliku racunara da uporedimo te kodove jer postoji kako sam skapirao bar dva tipa pa pre slanja moramo utvrditi 100% da bude odgovarajuci.
Za g 1.8 je teze naci racunar jer je redak model a kao sto kazes voli da opali.
Na auto sam generalno zadovoljan ali me ova glupost razocarala bas...
Majstor mi rekao da postoji nacin da racunar postavi na alu hladnjake, i da ga skloni malo od motora i da ne bi trebalo vise biti problema ali opet za svaki slucaj da prodam auto
I pored svega mislim da cu auto zadrzati jer realno za 1500e koliko vredi ne znam sta bih bolje mogao kupiti.
Nasli smo na ebay-u ima racunara za nju po jako prihvatljivoj ceni sa sve postarinom ali sam malo skeptican, kome da se zalim ako ne bude nesto kako valja...

Ima taj 1.8 još jednu glupost,tri O ring na diznama,pa kad zapekne namučiš se da izvadiš diznu,a hoće i da pukne dizna :D

Šta je sa tvojim ECU, standardna boljka da ne prepoznaje senzore ili?

Nemam pojma.
Radi samo na ler gasu, na pedalu ne reaguje...
Pre nego sto je stao, bagovao preko 3000 obrtaja, a ispod radio super.
Cista glupost, benzinac i treba mu elektronika oko ubrizgavanja.
Bord takodje se gubio tipa iskakala upozorenja check the oil level i tako..
Sad vozim pasata 3 kom nikad nista ne fali, uvek spreman za akciju, bez elektronike i bespotrebnih gluposti.

Nije ni meni jasno...
To ne radi on, salje nekom elektronicaru u Sabac.
Drugar poznaje jednog elektronicara sa Karaburme, rekao decko da bi voleo on da pogleda taj racunar.
Sreca pa mi kola nisu preko potrebna pa mogu da se zezam oko toga.
Postoje i novi kineski ali se isto poruciju valjda sa ebay-a ili ali-a.

Nemam pojma.
Radi samo na ler gasu, na pedalu ne reaguje...
Pre nego sto je stao, bagovao preko 3000 obrtaja, a ispod radio super.
Cista glupost, benzinac i treba mu elektronika oko ubrizgavanja.
Bord takodje se gubio tipa iskakala upozorenja check the oil level i tako..
Sad vozim pasata 3 kom nikad nista ne fali, uvek spreman za akciju, bez elektronike i bespotrebnih gluposti.

To je to,klasika što bi rekli 'ladan lem :D najveća muka je što je elektronika zalivena silikonom protiv vlage nju skinuti je noćna mora,nakon toga klasika lemilica i udri :D

Jel moguce da je tolika toplota tu pa popuste lemovi?
I da, navodno kazu samo jednom racunar moze da se remontuje..
Voleo bih da mi neko objasni sta se tu desi pa ne moze da se uradi i drugi put.
Izgleda da prave neku misteriju od toga.

Od čega popuste nemam pojma, ali to je fabrički promašaj.

Ja sam gledao kako popravljaju nema tu neke velike nauke,najgore je ukloniti taj zaštitni silikon gel,nakon toga samo prelemiš kritične kontakte.Ali ima ih mnogo i pipav je posao treba imati živce.

A ponovnog remonta nema, jer nije ni predvidjeno da se otvara, tanki su to kontakti da bi se lemilo više puta.

Nekad je imalo da se kupi tih remontovanih,ali sve manje, jer Astru G pregazilo vreme.

Al nije Opel jedini koji je pravio takve greške,isto i Fiat sa onim skrnavim elektro servom,nema flasnika Punta 2 koji nije ostao bez serva zbog releja.

Znam za fiata.
I na stilu crkavaju racunari...

Nazad
Vrh