AUTOMOBILI - kvarovi, popravke i održavanje ...

Bord se kalibrise, bar je tako meni bilo jos na A8 D2. Ne verujem da su to iskljucili kao opciju na novijim. Nego ko je lud da to radi?
P.S. Ja sam bio, sad vise nisam... :D

Послато са M2002J9G помоћу Тапатока

Generalno sam zadovoljan autom, nije skup za odrzavanje verovatno ce letos doci jos jedan pasat B6, nadam se da ce mu biti ista ili manja potrosnja.

Poslato sa WAS-LX1 pomoću Tapatoka

Bord je tacan koliko i kalibracija dizni u motornom kompu. Ako ta kalibracija nije perfektna (a cesto nije vec je tacna samo pri vecim opterecenjima motora) onda je i izracunata potrosnja pogresna. Zato i noviji auti, oni kod kojih mora kod kalibracije sa dizni da se unese u komp pri promeni istih, pokazuju generalno tacniju potrosnju

Meni tacno pokazuje, mozda razlika 0,1l. To sam proveravao vise puta tocenjem do vrha.
Sto se tice 1.9 tdi 74 kw koga imam u G4, njega nisam bas isproveravao detaljno, ali je i on prilicno tacan. Jedino se pojedinci cude kad mi vide prosek 7-8l/100km.

Saldo price sa francuzom - egr ventil zamenjen i protokomer. Oba su brljavila.
Inace egr na psa francuzima ne vredi cistiti jer izdrzi par hiljada km i onda opet glavi.

Aco i ja se cudim iskreno..
Sa 1.9 toliku potrosnju nikad nisam imao, ajde mozda 7 sa prikolicom ali 8...
2.0tdi kad ga gazim skoro da ne predje 7l a svi znamo da je 2.0 dosta alaviji u odnosu na 1.9.
Sta li mu ti radis

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Товарите ли ви шта у ту приколицу? Зна ту да буде х2 потрошња па и више на 100 километара. Наравно прописно натоварена.

Do duse 66kw, nije nesto specijalno isao, stisnes gas on kaze, haj ti sad cu ja, al nije ni trosio...
To je bio najekonomicniji auto koji smo ikad imali.
Ma da generalno bas dosta ljudi u mom okruzenju voze 1.9, svi su prezadovoljni potrosnjom.

Aco i ja se cudim iskreno..
Sa 1.9 toliku potrosnju nikad nisam imao, ajde mozda 7 sa prikolicom ali 8...
2.0tdi kad ga gazim skoro da ne predje 7l a svi znamo da je 2.0 dosta alaviji u odnosu na 1.9.
Sta li mu ti radis

Recimo cesto imam kratke voznje da ne stigne da se zagreje, a i karavan je i jos 4x4 i eto ti 7-8l.

Auto je dobro vukao sve do skidanja dizni i tada je jedna dizna zamenjena polovnom-neispitanom i od tada slabo vuce. Nista nije demontirano osim poklopca zastitnog, cevi preliva, kablova dizni i samih dizni. Ujutru ce ici na dijagnostiku u servis posto sam u teskoj guzvi sa vremeno a vrlo verovatno cu tu dokupljenu diznu skinuti i odneti bosisti jer sve je bilo ok sve dok ta neproverena dizna nije ugradjena
Samo je stavio tu polovnu diznu?Ništa ispitivanje i kodiranje?

Kod PSA-Ford-Mazda ne treba kodiranje tj na tim motorima a takodje oni (hdi-tdci motori) imaju ocitavanje pritiska dizni pa ako koja ne valja onda sistem obavesti. Kod vw i jos nekih vozila mora unosenje koda dizne u sistem posle svakog skidanja/montiranja.

Nazad
Vrh