AUTOMOBILI - kvarovi, popravke i održavanje ...

Dodatna bravica je child lock ne otključava ni na dugme kad je on aktivan,ostaju zaključana uvek.

Kod mene kad je aktiviran child lock zakljucava vrata kad auto postigne brzinu od 20 km na h i ne mogu se vrata otvoriti dok auto ne stane i to samo kada se otvore vozaceva vrata onda otkljuca ostala

kod mene na Passata kad predjes 20km/h zakljuca sva vrata ali child lock mora direktno da se zabravi na vratima i uvek su iznutra zakljucana... ne verujem da je to child lock kad podjes ono zakljuca vrata sva,to sluzi da sa spoljne strane ne mogu da otvore vrata a ti kad otvoris vozaceva ili suvozaceva odmah otljuca sva...

Послато са SM-A536B помоћу Тапатока

Moralo bi da moze iznutra da se otvori, ali fora je da treba povuci rucicu dva puta. Prvi put se brava otkljucava, a drugi put se otvaraju vrata.
Ako ne moze to je neki mehanicki kvar brave ili aktivan mehanicki child lock (ali onda moze od spolja da se otvori). Safe lock je novija funkcionalnost i to verovatno nemas.
A autolock koji se aktivira kad se predje 16km/h je skroz druga funkcionalnost.

Slican princip kao kad se otvori prozor skines konektor sa vozacevih vrata i das mu struju direktno na pinove koi vode ka tim vratima sto nece na kljuc tako se zaobilazi kontrolna jedinica stim da je elektronika ok
Pa koliko sam ja iscitao po forumima i gledao na you tube tu su dva cesta problema. Jedan problem je neki konfor modul i to bi znacilo da je kod brave sve ispravno, ali on ne salje signal. Drugi problem su ti mikro prekidaci sto bi znacilo da se signal salje, ali zbog tog prekidaca nije moguce otkljucavanje. Bar sam ja tako shvatio.

Moralo bi da moze iznutra da se otvori, ali fora je da treba povuci rucicu dva puta. Prvi put se brava otkljucava, a drugi put se otvaraju vrata.
Ako ne moze to je neki mehanicki kvar brave ili aktivan mehanicki child lock (ali onda moze od spolja da se otvori). Safe lock je novija funkcionalnost i to verovatno nemas.
A autolock koji se aktivira kad se predje 16km/h je skroz druga funkcionalnost.
Ne moze iznutra da se otvori, jednostavno nece ni ova vrata sto su ispravna, jedino vozaceva i dovoljno je jedno potezanje rucice. Child lock nije ukljucen. Safe lock ne znam sta je, golf mi je 2004 godiste. Autolock nema, ili ne radi.

Pa koliko sam ja iscitao po forumima i gledao na you tube tu su dva cesta problema. Jedan problem je neki konfor modul i to bi znacilo da je kod brave sve ispravno, ali on ne salje signal. Drugi problem su ti mikro prekidaci sto bi znacilo da se signal salje, ali zbog tog prekidaca nije moguce otkljucavanje. Bar sam ja tako shvatio.
zato sam ti napisao da ides preko konektora da obidjes centralu a jos jedna mogucnost posto si skinuo tapacir uzmi unimer ili probnu lampu i vidi da li dolazi napon do brave kad mu das komandu preko kljuca na prvi nacin proveravas bravu a drugim centarlu a i jednim i drugim stanje instalacije koja takodje moze bas bas da pravi problem

Provericu to. Nikako mi nije jasno sta moze da bude problem jer su mi odjednom otkazala sva vrata i ostala zakljucana, s tim sto vozacka imaju kljucaonicu pa sam mogo tako da ih otkljucam. Onda su isto tako odjednom troje proradila, a ovo dvoje i dalje nece.

Nazad
Vrh